Skocz do zawartości

Przeindeksowanie dużej ilości podstron

Jaksha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie nr.1

mam ponad 200 tys podstron, które chcę jak najszybciej przeindeksować na nowe linki (przyjazne urle). Stare linki są zgłoszone w sitemapach i zaindeksowane. Co będzie najlepszym rozwiązaniem? Przekierowanie 301 ze starych adresów na nowe + usunięcie sitemap ze starymi linkami i zgłoszenie nowych, czy póki co nie usuwać starych sitemap a zgłosić dodatkowo nowe?

Pytanie nr.2

Czy jeśli w wynikach wyszukiwania google klikne na mój link ze starym adresem, to szybciej go zamieni w wynikach na nowy adres?

Pytanie nr.3

Czy jeśli moje linki wyglądały np. tak domena.pl/podstrona-43423-jakis_tytul i zamienie je na domena.pl/podstrona-jakis_tytul to czy spadna moje pozycje pod fraze jakis_tytul, jesli bylem wysoko? (tj. kilka stron linkowalo do domena.pl/podstrona-43423-jakis_tytul)

2 - nie to nie ma znaczenia

3 - jest to możliwe ale nie jest to wyrocznią

1- linki do nowych adresów i 301

1- Tak też zrobiłem, jednak nie wiem czy mam usunąć stare sitemapy i wgrać z nowymi adresami.

2. Na google.com zauważyłem że jednak ma, kliknąlem w kilka takich linków a po dniu, 3 podstrony w które kliknąłem zostały przeindeksowane.. tj. nie do końca, metatagi są ok, ale adres pokazuje jeszcze stary.

3. Trudno, zaryzykuje.. lepsze to niż dać na tacy dobrą bazę (wystarczy lecieć po id, żeby ktoś skopiował)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności