Skocz do zawartości

Jaka strategia i narzędzia ?

ghacek

Rekomendowane odpowiedzi

to ja moge koledze odpowiedzieć bo bagnicie a "finansówke" robię od 4 lat:

- zaplecze (własne) - ok 130 witryn statycznych, wordpressów, blogów - wszystko tylko pod finanse, czyste jak puppa niemowlaka :)

- wykorzystywane SWL-e - trzy (2 x static, 1 x dynamic)

- używana strategia np taka z modyfikacjami KLIK

- środki wydawane per miesiąc - 2/3 tysie (przy zadowalajacym ROI)

- wykorzystywane narzędzia - milczenie jest złotem - 6 sztuk :D

Powodzenia...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Podam Ci przyklad : aby zdobyc top5 na fraze leasing potrzeba ok 25-50 tys zl na kupno domen, budowe na nich contentu , budowe linkow do domen. To powinno orientacyjnie odpowiedziec na Twoje pytanie.

It piszesz takie bzdury że szok. Akurat mam troche wspólnego z tą frazą i nie potrzeba takich finansów do jej zdobycia.

Iglesu - mozesz przedstawic swoj osad. Firma X fraze w top10 utrzyma za kwote 5 tys zl , firma Y - 15 tys zl , firma Z za 50 tys zl a firma A za 150 tys zl.

Ja podalem kwote jaka klient musialby miec zeby projekt w mojej ocenie mial szanse powodzenia.

Jasne ze inne koszty moga byc gdy :

1. sam tworzysz kontent

2. sam katalogujesz lub w inne sposob zdobywasz content

Wiec gdzie tu widzisz bzdure ?

@it_managament - przepraszam, źle przeczytałem - ująłem to "aby zdobyc top5 na fraze leasing potrzeba ok 25-50 tys zl na kupno domen" biorąc to kwotę jako jedynie ten fakt. Reszta jak koszt jednorazowy owszem się zgadza, więc zwracam honor :)

@artykuly-sprzedam - nie wiem skąd się urwałeś, ale nie płacenie podatków to przestępstwo :)

dzięki za pouczającą radę, udam że nie wiedziałem Heee :)

rusz głową, 80% forumowiczów robi bez umów i CO?

- umowy mieć warto na stałe dochody czy większe kwoty w takich wypadkach

- jeśli wiesz, to do 3tys w ciągu roku mogą zarabiać, bez odliczania podatku ale muszą je wykazywać w swoich rozliczeniach i tyle ;)

- dodatkowo dodam, że jeśli ktoś siedzi np. w rosji w tym momencie, a pracuje na naszym rynku seo ;) myślisz, ze płaci podatki hehe :)?? ŚNISZ

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

Jasne ze inne koszty moga byc gdy :

1. sam tworzysz kontent

2. sam katalogujesz lub w inne sposob zdobywasz content

to ile tego kontentu

tysiąc precli po 3 zł = 3koła, a niech będzie po 5zł = 5k, zapominając o synonimizacji dzięki której niewielkim kosztem z tysiąca ma kilkadziesiąt tysięcy precli - to też content :)

ile tego katalogowania musiało być by zlecając komuś takie kwoty wyszły, rzecz jasna badziewne katalogi jedziesz automatem, z palca tylko wartościowe - ile ich jest ???

Nawet gdy zlecasz manualne katalogowanie, pisanie unikalnego contentu ich wydatek przy zapodanej kwocie jest niewielki

Reszta to chyba extra płatne roboczogodziny pracowników firmy, opłacenie Pani Kasi od parzenia herbarty...

Zajmując się tym samodzielnie, nawet zlecając content, katalogowanie kwoty przytoczonej łatwo nie wydasz. W przypadku działającego samodzielnie pozycjonera kosztem nie jest 50 kół, a czas, chyba że kupujesz na zaplecze same .pl w az.pl :)

@Arni - w koszta wchodzi nie tylko linkowanie strony docelowe, ale także zaplecza. Koszta swl, utrzymania narzędzi. Samo zlecenie stworzenia zaplecza - w domyśle przyzwoitego, to już całkiem pokaźna kwota. 25 tysi to jak najbardziej normalna kwota.

Jak mówię finanse to większość zaczyna myśleć, że pozycjonuje frazy typu: leasing czy kredyty. Bez przesady do tego nie wystarczy 100 a nawet 1000 blogów, po za tym w.g mnie lepiej zrobić 10 fraz dwu-trzy członowych (dużo mniej konkurenycjnych) niż pchać się z frazą kredyty.

Plan jest taki na razie nie będę kupował nowych domen, skupię się na dodawaniu treści i linków do obecnych 80 domen. Zamierzam też wrzucić coś na blogspot i wordpress ale to jest kwestia drugoplanowa. Zlecę dodanie 3000 wpisów do SEO katalogów wartość tą rozłożę na całe zaplecze i połączę z około 100 fraz na jakie leci pozycjonowanie (przykładowe frazy: tanie kredyty hipoteczne, ranking kont osobistych). Następnie do akcji wkroczy e-weblink i dopali wpisy w SEO katalogach od 500 - 1500 pkt. w odstępach 2-3 tyg to sporo zajmie czasu zanim się przewinie całość. Później albo równolegle możliwe, że to samo zrobię statlinkiem (zależy czy załapie pr=>1 na większości stron i dodam sporo wartościowej treści, ewentualnie jeszcze jakieś szablony tematyczne bo wtedy można ugrać sporo punktów ze statlinka a tak jest lipa i się nie opłaca). Z tym, że stalink będzie już raczej celował w docelowe strony i ewentualnie zaplecze.

Do tego oczywiście publiker biegający po całym zapleczu.

Myślę, że zajmie to jakieś 1-2 miesiące, następnie z 2 miesiące czekania i zobaczymy na gwiazdkę czy dostanę prezent oby nie w postaci ban(ana) czy innego filtra ;)

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

ghacek masz rację, lepiej jest pozycjonować 10 łatwiejszych fraz niż 2-3 większe i mieć z nich taki sam ruch ;) - p.s. jak dla mnie początek w miarę dobry, jednak całość zajmie Ci maks 1 MSC ;)

p.s. dorzuć precelki jeszcze i je podlinkuj

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

• 2 tygodnie później...

Bez maszyn i automatycznych dodawarek nie ma szans na cięższe frazy.

Pracowałem kilka mc w agencji pozycjonujacej. W pokoju 10 osób które non-stop leci z preclami,katalogami,wpisami na zaplecze dla klientów +swl .Po tym doświadczeniu wiem ,że atakować mocne frazy samemu to szaleństwo.

Nigdy nie używałem SeNuke i innych kombajnów.Ale pewnie bez takich narzędzi nie da rady. ;)

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności