Skocz do zawartości

Dodawanie artykułów do Precli

mayeros

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmawiamy czy lepiej 10 wpisów z jednego precla czy 10 wpisów po 1 na każdym z 10-ciu precli

Właśnie, że nie o tym rozmawiamy. To o czym piszesz jest w miarę oczywiste (przy założeniu, że precla mają podobną moc).

Ja pytam, dlaczego 1 tekst z linkiem A na preclu B ma większą wartość niż np. 3 teksty z linkiem A na preclu B. Pytałem, bo myślałem, że znasz odpowiedź.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zobacz o czym piszę IT i ja, bo nadal nie jesteś w temacie, wcinasz się w dyskusje i pytasz mnie o coś z czym i ja bym sie nie zgodził(bo nie uważam ,że 1 tekst z linkiem A na preclu B ma większą wartość niż np. 3 teksty z linkiem A na preclu B.)

Ale zdaję się, że dave84 ma inne stanowisko w tej sprawie, z nim możesz podyskutować o tym. Przeczytaj jeszcze raz uważnie temat.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Chodziło mi chyba o to:

o ja też się nie zgodzę, bo np. testowałem analogicznie z forach. Linki na wszystkich podstronach wcale nie były aż tak mocniejsze od jednego w jakimś poście.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Nie da się tego określić, bo precel preclowi nie równy. Tutaj problem polega na tym, że mocnych precli jest bardzo mało i wprawdzie lepiej mieć 10 artykułów z różnych domen niż 10 z jednej przy założeniu, że precle byłyby równie mocne - ale tak nie jest, więc wg mnie lepiej mieć 10 artykułów z jednej mocnej domeny, gdzie widzę, że się ładnie trzymają w indeksie niż 10 z rożnych słabych domen, gdzie wpisy wylatują z indeksu, wpadają do SI i są ogólnie słabe.

o ja też się nie zgodzę, bo np. testowałem analogicznie z forach. Linki na wszystkich podstronach wcale nie były aż tak mocniejsze od jednego w jakimś poście.

... a sitewide to jest jeszcze inna kwestia, bo linki są w nietematycznej (bezpośrednio) treści - w sensie treści ze słowami kluczowymi. Poza tym przy sitewide robot bierze pod uwagę tylko linki do pewnego progu. Jednak mimo wszystko sitewide jest mocniejszy od jednego lina z głównej - ale to wszystko jest z naszej strony dość trudne do "zmierzenia".

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zobacz o czym piszę IT i ja, bo nadal nie jesteś w temacie, wcinasz się w dyskusje i pytasz mnie o coś z czym i ja bym sie nie zgodził(bo nie uważam ,że 1 tekst z linkiem A na preclu B ma większą wartość niż np. 3 teksty z linkiem A na preclu B.)

Więc dlaczego napisałeś, że moje pytanie to żart?

Założyciel wątku napisał wyraźnie:

czy dodawanie kilku różnych artykułów z tymi samymi linkami w treści w jednym katalogu Presell będzie OK czy można dostać za to bana? Czy może lepiej jeden precel - jeden artykuł?

Dostał odpowiedź, że najlepiej będzie dodawać po jednym artykule na jeden precel. Zapytałem: dlaczego tak?

Nie ma odpowiedzi.

Pytanie mmarek do Ciebie - pewnie masz swój ulubiony, mega mocny, super podlinkowany itp. precel tak (nawet możemy teoretycznie przyjąć, że najlepszy na świecie;d)? I teraz pytanie - po co się męczysz szukaniem nowych precli, rejestracją itp. jak możesz dodać do swojego najlepszego precla wszystkie artykuły z linkiem do jednej strony? Przecież to marnowanie czasu...

@dave84, nie o to chodzi.

Załóżmy, że masz bazę 2000 precli i dodasz do nich po jednym artykule z linkiem do strony A.

Powiedz, dlaczego będzie to bardziej efektywne od tego, że dodam do wszystkich precli po jakimś czasie ponownie po jednym artykule z linkiem do strony A?

Nie będzie to bardziej efektywne, bo wiadomo lepiej mieć 2 linki nawet z tego samego precla niż 1, więc gdy baza się kończy to oczywiście można dodawać do tych samych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności