Skocz do zawartości

Realne zarobki pewnego serwisu do sprzedania ...

Ayahuasca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jest do sprzedania pewien serwis z ogłoszeniami drobnymi którym jestem zainteresowany,średnio jest na niego 5000 - 8000 UU wejść dziennie i to się zgadza bo sprawdzałem , załóżmy że te UU to ludzie ,PR serwisu to 3.W serwisie są tylko reklamy google ,w sporej ilości.

Sprzedający twierdzi że same zarobki z google adsense to średnio 2500 - 3000 zł miesięcznie. Nigdy nie korzystałem z Adsense i mam pytanie czy takie zarobki przy tylu odsłonach są realne ? Wiem że przy tej samej liczbie odsłon zarobki mogą być bardzo różne,jednak na podstawie waszego doświadczenia czy te sumy to jest średnia dla tylu odsłon?

Pozdrawiam.

Podajesz liczbę UU. A ile jest odsłon? To ma znaczenie.

Czy takie zarobki są realne? Ogólnie tak. Wszystko jednak zależy od tematyki serwisu (jakie ogłoszenia) i położenia reklam na stronie. Nie wiem jak jest ze stronami z ogłoszeniami ale np. w serwisie informacyjnym mam kilkakrotnie lepsze zarobki (eCPM) niż na forum.

Teoretycznie jednak na serwisy z ogłoszeniami ludzie wchodzą aby poznać jakieś oferty handlowe (ogłoszenia), a reklama też taką ofertą jest. Przy odpowiednim ułożeniu reklam można sprawić że czytelnik serwisu uzna reklamę AdSense za jedno z wyróżnionych ogłoszeń, co może dać duży CTR. Ale nie wiem, niech się wypowie ktoś, kto ma serwis z ogłoszeniami. Najlepiej podaj nam tematykę, bo to pewnie ma duże znaczenie jaka tematyka ogłoszeń.

Rozumiem, że sprzedający nie da Ci wglądu w swoje konto AdSense. Jeżeli jednak strona jest monitorowana Google Analytics, to istnieje możliwość integracji Analytics z AdSense i wtedy w statystykach z Analytics pokaże ci zarobki z serwisu. Na Twoim miejscu bym się takiego dowodu domagał.

Zwróć też uwagę na trend. Czy odwiedzalność serwisu rośnie czy spada. Żebyś nie kupił czegoś, co za jakiś czas będzie trupem...

I na koniec bardzo ważna rzecz - niech pokaże Ci (najlepeij właśnie raportem z Analytics) skąd pochodzi ruch na stronie, skąd się biorą użytkownicy. Jeżeli serwis jest dobrze wypozycjonowany i ruch jest darmowy z wyszukiwarek, to ok. Ale może być tak ze Ci użytkownicy przychodzą z płatnych reklam. Może być tak, żę ściągnięcie tych użytkowników kosztuje więcej niż zarabia serwis. Przeanalizuj zatem dokładnie źródła ruchu.

Powodzenia!

mozna wyciagnac taka kase z takiej ilosci wejsc uu. nie jest to jakis ogromny problem, niemniej nie spotkalem sie ze strona z ogloszeniami by miala na tyle wysoki ctr ze az tyle miala. niemniej jest to realne, popros o staty z adsense. pamietaj tez ze oglsozenia moga byc platne, wyroznienia platne itd, wiec lacznie imho sie da. no ale ciezko mowic bez urla, bo zalezy od ukladu, itd.

I na koniec bardzo ważna rzecz - niech pokaże Ci (najlepeij właśnie raportem z Analytics) skąd pochodzi ruch na stronie, skąd się biorą użytkownicy. Jeżeli serwis jest dobrze wypozycjonowany i ruch jest darmowy z wyszukiwarek, to ok. Ale może być tak ze Ci użytkownicy przychodzą z płatnych reklam. Może być tak, żę ściągnięcie tych użytkowników kosztuje więcej niż zarabia serwis. Przeanalizuj zatem dokładnie źródła ruchu.

tylko nie licz ze ci poda slowa kluczowe na ktore wchodza, bo nikt normalny tego nie podaje :)

edit: zeby nie bylo ze mowie z palca, kolega ma serwis, max 8000 uu dziennie, najnizszy dochod z adsense za ostatnie 12 mc bylo 2300, najwyzszy 3400. wiec mozna. strona informacyjna (nie ogloszenia)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Troszkę mi się to wydaje za dużo. Połowa z tego to jest jak najbardziej realna.

Chyba że ma konto premium - wtedy jest to możliwe.

Acha i jeszcze jedno pytanie, czy to jest polski serwis ?

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

"Sprzedający twierdzi że same zarobki z google adsense to średnio 2500 - 3000 zł miesięcznie"

I wcale nie wzbudza w tobie podejrzeń że ktoś chce się pozbyć 2.5k - 3k zł miesięcznie?

Ale w końcu kto by chciał zarabiać dodatkowe 3 tysie miesięcznie, na pewno każdy pierwsze co by zrobił to pozbył się źródła takiego dochodu! Prawda przyjaciele? :D

"Sprzedający twierdzi że same zarobki z google adsense to średnio 2500 - 3000 zł miesięcznie"

I wcale nie wzbudza w tobie podejrzeń że ktoś chce się pozbyć 2.5k - 3k zł miesięcznie?

Ale w końcu kto by chciał zarabiać dodatkowe 3 tysie miesięcznie, na pewno każdy pierwsze co by zrobił to pozbył się źródła takiego dochodu! Prawda przyjaciele? :D

bo ma dosc dbania o to

bo ma 10 innych lepszych stron

bo potrzebuje gotowke na kupno mieszkania/psa/samochodu

bo strona jest do kitu i zaraz zdechnie :)

powodow moze byc duzo, ale jesli ktos kupuje strone, ktora niby zarabia 3k miesiecznie, wiec pewnie placi za nia z 20-40tys to dokladnie sprawdzi co jest z nia nie tak, nie?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

sliczne rownanie. to jakis ogolnie przyjety standard? :D

no standard bo mnei tak wyliczali katalogi (do dzisiaj mam zapytania za ile bym sprzedał)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

pandha

3 letnie zarobki przy wycenie serwisu, bez czynnika wzrostu to i tak mocno idące uproszczenie, więcej szczegółowości nie ma sensu...

zastanów się za ile byś sprzedał serwis który daje ci 3klocki miesięcznie. Ja bym go za 30 klocków w życiu nie oddał :D

Jakby mi kasy brakowało wziąłbym kredyt gotówkowy :) a spłaciłbym go z własnej stronki :P

Zazwyczaj sprzedaje się firmy/sklepy/strony za sumę równą 2 letnim zyskom netto:) a w tym przypadku te 2,5-3 adsense. to jest przychód.

Więc kwota ta powinna być pomniejszona o koszty serwera + pracę moderatorów i programistów.

W realu też sprzedaje się biznesy za 2 letnie zyski netto.

Jeżeli ktoś twierdzi że ma takie przychody w adsense to podpisz z nim "zachowanie poufności" i niech ci je pokaże, rozwieje twoje wszystkie wątpliwości.

to jakie kto ma koszty nie ma tu znaczenia ...

chodzi o to ile serwis zarabia ...

jedna firma zrobi to kosztami 10 zł, druga 1000 zł ...

ja bym w życiu nie oddał biznesu za 2 letni zysk netto :D, przecież przez 2 lata możesz nie mieć zysku :) ale za kolejne 8, tak zoptymalizować procesy rozwojowe, że będziesz miał 90% zysku po odjęciu kosztów...

nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że zazwyczaj się tak robi ... bo imho tak właśnie się nie robi :P

w jednym masz racje umowa o poufności i jest wszystko jasne

To jak chcemy rozmawiać o konkretach chodzi pewnie o ten serwis:

https://adpedia.pl

na allegro stoi obecnie za 7 tys https://allegro.pl/item1171344639_serwis_ad...arabiajacy.html jeszcze 2 dni do konca aukcji

Przykładowe reklamy które wyświetlają się na tym serwisie:

adpediaads.jpg

Czy ktoś wierzy, że na takich reklamach można tyle zarobić?

Statystyki:

Maj:

169 402 UU

495 919 odsłon

Zarobki:

Maj: 3000

Niech będzie te 500k odsłon, adsens liczy inaczej odsłony reklam ale niech będzie ze odsłon adsensa jest 500k, ecpm w takiej ogórkowej tematyce raczej mały ale szacujmy jako 0,3 euro to daje 150 euro czyli 600zł miesięcznie.

adpedia1171344639.jpg

Dziennie średnio 5-6k odwiedzin ale to nie są UU. Rozmieszczenie reklam nie jest jakoś specjalnie sprytne.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności