Skocz do zawartości

Narzędzia do analizy www

adam_r

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję dwóch narzędzi online lub do pobrania, ale darmowych jeśli to możliwe:

1. Narzędzie do badania jakie miejsca na stronie (subdomeny, podstrony) jaką mają popularność. Alexa.com pokazuje niestety tyko główną domenę i subdomeny

2. Narzędzie dzięki któremu sprawdzę pod jakimi hasłami wpisanymi w wyszukiwarkę ludzie najczęściej wchodzą na daną stronę.

W obu przypadkach nie chodzi mi o statystyki, które się instaluje na stronie, bo nie chcę badać swojej strony tylko inne.

Pozdrawiam!

Dlaczego konkurencję? Wydaje mi się że nie są to jakieś tajne informacje, w końcu ci co robią badania tego jakoś je muszą robić, zresztą gdzieś czytałem że da się sprawdzić popularność miejsc na stronie. Swoją też bym zbadał :)

Google analytics jest dla stron które się prowadzi..

Tutaj możesz sprawdzić w % co jest zauważane na stronie: LINK :)

(przy różnych rozdzielczościach ekranu masz różne wartości)

Jeżeli chodzi o badania oglądalności stron, wyszukań, itd. ... to masz rację, robią takie badania - tyle, że wyszukiwarki - chciałbyś żeby ktoś wiedział na jakie hasła Twoja strona jest najczęściej odwiedzana i która podstrona, może jeszcze kto i z jakich stron ? Na podstawie takich informacji można by szybko konkurencję przeanalizować i jej dorównać robiąc dokładnie to samo :)

Pozdrawiam B)

1) Weryfikacja serwisu i dodanie do "narzędzia" google dla webmasterów;

2) Google analytics dla dokładnych statystyk ruchu w serwisie oraz dla informacji "skąd weszli i z jakich słów kluczowych w wypadku wyszukiwarki";

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

:D W takim razie moje posty do kosza.

Doczytałem tyko do końca "W obu przypadkach nie chodzi mi o statystyki, które się instaluje na stronie, "... reszta wydała mi się oczywista, ale widać koleś ma inne zakusy :)

Nie ma takich narzędzi.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tutaj możesz sprawdzić w % co jest zauważane na stronie: LINK smile.gif

Wielu speców od webusability częściej wskazuje na tkzw. literkę Z, czyli wzrok leci poziomo, po przekątnej i znów poziomo. Ciężko mi to zweryfikować, ale raczej podanym narzędziem bym się nie sugerował :)

Wyznacz cele, a osiągniesz wszystkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności