Skocz do zawartości

.htaccess - problem z linkami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z linkami w moim katalogu https://katalogseo24.webatu.com

W panelu administracyjnym mam włączoną opcję przyjaznych URLi, - seo-url (otwarty mod v2.0)

Mogę dostać się do podkategorii oraz np. z menu wyświetlić stronę główną, ale działa tylko ten link.

Kiedy z menu wybieram np "regulamin", przechodzi mi do strony strony "www.google.pl"

.htaccess wygląda następująco:

RewriteBase /
RewriteEngine On
RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-k([0-9]+)\.html$ index.php?a=kat&id=$2 [L]
RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-p([0-9]+)(-([0-9]+))*\.html$ index.php?a=pod&id=$2&min=$4 [L]
RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-s([0-9]+)\.html$ index.php?a=szcz&id=$2 [L]
RewriteRule ^search-(.+)-([0-9]+).html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]
RewriteRule ^inf\.html$ index.php?a=inf [L]
RewriteRule ^google([[:alnum:]]+)\.html$ index.php [L]
RewriteRule ^tag-([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-([0-9]+)\.html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]

Przeglądając forum, znalazłem post, na podstawie którego dodałem kolejną linijkę:

RewriteRule ^mapa\.html$ index.php?a=mapa [L]

dzięki temu mogę wyświetlić również link z mapą strony z menu.

Taką samą metodą chciałem wyświetlić np "regulamin", kod w pliku .htaccess już był, ale ten link nie wyświetla się prawidłowo:

Kiedy wyłączyłem przyjazne URLe, wszystko działa, ale chciałbym ich jednak używać.

Czy jest na to jakiś sposób ????

Dziękuję z góry

CaesaR

.:GRUPA SEO 24:. to aktualnie 20 mocnych katalogów o wysokim Page Authority oraz Domain Authority. Spis katalogów znajduje się tutaj!

Cześć,

Sprawdziłem, w panelu administracyjnym w menu "konfig" w opcji "Nazwa URLa dla informacji o katalogu:" mam wpisane w polu

edycyjnym: "inf".

W pliku .htaccess wpis wygląda tak:

wydaje się być prawidłowy, mimo to link dalej nie działa poprawnie.

Proszę o dalsze wskazówki

CaesaR

.:GRUPA SEO 24:. to aktualnie 20 mocnych katalogów o wysokim Page Authority oraz Domain Authority. Spis katalogów znajduje się tutaj!

Do Era ;) chłopie,

dzięki Tobie załapałem technikę i ... sprawdziłem wpisy w katalogu głównym w pliku index.php i dodałem następne linie w pliku .htaccess np:

dla wpisu w pliku index.php

case "prz":
include("otwarty_disp/prz.php");
break;

dodałem regułę w pliku .htaccess

RewriteRule ^przyjaciele\.html$ index.php?a=prz [L]

W sumie dodałem takie linie:

RewriteRule ^najpopularniejsze-strony\.html$ index.php?a=popular [L]
RewriteRule ^kontakt\.html$ index.php?a=kont [L]
RewriteRule ^przyjaciele\.html$ index.php?a=prz [L]
RewriteRule ^wpis\.html$ index.php?a=wpis [L]

i menu działa od A do Z :)

Wielkie dzięki za pomoc! :piwo:

Do boby - faktycznie, widok google mnie już zmęczył, więc pisałem na skróty co widzę, ale faktycznie to była googlopodobna zaślepka - ważne że już jej nie oglądam ;)

Temat do zamknięcia.

CaesaR

A jednak nie wyjaśniłem jeszcze wszystkiego w temacie modyfikacji pliku .htaccess...

Dzięki pomocy kolegi Ery podlinkowałem całe menu i wiem już na jakiej zasadzie to działa, ale...

Nie działa przycisk "Wyślij" w zakładce Kontakt, po wypełnieniu formularza i wciśnięciu tego buttona, znowu kieruje mnie na googlopodobną zaślepkę.

W pliku .htaccess dodałem linijkę:

RewriteRule ^wyslylka\.html$ index.php?a=send [L]

Wydawało mi się, że właśnie plik wyslylka.php (widoczny w katalogu otwarty_disp) powiązany jest z buttonem "Wyślij" w zakładce kontakt.

Dodam, że w pliku index.php mam taki wpis:

case "send":
include("otwarty_disp/wyslylka.php");https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?act=post&do=reply_post&f=54&t=101156
break;

Nie działa również wyszukiwanie. W tym przypadku nie kieruje mnie na googlopodobną zaślepkę, ale nie zwraca wyniku wyszukiwania:

Brak wpisów zawierających: "katalog" dla tych warunków.

Sprawdziłem, że przy wyłączonych przyjaznych linkach wszystko działa poprawnie, wyszukiwanie zwraca prawidłowe wyniki.

Tak więc ponownie proszę o pomoc.

Dziękuję z góry

CaesaR

Plik .htaccess zmodyfikowanego skryptu różni się nieco od przedstawionego pliku .htaccess. Proszę nadpisać plik .htaccess, i będzie wszystko działać prawidłowo.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

BARDZO nie ładnie jest skopiować od innych opis katalogu :angry::)i wstawić to u siebie... :angry:

"Katalog stron "Katalogseo24.tk" tworzony jest przez internautów..."

masz to w katalogseo24.tk i katalogseo24.webatu.com

zmień to !!! wymyśl coś swojego !!!

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

mea maxima culpa...

krótko wyjaśnię - poznaje skrypt katalogu otwarty.pl mini i przyznam, że w pośpiechu zrobiłem "paste" z Twojego katalogu opartego na tym samym skrypcie, wstępu jak i regulaminu, . Miało być chwilowo, ale zaciąłem się na prawidłowym podlinkowaniu stron i o tym zapomniałem...

Szczere przeprosiny się należą, co niniejszym czynię, oczywiście szybciutko zmieniłem wstęp i regulamin.

Dziękuję za czujność!

CaesaR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności