Skocz do zawartości

[startup] Aukcjusz.pl - aukcje internetowe

Aukcjusz

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy projekt oparty o działanie w internecie jest innowacyjny. Sama działalności w takiej formie jest inowacyjna. Czy będzie to sklep czy poratl społecznościowy.

Właśnie że według oceniających nie każdy - potrafią nawet podać przykłady podobnych serwisów i odrzucić wniosek TYLKO z powodu istnienia czegoś podobnego...a później dotację dostaje kolejna wyszukiwarka wycieczek czy serwis do prowadzenia księgowości....

Jak ktoś przegląda listy dofinansowanych projektów i znalazł coś choćby trochę oryginalnego to piszcie;)

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciesze się, że powstaje konkurencja dla Allegro. Życzę powodzenia :rolleyes:

PS.

Macie problem ze znakami w tytułach aukcji:

"Różowy VINYLOWY gorset KAJA rozmiar L zobac "

https://www.aukcjusz.pl/auctions/id/7953

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Nie chce zniechęcać ale serwis aukcyjny to niestety w Polsce przegrana sprawa - chyba, że masz coś naprawdę pomysłowego, co będą mogli pokazać w Panoramie ;) i co zatrzyma userów na dłużej. Sam prowadziłem serwis aukcyjny (top10 na aukcje/aukcje internetowe) przez dwa lata więc wiem coś o tym. Wszystkie większe portale w Pl związane są umowami z Allegro więc wspólnika branżowego nie zdobędziesz. Jakiś tam % użytkowników zawsze można zdobyć ale niewiele w porównaniu z Allegro. Aniołowie biznesu i venture capital też nie zaryzykują konkurencji z Allegro. Nie przeglądałem Twojego serwisu ale dobrym pomysłem i moim zdaniem dobrą ścieżką byłoby dobre API i 'otworzenie' serwisu, zintegrowanie z popularnym softem sklepów internetowych. Do tego zamiast wydawać kasę na reklamę zapłać komuś z 20 tys. niech zrobi prosty soft sklepu internetowego. Zero integracji za Allegro czy eBay - tylko z Tobą. Udostępnij to za darmo. Do tego wszystkie produkty ze sklepu z automatu wrzucaj do portalu aukcyjnego. Sam miałem tak zrobić ale w końcu postanowiłem sprzedać swój serwis aukcyjny :rolleyes: Ciężko będziesz miał ale życzę powodzenia ;) Mam nadzieję, że za dwa lata do statystyk, które wrzuciłeś dodasz parę 0.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

• 3 tygodnie później...

Bardzo fajnie to wygląda :) Trzymam kciuki, żeby to okazało się sukcesem. Kto wie, może za parę lat allegro będzie przeszłością... hehe :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Większość userów sprzedających na aukcjach ma 0% w opinii. Skąd można wiedzieć że taka osoba jest zaufana? Na allegro pełno jest [ nierzetelny partner ]ów, a już sobie wyobrażam ile musi być na tego typu nowych serwisach. W jaki sposób chronicie kupujących przed oszustami?

Jak ktoś przegląda listy dofinansowanych projektów i znalazł coś choćby trochę oryginalnego to piszcie;)

Jak mi się uda dostać dofinansowanie to napisze, że to coś innowacyjnego;), a tak serio to nie ma co tak przekreślać tych dotacji.

Dzięki nim coś się rusza. Nie ma kolejnego NK, ale są portale które coś małego zmieniają. Osoba która pisze mi projekt pisała dla podbij.pl. Dostali dotacje, ale przed podpisaniem umowy z Parpem zgłosił się inwestor i dlatego nie widać loga UE na stronie. Dzięki UE powstał też system elerningowy szkolący pracowników z zakresu BHP i jest to bardzo duża oszczędność dla wielu firm. Pamiętajcie też, że pojawienie się pieniędzy na rynku pobudza inne firmy nawet jeśli projekt się okaże kolejną wyszukiwarką noclegów.

Coś o dotacjach już wiem z doświadczenia i uważam, że pobudzają gospodarkę nawet jeśli czasami wybiorą słabe projekty.

• 2 tygodnie później...
Większość userów sprzedających na aukcjach ma 0% w opinii. Skąd można wiedzieć że taka osoba jest zaufana? Na allegro pełno jest [ nierzetelny partner ]ów, a już sobie wyobrażam ile musi być na tego typu nowych serwisach. W jaki sposób chronicie kupujących przed oszustami?

Witamy,

jak chronimy?

Nie poszliśmy na ilość tylko na jakość rejestracji tzn. aby zostać sprzedawcą trzeba spełnić określone warunki:

a) skan dokumentów oraz pesel

lub

:) wpłata na konto w wysokości 1 gr.

Wyrywkowo także sprawdzamy poprawność numeru telefonu. Wiadomo jeżeli ktoś będzie chciał zrobić przekręt to są sposoby aby obejść każde zabezpieczenie...

Większość użytkowników to zaufani sprzedawcy z innych serwisów lub sklepów internetowych. Jeżeli chodzi o wiarygodność sprzedawców to system działa na zasadzie komentarzy oraz poleceń. Jeżeli coś kupicie u sprzedawcy i go polecicie to wasi znajomi podczas kolejnego zakupu zobaczą tą informację (tzn. np. 5 twoich znajomych poleca tego sprzedawce). Dodatkowo w niedalekiej przyszłości będzie można ściągnąć uzyskane punkty z innych portali.

pozdrawiamy i zapraszamy do zapoznania się z systemem,

Aukcjusz

Nie wypali, nie wypali, nie wypali....

Jestem o tym przekonany na 100%

Wszyscy popełniacie wciąż ten sam błąd..

Prosimy o konkrety z Pana strony oraz listę błędów które robimy. Co Pan by zrobił inaczej? Jak by to Pan zrobił? Jesteśmy otwarci na uwagi...

pozdrawiamy,

Aukcjusz

• 2 tygodnie później...

@Aukcjusz

W zasadzie nic nowego w wykonaniu nie ma.

Wyciągacie ręce po duży kawałek tortu a nie zbierzecie nawet okruszków.

Było postawić na monotematyczność tam gdzie Allegro kuleje.

Nawet nazwa nie wpada w ucho.

W dodatku ciężkie to i kosmiczne jak cho*lera.

Allegro można kopnąć w pupę ale nie na obecnych zasadach.

Oczywiście potrzebny jest wielki wór pienięęęędzy albo coś baaardzo nowego.

Możecie ratować się dodatkami, konkursami, jednak tak naprawdę Was nie ma.

ebay, taki mocarz robił wielkie halo a na koniec dał pupy po całej linii.

Miał szanse. Oferował rynek międzynarodowy.

Sponsorowany kaprys Polaków + "gdzie jest paypal ?" i się na tym przejechali.

Facebook albo Google zgarnie międzynarodowy rynek aukcji.

Nie rozumiem jednego, widać ze ich nie stać na jaka kolwiek konkurencja z allegro,a dalej brną w tym kierunku,czy nie lepiej było wykorzystać kasę z UE na lepszy,innowacyjny projekt?Tylko na tyle was stać,zrobić kopie allegro?

Jeżeli e-bay wysiadł na Polskim rynku to wy na pewno wygracie :).Tyle czasy od startu a wy podstawowego pozycjonowania nie potraficie wykonać,lub wynająć jakaś porządna firmę

Nie rozumiem jednego, widać ze ich nie stać na jaka kolwiek konkurencja z allegro,a dalej brną w tym kierunku,czy nie lepiej było wykorzystać kasę z UE na lepszy,innowacyjny projekt?Tylko na tyle was stać,zrobić kopie allegro?

Jeżeli e-bay wysiadł na Polskim rynku to wy na pewno wygracie :).Tyle czasy od startu a wy podstawowego pozycjonowania nie potraficie wykonać,lub wynająć jakaś porządna firmę

Witamy,

czy da się zbudować zaplecze w ciągu 2 miesięcy?

MaxPan, tu jest pies pogrzebany, bo jestem pewien, że SWOICH pieniędzy nikt by tak w błoto nie wyrzucił. Idea fajna "pokonać allegro" - ale do tego potrzeba dobrej strategii i własnych pieniędzy, bo takie po które wyciągało się rękę - nie bolą roztrwonione bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności