Skocz do zawartości

Dla bojącch sie wysokiego CTR

okna

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele osób boi się wysokiego CTR, twierdząc że doprowadzi on do zamknięcia konta. Ja dziś dostałem wiadomość dotyczącą jednej mojej domeny (która ma średni CTR - miesięczny na poziomie 21,94%) niniejszej treści:

"Nasz system przeanalizował 6 stron na Państwa domenie, xxxxxxxxx.com, i znalazł tylko jedną jednostkę reklamy Google jaka jest używana na ponad 6 Państwa stron. Aktualnie program AdSense umożliwia umieszczenie do trzech jednostek reklam na każdej stronie. Z tego też względu, zachęcamy Państwa do wykorzystania tej możliwości i umieszczenia dwóch dodatkowych jednostek na Państwa stronach.

Z uwagi na fakt, że duża część Państwa witryny nie jest w pełni wykorzystana, warto dodać jedną z naszych najskuteczniejszych jednostek (336x280, 300x250, 728x90 lub 160x600). Mogą ją Państwo umieścić na stronach wyświetlających tylko jedną jednostkę reklamy w miejscach proponowanych przez naszą ,,mapę cieplną"."

Myślę, że świadczy to najlepiej o tym, że nie należy się obawiać dużej klikalności (oraz dążenia do jej zwiększania), jeśli strona jest ok z regulaminem.

Też dostałem aby włączyć również reklamy graficzne, które to niby zwiększają konkurencję a tym samym kwotę za klika.

Wg. mnie fajne zachowanie google, aczkolwiek myślę, że nie każda strona dostaje od nich podobne wiadomości.

Tym razem rozsyłają masowo proste informacje generowane przez automat.

Pamiętam jak kilka lat temu dostałem zrzut ekranowy własnej strony z naniesionymi graficznie propozycjami gdzie i jakie formaty reklam mógłbym wrzucić.

CTR 30-40% mam na niekórych witrynach od wielu lat. Podawany dziś w innym przykład nie wyglądał jednak na stronę gdzie taki CTR można osiągnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności