Skocz do zawartości

Ban

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kurde, no właśnie dzisiaj patrzę i też mam bana - po raz pierwszy. Kompletnie nie wiem za co. Żadnych SWL-i, żadnego duplicate content. Domena główna w zasadzie nieużywana (nic na niej nie było) - strony tylko na subdomenach - różne i na różnych serwerach. Wszystko poleciało.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Miałem podobnie z tym, że na subdomenach miałem MFA, główna unikalna, dobrej jakości i poleciała razem z subdomenami. Inne strony na IP ocalały.

bo tematyczne takie jak gotlink i seomatik są white hat i nie powodują banów ani filtrów, co potwierdza firma google

pawloski proszę o dowody potwierdzenia to wydrukuję to sobie i powieszę nad komputerem

czy za herezje możemy spalic zyfcem ? :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Aj tam banują jak leci, skoro nie podobają się im katalogi stron kilkuletnie, najlepiej stoją strony na domenach .tk, uśmiech czy ironia losu. Dodajesz swl musisz liczyć się z banem.

Google jest nieprzewidywalne, to ich podwórko więc nawet dobre strony dostały po du**e.

Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych

468x60_5.jpg

No i dziś większa część stron spod zbanowanej domeny wróciła do indeksu. Nie wiem czy to skutek wysłanego przeze mnie żądania ponownego rozpatrzenia (chyba trochę za szybko - wysłałem 5 dni temu), czy też domena zniknęła z powodu jakichś tam czasowych przetasowań. Może katalogi tez za parę dni wrócą - nie były zaspamowane, w większości nawet z unikalną treścią.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Witam!

A mi od listopada zeszłego roku ciągle lecą zaplecza. Ale stawiam ich więcej i szybciej niż lecą :P

Myślałem że czystka w google już się skończyła, wprowadzili nowy algorytm i znów będzie można spamować, ale nie bardzo.

Podzielę się moi spostrzeżeniem. Otóż w moim przypadku domeny lecą wtedy gdy zbytnio podniesie się site. Mam wrażenie że magiczna bariera to 10 000 dla strony z PR0. Powyżej tego jak na razie za każdym razem ban na główną i subdomeny. Z tego co wiem, to strona z wyższym PR może mieć więcej subdomen, site, etc. Tylko czy chodzi o toolbar PR czy real PR? Wg mnie wszystko dzieje się w rilu i liczy się ten PR który jest naprawdę, a nie ten co jest uwidaczniany raz na 3-4 mce.

Jeśli napisałem głupoty, proszę poprawcie mnie, ale tak mi wynika z moich doświadczeń.

Pozdrawiam!

Aj tam banują jak leci, skoro nie podobają się im katalogi stron kilkuletnie, najlepiej stoją strony na domenach .tk, uśmiech czy ironia losu. Dodajesz swl musisz liczyć się z banem.

Google jest nieprzewidywalne, to ich podwórko więc nawet dobre strony dostały po du**e.

Ciekaw jestem jakie strony uważasz za dobre a które, jednocześnie, dostały banika? :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności