Skocz do zawartości

Moja strona do oceny - psychoszminka.pl

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Półtora miesiąca temu założyłam stronkę https://www.psychoszminka.pl Pozycjonowałam ją na różne hasła, np. ciekawostki psychologiczne (jest na 6 miejscu albo na 3) , jak kłamią mężczyźni, serwis dla kobiet. Teraz zaczęłam pozycjonować na hasło - kobiety są i mężczyźni są Codziennie mam jakieś 30 uzytkowników. Nie wiem czy to jest dobrze? Ale zasami załamuję się, b boje się, że odniosę porażkę. Od kilku dni mam adsense, ale na razie zarobiłam tylko 1 euro. Może ktoś by ocenił moją stronę i poradził mi co mam zmienić. Wiem, że powinnam zmienić szablon i chciałabym to zrobić w najblizszym czasie, bo trochę nie pasuje do tematyki. Bardzo proszę o ocenę i jakieś porady. Wydaje mi się, że popełniam jakieś błędu w pozycjonowaniu, bo w google analytic pisze chyba, że ci którzy odwiedzają moją strone nie klikają na więcej - to znaczy że chyba nie czytają moich artykułów. Myślę też o załozeniu nowej strony, może n hasła bardziej płatne w adsense - np. turystyka.

Przede wszystkim na spokojnie :) Efekty same z siebie się nie biorą:

- styl, tak jak piszesz, wypada zmienić - to białe tło na środku i nagłówek przypominający wakacje, poza tym trochę się sypie np. przy "szukaj" (w FireFox'ie 3.6) B)

- pozycjonowanie dopiero zaczynasz - nie masz nawet 100 linków prowadzących do strony i nadal się strona pokazuje z i bez www, dla Google to dwa osobne adresy - przekierowaniem 301 załatwisz sprawę (dzisiaj już o tym pisałem więc tylko: LINK),

- AdSense do hojnych nie należy, więc nie masz co liczyć na kokosy,

- nie polecam iść w np. turystykę bo to o kilka poziomów wyższa szkoła jazdy.

Lepsze efekty wymagają więcej czasu i więcej pracy - każdy to przechodzi :)

Pozdrawiam ;)

Przede wszystkim na spokojnie :) Efekty same z siebie się nie biorą:

- styl, tak jak piszesz, wypada zmienić - to białe tło na środku i nagłówek przypominający wakacje, poza tym trochę się sypie np. przy "szukaj" (w FireFox'ie 3.6) B)

- pozycjonowanie dopiero zaczynasz - nie masz nawet 100 linków prowadzących do strony i nadal się strona pokazuje z i bez www, dla Google to dwa osobne adresy - przekierowaniem 301 załatwisz sprawę (dzisiaj już o tym pisałem więc tylko: LINK),

- AdWords do hojnych nie należy, więc nie masz co liczyć na kokosy,

- nie polecam iść w np. turystykę bo to o kilka poziomów wyższa szkoła jazdy.

Lepsze efekty wymagają więcej czasu i więcej pracy - każdy to przechodzi :)

Pozdrawiam ;)

A dlaczego styl muszę zmienić? Ja na początku ( te artykuły wcześniejsze ) pisałam w bardzo dowcipnym stylu i wydawało mi się że w zbyt infantylnym. Dlatego ostatnio staram się pisać bardziej rzeczowo - przedstawiać żródła skąd biorę informacje. Czy nadal jest to zbyt infantylne? Bo moim zamierzeniem nie była strona typowo psychologiczna, tylko taka bardzo na luzie. Powiedz proszę coś o moim stylu - na jaki powinnam zmienić?

Sądzę że Grim miał na myśli nie styl pisania a styl layoutu.Powiem Ci tak do wszystkiego trzeba dojść samemu, każda tematyka jest inna wszystko zależy od targetu. Żaden guru od grafiki nie powie Ci jaki styl strony odpowiada Twojemu tergetowi.

Z tego co widzę nastawiłaś się na szybkie zyski a to bardzo złe nastawienie;. Zdejmij reklamy i skup się na treści, zaangażuj się w to i powoli pozycjonuj. Zainteresuj się też socialmediami (facebook, blip, twitter, flaker, itp) z nich na początku można wyciągnąć całkiem fajny ruch a taka strona jak Twoja ma szansę stać się popularna tylko musisz być wytrwała. I podstawowy błąd nie zmieniaj stylu pisania pod publikę bo ludzie wyczują że jesteś nieszczera, bądź sobą i rób to z pasją jak nie czujesz do tego pociągu to nic z tego nie będzie zatrudni kogoś do pisania pozycjonuj i zapomni.

Odnośnie stylu graficznego:

Jakby na to nie spojrzeć to ten styl nawiązuje do turystyki - plaża, palemka, ławeczka, opalona pani i nazwa serwisu przy ikonce słoneczka - jeżeli o takie nawiązanie chodziło (np. na czas wakacji) to nie można nic zarzucić ... ale ... jeżeli chodziło o to żeby użytkownik czuł się jak na stronie skupiającej się na poglądach kobiet, ale bez skojarzeń z podejściem czysto naukowym ... to może lepiej wybrać coś innego, np.:

- bardziej ogólne: LINK

- w klimacie spokojnym i kobiecym: LINK

- z jajem: LINK

Jest tego masa - do wyboru do koloru :)

Odnośnie stylu pisania: trochę mniej statystyk, a więcej ... pisania - w końcu pisze kobieta dla kobiet B)

Pozdrawiam :)

w formie bloga i nie na wordpress to aż dziwne :)

Co do błędów na firefox potwierdzam, u mnie też krzaki obok reklam i szukajki.

Białe pole u grima, to pewno sprawka adblocka :)

a styl, cóż, wg mnie całkiem nieźle, zawsze to lepsze, niż kolejny precel

poza tym jest już sporo nowsza joomla, radziłbym aktualizację chociażby z uwagi na bezpieczeństwo.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

messina i jeszcze jedno trochę krótkie te arty nie przeglądałem wszystkiego ale to na co trafiłem mnie nie satysfakcjonuje. Może rzadziej a treściwiej? Naprawdę w tej branży i tematyce trzeba złapać kontakt z userem a jak ma to być typowe mfa to faktycznie może lepiej opisz po kolei wszystkie wyspy :)

Dziękuję za porady i miłe słowa :)

messina i jeszcze jedno trochę krótkie te arty nie przeglądałem wszystkiego ale to na co trafiłem mnie nie satysfakcjonuje. Może rzadziej a treściwiej? Naprawdę w tej branży i tematyce trzeba złapać kontakt z userem a jak ma to być typowe mfa to faktycznie może lepiej opisz po kolei wszystkie wyspy :)

To znaczy za krótkie są artykuły? Ja trochę się boje pisać dłuższe (choć bardzo chętnie bym napisała ) ale czytałam, że długie artykuły mogą zniechęcać użytkownika

Bez względu na ilość znaków - jeżeli artykuł jest ciekawy = dobrze napisany i zawiera interesujące treści - z przyjemnością się go czyta :) To nie jest publikacja płatna - nikt Ci za stronę tekstu nie liczy, więc możesz pisać tyle znaków ile potrzebujesz żeby w fajny sposób przekazać to, co masz do przekazania :)

Pozdrawiam B)

messina zobacz jak piszą poczytni bogerzy znajdź sobie jakiś wzór do naśladowania najlepiej z innego kraju kogoś kto prowadzi coś podobnego i odpowiada Ci stylem. Cały czas wychodzi Twoja chęć dogodzenia userowi i zaliczenia klika w ads a to nie tędy droga. Czasem wystarczą dwa zdania i jest świetny artykuł bo poruszył i zaakcentował jakiś mega ciekawy temat a czasem jak masz wenę piszesz fajną historię na 4 strony i właśnie o te chodzi żeby to nie było sztuczne 1000zn czy 3000zn.

I nie przesadzaj z sądami :)

Edyta

messina pisz we własnym stylu jak byś nie pisała nigdy nie dogodzisz każdemu a jak będziesz się zmuszała do pisania inaczej niż czujesz to będzie dla Ciebie i odbiorcy męczące. Lepszy juz infantylny styl niż niż na siłę przeintelektualizowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności