Skocz do zawartości

h1 To pomyłka

cenzura

Rekomendowane odpowiedzi

jaki autor taki test

optymalizowałem niedawno stronkę jedną z branży budowlanej ... parę drobiazgów, uzupełnienie treści, wrzuciłem H1 i H3 ... efekt: bezcenny ;) firma jest przeszczęśliwiuteńka ;)

wynik: Hx nadal jest w mocy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale może inne tagi są mocniejsze niż hx

a tagów używają tylko wyszukiwarki, parsery (tych nie chcę na stronie wcale) i czytniki dla niewidomych (0,001%?)

skoro samp i acronym są najlepsze to dlaczego by nie umieścić całej treści w nich?

samp ma problem z zawijaniem długich linii więc acronym najlepszy

Myślę, że trochę to źle zinterpretowaliście. Test nie namawia do korzystania z najmocniejszego taga. Wiadomo, że zbyt duże zagęszczenie tagów jest złe(nienaturalność!). Chodzi o to, że można użyć odpowiednika znajdującego się wyżej.

Doskonale widać dlaczego tag <h1> oraz <b> jest zdewaluowany. Co drugi z was się zadeklarował, że tego używa. Pracownicy google wytrwale udoskonalają algorytmy aby ograniczać wpływ SEO na wyniki. Dlatego też te pozornie najmocniejsze( i najczęściej przez pozycjonerów używane) mają niską pozycję na liście. Polecam spróbować z innymi tagami z listy.

Test przebiegał tak, że podstrona to był tylko keyword w danym tagu. Nic więcej.

Zachęcam do samodzielnych testów i podzielenia się wynikami na łamach PiO.

Ciemna strona mocy!

Ja może dodam, że ostatnio zmieniałem dwie strony. Jedną gruntownie (zmiana treści, obrazków, nowy layout) i oczywiście H1 na samej górze z linkiem do strony głównej na wszystkich podstronach. Później dosłownie 30 katalogów i efekt rewelacja. Z top 20 na 4 pozycję na lokalną turystyczną frazę. Od tamtej pory (jakieś 2 miesiące temu) nic z nią nie robię, a pozycja się trzyma. Po czym postanowiłem zmienić drugą stronę, tam to już tylko zmieniłem headingi, całkiem nieźle je przemeblowałem. Zrobiłem jeden taki sam h1 na wszystkich podstronach, a to co wcześniej było w h1 poszło w h2, h2 w h3. Efekt spadek z 4 na 9 - 10.

Wniosek jaki wyciągnąłem (mój wniosek, każdy może mieć inne) to, że nie opłaca się zmieniać samych tagów, najlepiej zrobić to razem ze zmianą treści.

To i ja podzielę się tym co zaobserwowałem.

H1 używałem jako tekst na górze strony, tytuł strony, powiedzmy "Zabawki dla dzieci" jednak ostatnio zmieniłem taktykę i zacząłem h1 używać jako tytuł aktualności, artykułu etc. efekty? wszystkie frazy poszły w górę momentalnie... Jak na razie frazy są na górze od około miesiąca.

Ale rzeczy, które wpływają na pozycję jest tak wiele, że nie mówione, że zmiana Hx miejscem spowodowała gwałtowny wzrost pozycji.

meta Description i keywords strasznie nisko. Jak dla mnie to test trochę mało wiarygodny. Test z użyciem tylko jednego znacznika bez treści różnie może być przez googla interpretowany.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Wcale mnie nie dziwi niska pozycja h1 w wynikach tego testu. Mimo tego uważam, że headery dają dużą 'moc'. Mój tok myślowy jest następujący:

->header jak sama nazwa wskazuje to nagłówek -> nagłówek dotyczy treści (opisuje ją, jej ogólną tematykę) -> skoro nie ma treści to nagłówek nie dotyczy niczego -> a skoro nie dotyczy niczego to znaczy, że nie ma żadnej wartości.

Podsumowując - pomyłką był ten test, a nie h1. Żeby przeprowadzić faktyczny, miarodajny test należałoby zbudować stronę o wszystkich możliwych kombinacjach ułożenia podstron, a i to nie koniecznie dałoby prawdziwe wyniki.

https://beznadziejnie.pl - Obrazki głupie

Zgadzam się w 100% z poprzednikiem.

Wydał bym te pieniądze na inne testy, h1 to podstawa w optymalizacji.

Należy pamiętać, że może być tylko jedno na stronie. Dobrze by było żeby na podstronach w h1 zawarte były inne frazy.

Ja preferuję, jedno h1, i kilka h3 lub h4

Nie należy ustawiać kolejno fraz w każdym poziomie h.

Godny polecenia transport ponadgabarytowy i spedycja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności