Skocz do zawartości

SEOKatalog i pierwszy spam

SilverT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jest ciekawe bo IP dodałem do zbanowanych a i tak dodaje wpisy :|

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

spamerskich wpisów

Każdy wpis jest prze zemnie moderowany, czasami nawet na życzenie klientów sami pisze opisy więc nie widzę tutaj powodów aby nazywać ich spamerskimi, to iż jest ich dużo to tylko kwestia tego iż nie ma limitu w Seokatalogu na ilość wpisów na domenę jak np webmini

Jeśli w regulaminie mam napisane, że nie przyjmuję podstron, a są to wpisy podstron to jest to dla mnie spam. Podobnie jeśli prowadzę katalog tematyczny (ogrodniczy), a wpisy dotyczą np. e-boków czy paneli podłogowych to również jest to dla mnie spam!

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

**Poprawki** - Za kilka godzin powinno się odświeżyć

* limit na jedno dodanie do katalogu na dobę

* będą dodawane tylko strony główne

Jeszcze się zastanawiam nad poprawką która będzie pozwalała jedynie dodawać strony o

dłuższym opisie czyli minimum np. 500 znaków oraz jedynie strony które maja regułkę mieszającą {$slowo|slowo2} .

Co do spamu, i tego co jest spamem a co nie.

Otóż spam nie zależy od jakości wysyłanej informacji/wiadomości/opisu - nie ważne jaka jest informacja.

SPAM to ta sama wiadomość wysyłana wielokrotnie / masowo do użytkowników którzy nie wyrazili zgody na odbieranie wiadomości w ten sposób. Generalnie dotyczy to emali, ale rozszerzone jest także na automatyczne wysyłanie informacji do stron.

Na przykład - taki serwis jak flaker.pl nie ma nic przeciwko spamowi, nawet daje API do spamowania treściami, za to prawdopodobnie większość właścicieli katalogów sobie nie życzy wysyłania do nich w sposób zautomatyzowany opisów, nawet najlepszych.

Dlatego wiadomość wysłana do jednego serwisu może być spamem a do innego nie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności