Skocz do zawartości

Strona tylko w katalogach

AltaiR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam strone internetową o tematyce Dragon Age. Opanowałem troche html i PHP, poczytałem wiele poradników o pozycjonowaniu i optymalizacji, uzupełniłem kod strony o np. meta tagi, słowa kluczowe.

Dodałem link do strony do naprawde wielu katalogów - starałem się oczywiście, żeby ich Page Rank był w miare wysoki, przez dośc krótki okres uzyskałem PR 2. Tylko teraz - kiedy wpiszę w wyszukiwarke Google, np. Dragon Age, znajdzie mi stronę (co prawda na 7-6 miejscu, ale to i tak okej jak na początek), ale w katalogu. Za Chiny ludowe nie może mi wyszukać strony bezpośrednio, tylko zawsze w jakims katalogu.

Oczywiście, po wpisaniu nazwy strony, odnajduje jej bezpośredni link, ale tez nie na 1 miejscu, a nawet nie na 1 stronie.

Zastanawiam się, co jeszcze mam zrobić? Dodać więcej linków? Robic to bardzo regularnie? może coś robię nie tak?

Pozdrawiam i liczę na odzew :D

Co do pierwszego: Nie mam pojęcia na którym, gdyz przeszukałem grubo ponad 20 strona i jej nie znalazłem, a w katalogu jest 6 - 7 strona (czasami znika, ale dzien, pół dnia później się tam pojawia).

all4seo - fakt, to miałoby sens, ale skoro jedną z metod pozycjonowania jest dodawanie linków do strony do lepszych katalogów, to jak wybić naszą stronę? Mam czekać, i pozycjonować dalej?

Robię coś źle? może oczekuje efektów zbyt szybko? Czytałem, że dobre wypozycjonowanie moze trwac nawet rok.

PS Dzieki wogóle za odzew

Wpisy do katalogu to nie wszystko. Wpis też musi być odpowiednio napisany. Poza tym jak długo pozycjonujesz stronę (tydzień, miesiąc, rok)? Co to znaczy dodanie strony do wielu katalogów (10, 100, 1000)?

Poza tym na frazę "dragon age" jest trochę konkurencji więc tak szybko nie wskoczysz do TOP 10.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Rozumiem, że dodawanie do katalogów, to nie wszystko.

A od kiedy pozycjonuję? Kilka miesięcy, może 5-6.

W takim razie co jeszcze polecacie? Wymiany linków? Bannerów?

Co do wymiany linków, to wiem ze jest wiele systemów do linków stałych itd. sprawdzają się one?

W pół roku spokojnie mógłbyś być już na pierwszej stronie google. Skoro jesteś tak daleko jak mówisz to coś jest nie tak.

Może katalogi, które wybierasz, to śmieci? Może twoje wpisy nie są nawet w indeksie? W sieci i na tym forum jest sporo list porządnych katalogów, także tych płatnych, spróbuj tam dodawać swoje wpisy (sam do niedawna taką listę sprzedawałem - możemy się dogadać :))

Oprócz katalogów, napisz chociaż ze 20 - 30 porządnych artykułów i dodaj do najlepszych publicznych precli typu ithink, eioba, itd. (liste precli też posiadam...). Jak masz jakiś budżet na pozycjonowanie możesz też zrobić/zlecić postawienie kilku stron zapleczowych, kupić punkty np. w Statlinku i linkować stronę albo kupić blasta Xrummerem, co ostatnio jest bardzo popularne. Możliwości jest sporo - wszystko zależy od tego ile masz czasu, ile pieniędzy i co wiesz o pozycjonowaniu ;)

Jeżeli w ciągu 5-6 miesięcy pod daną frazę wyświetla ci tylko katalog z twoim linkiem to na prawdę coś jest nie halo. Skupiłeś się na samych katalogach, które tak naprawdę są g*** warte. To jest przestarzała metoda, zdaje się, że jeszcze tylko w Polsce jest na taki trend...

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności