Skocz do zawartości

Za co ban?

zajadacz

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu postawiłem sobie stronę https://www.zajadacz.net/ która stała sobie spokojnie i stała tak naprawdę do niczego nie służąc. A dziś raptem ban. Więc dodałem do narzędzi dla webmasterów a tam informacja:

Być może ta witryna narusza wskazówki jakościowe Google.

Strony zawarte w Twojej witrynie mogą nie pojawiać się w wynikach wyszukiwania Google ze względu na niezgodność z naszymi wskazówkami dla webmasterów. Przejrzyj te wskazówki i zmodyfikuj witrynę, aby je spełniała. Po wprowadzeniu odpowiednich zmian w witrynie można zażądać jej ponownego sprawdzenia.

Prześlij żądanie o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia

Trochę zgłupiałem, bo nie wiem co takiego strasznego jest w tej stronie że nie spełnia ich dziwnych wskazówek jakościowych. Tak, wiem te wskazówki są tak subiektywne że każdy serwis mogli by zbanować. Jednak myślę, że użytkownicy tego forum mogli by mi pomóc i powiedzieć co zmienić na stronie żeby google łaskawie ją odbanowało.

301 nie powoduje usunięcia bana, to po pierwsze. 301 czasem działa na filtry (ale nie zawsze). Ta strona stała sobie po prostu od jakiegoś czasu, dorobiła się top 5 na frazę "pozycjonowanie i optymalizacja", co mogło się komuś nie spodobać i przypuszczalnie dowalił w nią swl-em. Na domenie mi zależy, chcę wszystko zrobić "po bożemu" zgodnie z zaleceniami google'a. Chciał bym się dowiedzieć co powinienem zmienić na stronie żeby była zgodna z ich wytycznymi dla webmasterów i prosił bym o jakieś konstruktywne wypowiedzi...

sprawdzales że nie usuwa ??? bo mi jakoś indeksowało kolejne :)

swl nie spowodował by bana...

sprawdzałeś wzrost bl-i ?? że mówisz że ktoś ci dowalił swlem ?

postaw jakąś grafikę, dodaj dane kontaktowe, a nie anonimowa stronka na biało, było coś na niej jakiś adsense itp ?

za linki przychodzące gugiel nie nakładan banów ... tak przynajmniej głosi G. ale jak popatrzyłem w BLki to śmietnika a ż miło

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Backlinki jakie są to widać... Na stronie nic nie stało, nigdy nie było żadnego adsensa, dawno temu strona robiła za zaplecze tematyczne, ale co najmniej pół roku temu wszystkie linki wychodzące zostały zdjęte. Szata graficzna strony jest taka jaka jest bo taka ma być, wiec co kur*** googlowi do tego. Taką miałem wizję ascetycznej grafiki jak ją stawiałem i tyle. Kontakt jest na stronie, widziałem dużo stron tylko z formularzem kontaktowym i się trzymały w indeksie, więc to raczej nie to...

Za linki przychodzące można dostać bana, tudzież zostać wyindeksowanym. 2 lata temu na jednej domenie dostałem najpierw bardzo silnego filtra, a potem bana za dowalenie systemem i późniejsze bardzo gwałtowne zdjęcie linków (ok. 150k z seoneta i weblinka, łącznie ze 300k). Jednak w tamtym przypadku nie miałem żadnej informacji w narzędziach dla webmasterów, a teraz jak byk jest napisane że łamie wytyczne... Po bodaj trzech miesiącach i dwóch prośbach o ponowne rozpatrzenie strona wróciła. I wcale nie miała grafiki lepszej od tej strony, która teraz zaliczyła bana.

Jak usunę przyczynę bana to prośba o ponowne rozpatrzenie też mi usunie bana. I właśnie dlatego, żeby dokonać stosownych poprawek, zadałem tutaj pytanie co jest konkretnie nie tak na stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności