Skocz do zawartości

Śledzenie pozycji

grzendi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do was takie pytanie, gdyż pozycjonuje kilka stronek www i korzystam z kilku narzedzie do śledzenia pozycji tych stron m.in. Free Monitor for Google oraz web-tools.pl oraz sprawdzam "ręcznie" pozycje pod dane słowo klucz. Mój problem polega na tym iż wyniki śledzenia pozycji które wymieniłem diametralnie sie od siebie różnią. W "ręcznym" sledzeniu strona jest wyżej niz w web-tool i tez inna pozycja pokazuje sie w Monitorze Google. Chciałbym się dowiedzieć z czego to wynika ? Gdyż jeżeli miałbym robić sprawozdania to który wynik brac pod uwage? Niby ręzne sprawdzanie - czarno na białbym widać co jest, ale w takim razie po co takie systemy które niby błędnie pokazuja pozycje w danej godzinie, dniu, tygodniu......

Pozdrawiam

Grzesiek

czy ja wiem czy zle sprawdzam, tam żadnych chyba jakiś trudnych rzeczy nie ma - w sumie wszystko się samo robi ;). No ale ok :)

Trudności nie ma, ale jak jesteś np. zalogowany to Ci będzie wywalać to czego często szukasz.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

nie no wlasnie jestem wylogowany i wyłączyłem to co kolega Jacek zaproponował i stad moj post z pytaniem, gdyż sie zastanawiałem z czego to wynika - bo rozumiem że tego typy programu działają z opóźnieniem, ale jakbym chciał uzyskać dokładny raport to w takim razie jest ciężko.

te raporty są przydatne do obserwacji ruchu pozycji w dłuższym czasie i ew. do szybkiej reakcji, jeśli pozycjonujesz dużo stron na wiele fraz.

natomiast, jeśli pozycjonujesz jedną czy dwie stronki, to i tak zawsze możesz sobie kliknąć w gugla i sprawdzić "ręcznie" daną pozycję. W Web-tool możesz dodatkowo sprawdzać na bieżąco inne wyszukiwarki ;)

dymna.jpg

Masz chociaż wybrane szukanie w google.pl ? ... bo np. w Free Google Monitor jest standardowo na google.com :)

Ustawione jest na google.pl, no ale z tego co widze wychodzi na to ze trzeba recznie tez sprawdzić bo wyniki są odmienne, gdyż tez sprawdzałem pozycje na innym kompie pod inna domena itp. efekt jest taki sam. Widocznie te programiki są typowo pomocnicze i nie mozna sie w 100% na nich opierać, chociaż to dziwne gdyż za ten jeden jest pobierana opłata za dodatkowe punkt.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności