Skocz do zawartości

Ban

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie- może wypowiecie się na temat współczynnika odrzuceń. Jeśli dobrze rozumiem, za odrzucenie uważa się wyjście ze strony bez wchodzenia na inne strony serwisu?

Na interesującej mnie stronie firmy usługowej mam około 60% odrzuceń. Mam się martwić? :P

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No właśnie- może wypowiecie się na temat współczynnika odrzuceń. Jeśli dobrze rozumiem, za odrzucenie uważa się wyjście ze strony bez wchodzenia na inne strony serwisu?

Na interesującej mnie stronie firmy usługowej mam około 60% odrzuceń. Mam się martwić? :)

tak masz się martwić bo ludzie nie znaleźli na twojej stronie tego czego szukali. Podejrzyj z jakich fraz wchodzili Ci którzy szybko twoją stronę opuszczają.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Dlaczego ma się martwić?Nie do końca się z tymi odrzuceniami zgodzę. A jak kogoś interesuje konkretna rzecz, która jest np na wypozycjonowanej podstronie, to odwiedza tylko tą daną stronę i nie klika w kolejne bo i po co jak to co chciał się dowiedział. I wtedy współczynnik odrzuceń będzie wysoki.

Właśnie. To strona z drobnymi usługami a kontakt telefoniczny jest na każdej podstronie. PT klient widzi, że strona zgadza się z tym czego szuka i dzwoni :)

Chyba, że kontakt powinien zawarty jest tylko w zakładce "kontakt"?

Ciekaw jestem czy tak duży współczynnik odrzuceń może mieć wpływ na pozycję strony w G?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 2 miesiące temu...

Nie wiem czy kogoś na dniach też spotkał taki masowy ban ale mi właśnie poleciało około. 60 domen i dwa razy tyle subdomen.

W domenach strony z unikalnymi tekstami, podpięty linkme. W subdomenach katalogi easy i webmini.

W zasadzie wszystkie to regionalki. Boli fakt, że niedawno zapłaciłem za ich przedłużenie :)

Chyba trzeba zacząć się bardziej przykładać do tworzenia zaplecza.

• 2 tygodnie później...

no i jest następny...

zapomniany przeze mnie kat oparty o INDEXU - madse.com - stał samotnie nieco zapomniany ale nei zapuszczony.

tu jestem zdrowo zaskoczony bo nie było nic czego możan by się czepnąć....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tu jestem zdrowo zaskoczony bo nie było nic czego możan by się czepnąć....

Nieraz już tak jest z katalogami - po prostu wylosowali go z jakiejś listy i dali bana. Miałem już podobną sytuację.

Ale masz też dobre wieści - po krótkim i mocnym filterku wrócił zgredek !!

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności