Skocz do zawartości

Spamowanie Onetu

mchwalik111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ludzie z 9sekund.pl skutecznie spamuja Onet podrzucajac im stronki typu:

https://emeryt.webd.pl/k4356

https://maka.d6.pl/k3268

https://ania.aikmedia.com/k225

Jak z tym walczyc, pomijajac ich spam-report i czy to w ogole działa ?

Czy, zakładając ze te stronki dostana bana to tylko stronki przekierowujace, czy docelowe tez ???

PS.

Co mówi Kaczyński do Kaczyńskiego ?

PIS Brother :blink:

9sekund łapie sie czego może - za cholere nie idzie im pozycjonowanie "szerokie" pomimo dobrej pozycji linkowej!.

Zainspirowałeś mnie do przyjrzenia się i ich sytsem wygląda tak:

mają trochę hostingów wykupionych na tanich serwerach:

udających prawdziwe strony a zawierających troszkę informacji z wikipedii:

alek.i365.pl, amor.skip.pl, maka.d6.pl, ania.aikmedia.com, burro.d6.pl, romeo.skip.pl, acant.thc.net.pl, aster.masternet.pl, cafe.only.pl

strony te zawierają katalogi ksiażek z tym bezsensownym przekierowaniem :-)

oraz linkują wzajemnie do siebie.

Na pierwszy rzut oka system wygląda ciekawie i tanio - ale moja rada nie próbujcie go kopiować z powodu pewnych błędów logicznych zawartych w nim i w podobnych systemach doporwadza to do:

a) Zazwyczaj nie wyżej niż na 40-50 pozycję wyników

:blink: Grozi w każdej chwili banem w większości wyszukiwarek.

Przyznam się szczerze że kiedyś sam wypróbowałem podobny system (a co mi tam :-)). Znacznie lepiej olinkowany i bez chamskiego przekierowania w JS. Niestety efekty systemu są zdecydowanie za słabe w stosunku do wyłożonej pracy. Nie wspominając już o zaśmiecaniu netu spamem. Nie wynika to z błedów samego systemu a porostu z błędnej logi i spamerskiego podejścia do tematu. Trochę wstyd przyznawać się do takich przedszkolnych metod, ale przynajmniej teraz znam dobrze temat. i Nie polecam :-). (tym samym nakłdem pracy możecie sobie zbudować niezłe prawdziwe zaplecze).

Po tych zabiegach widać jak 9sekund próbuje odzyskać do niedawna bardzo dobrą pozycję wśród pasaży handlowych. Niestety chyba nie zależy im na prawdziwym pozycjonowaniu bo taka zabawa prowadzi donikąd.

Powiem szczerze, że ujawnianie tekich systemów nie jest dobre, gdyż przez "łosi" może zostać poczytane jako wzór do naśladowania. Ten system robi więcej złego niż dobrego więc ktos powielając jego rozwiązania w niczym nie zagraża pozostałym pozycjonerom a nadodatek sam sobie robi krzywdę stąd moje decyzja o "ujawnieniu" ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności