Skocz do zawartości

domeny zagraniczne a pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam do was taką nie typową sprawę a więc mam źródło domen co maja od pr 1 do pr 5 co są wolne tylko rejestrować ale mają końcówki np. de, com, fr, cz, org, ch czy takie domeny co maja po 6-10 lat z takimi końcówkami i maja page rank prawdziwy. I moje pytanie brzmi czy takie domeny z prawdziwym page rank nadają się pod zaplecze pozycjonerskie ??

Pozdrawiam

Marcin

Jak najbardziej :( Te .com czy .org nie sprawią żądnego problemy, w przypadku krajowych .cz, .de, .fr , itd. Google po prostu na starcie przypisze im lokalizacje :( Ale dobry link to dobry link, końcówka nie liczy się tak bardzo jak zawartość strony - zawsze możesz postawić stronkę na .fr i dorobić inną wersję językową w folderze np. /pl B)

Pozdrawiam B)

Mój przykład:

Kiedyś kupiłem domene która handlowała gdzieś w ameryce południowej tekstyliami. Same zagraniczne linki , ale nazwa mi się podobała. Linkowałem z PL (w sumie nie tak dużo linków) w niedługim czasie strona ładnie wyskoczyła na frazy Polskie.

• 2 tygodnie później...

Ja też polecam..juz nie raz widziałem strony z dziwnymi końcówkami na wysokich pozycjach :) Linki się liczą i stopniowe zostępowanie treści.

A przy okazji sam zadam pytanie..czy geolokalizacjie na krajowa domenę mozna zmenić ?

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności