Skocz do zawartości

Realne zarobki pewnego serwisu do sprzedania ...

Ayahuasca

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielam zdanie kolegów, nie sprzedałbym strony, która przy kosztach

Koszty utrzymania...

są śmiesznie niskie domena + serwer, serwer 40 zl / kwartał.

bez większego wkładu pracy potrafi wyciągnąć 3000zł a wręcz zainwestowałbym żeby wycisnąć więcej :D
Serwis zarabiający 30k w skali roku i sprzeda za 7-10k? Nie ma to sensu.

Póki co cena minimalna nie została osiągnięta - może jest 50 tyś zł?

Ale nie sam fakt sprzedawania dziwi a właśnie te wysokie zarobki.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

ten serwis może tyle zarobić w granicach 3k to dość realne zarobki ...

niestety może zarobić bana w adsense za nieprawidłowe rozmieszczenie reklam (w kilku miejscach) ale to już do innego wątku, na pewno nieco zawyża ten układ zarobki

pytanie po co sprzedawać taki serwis :( to jest kopalnia złota, dokładamy tam inne reklamy i robi się gdzieś 5 klocków miesięcznie.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi te informacje przydadzą mi się. Ten serwis jest 3 letni cena za niego na licytacji obecnie to ok. 8000 zl (-: ,a minimalna nie została jeszcze osiągnięta,jednak sprzedający nie odpowiedział do tej pory na jedno moje pytanie,właśnie o frazy,więc już daruję sobie pozostałe pytania do niego zrobię podobny serwis podoba mi się jego prostota.

Niestety nie wiem ile jest odsłon,czytałem regulamin i skoro nie ma on nic przeciwko to podam adres aukcji i strony:

https://allegro.pl/item1171344639_serwis_ad...arabiajacy.html

https://adpedia.pl/

Serwis polski,tematyka jest o wszystkim (wiele kategorii).Też mam wrażenie że ludzie na tego typu serwisie z takim layoutem mogą częściej klikać reklamy googla niż normalnie.Liczba UU jest mierzona tym: https://www.speedtest.pl/wycena.html ,wiem że to taka zabaweczka ale lepsze to niż nic.

tylko nie licz ze ci poda słowa kluczowe na które wchodza, bo nikt normalny tego nie podaje

Patrzyłem w adwords orientacyjnie na jakie frazy pozycjonuje się takie serwisy ,a tego nie mogę wogólę znaleźć na żadne ,a tyle UU to naprawdę sporo powinien gdzieś pojawiać się chociaż w TOP20 więc coś mi nie pasuje tu albo nie umiem szukać ... napewno większość wejść jest z wyszukiwarki bo „wysokie pozycje w googlu.. „ ....

I wcale nie wzbudza w tobie podejrzeń że ktoś chce się pozbyć 2.5k - 3k zł miesięcznie?

Ale w końcu kto by chciał zarabiać dodatkowe 3 tysie miesięcznie, na pewno każdy pierwsze co by zrobił to pozbył się źródła takiego dochodu! Prawda przyjaciele?

Tak wysokość zarobków wydaje mi się trochę zbyt duża ale na pewno przy tylu odwiedzinach i tego typu serwisie da się coś wyciągnąć ,tylko pytanie ile (-: ... ok. już z tematu się dowiedziałem że mniej jest realne a jak dobrze pójdzie to nawet tyle ...hm sam nie wiem czy bym wolał 3000 miesięcznie czy kilkadziesiąt w kieszeni ,kilkadziesiąt można zainwestować i po jakimś czasie mieć więcej niż 3000.

EDIT:

O widzę że już aukcja została znaleziona :( .Tak serwis ma nachalnie rozmieszczone te reklamy ,poztym ma niedociągnięcia zauwazyłem pare błędów.

Część keywordów można podejżeć na Alexie - https://www.alexa.com/siteinfo/adpedia.pl

A zadam pytanie, które się trochę wiąże z tematem. Czy w ogóle ktoś z Was kupił jakiś wartościowy serwis na Allegro ? Czy jest to w ogóle możliwe ? Czasem przeglądam oferty i muszę stwierdzić że straszne dziadostwo próbują ludziom wpychać.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Co do serwisu, ma chyba jedną z najlepszych jednostek pod nawigacją jakie widziałem.

Co śmiesznie CHYBA nie łamie regulaminu. Kontrowersyjna za to jest jednostka pod ofertami (box).

to jakie kto ma koszty nie ma tu znaczenia ...

chodzi o to ile serwis zarabia ...

jedna firma zrobi to kosztami 10 zł, druga 1000 zł ...

ja bym w życiu nie oddał biznesu za 2 letni zysk netto :), przecież przez 2 lata możesz nie mieć zysku ;) ale za kolejne 8, tak zoptymalizować procesy rozwojowe, że będziesz miał 90% zysku po odjęciu kosztów...

nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że zazwyczaj się tak robi ... bo imho tak właśnie się nie robi :)

w jednym masz racje umowa o poufności i jest wszystko jasne

luman zaprzeczając co napisałem jednocześnie to potwierdziłeś bo zarobek = zysk netto.

jeżeli pielęgniarka mówi że zarabia 1200zł to jest jasne że zarabia 1500zł - 300zł przymusowego zusu, ale zwyczajnie tego nie mówi, dla niej zarobek to jest to co dostaje na ręke (pomijam w tym wszystkim kwestię podatków)

jeżeli mam serwis z programem tv i jego przychody z adsense są na poziomie 5000 zł to nie oznacza że serwis zarabia dla mnie 5000zł

bo koszt przygotowania programu tv przez agencje kosztuje miesięcznie 1500zł + 300zł hosting + 5 roboczogodzin programisty miesięcznie (100zł za 5godzin) = 3100 zł zysku netto

piszesz że nie oddałbyś biznesu za 2 letnie zyski netto i sądzę, że większość ludzi też dlatego tak rzadko dochodzi do tego typu transakcji

najczęściej decydują się na nie ludzie (wykluczam przekręt), którym biznes podupada, bądź wpadli na coś z czego będą mieli więcej kasy, a nie chcą pobierać lichwiarskiego kredytu bankowego

twierdze tak ponieważ spotkałem się z takim rozwiązaniem przynajmniej 2 razy w życiu, i tak samo jak nie ma definicji ustalającej cenę za metr kwadratowy lokalu mieszkalnego w Poznaniu czy Warszawie, a taki parametr istnieje wymyślony przez ludzi i jest ogólnie przyjęty, tak samo tu nie ma definicji ale są ogólnie przyjęte normy.

niedługo pewnie znow trafi na allegro, jak to ktos z PiO kupil niech sie pochwali paroma screenami z analitycsa podpietego pod ta strone :)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zajrzałem w kategorie "motoryzacja" i "nieruchomości". Liczba dodawanych dziennie ogłoszeń jest niewielka, co raczej nie potwierdza prezentowanych statystyk odwiedzin... Uważam, że przy takich statach powinno być więcej dodawanych ogłoszeń. Poza tym jeśli zacznie się szukanie od regionu/miejscowości to ogłoszenia się nie pokazują. Chyba coś jest nie teges...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności