Skocz do zawartości

Ile pkt na frazę?

My4tic

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, może ktoś mi doradzi.

Domena ~7 miesięcy. PR3, zadbana, dobry kontent. Linkowana stopniowo od początku, katalogi wp, onet itd., stałe zaplecze pod ~100 domenami. Pozycjonowana na 6 fraz, obecnie 5 z nich w okolicach TOP20. Frazy trudne. ~2 miesiące temu wrzuciłem do Gotlinka 80k pkt na te frazy + 40k do Statlinka.

Teraz chciałbym dorzucić po 100k na frazę. Dużo ryzykuję? Jest szansa na filtr? ...i pytanie o pkt. Ile max. wrzucaliście na frazę bez przykrych konsekwencji?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Czyli będziesz miał 180 k gotlinka na fraze..Myśle że nie ma problemu...

Ja kiedyś dla testu max wrzuciłem na dość nową domene i dość trudną fraze 1 mln gotlinka. I nie było żadnego filtra...Ale oczywiście z umiarem... do 200k wrzuć i czekaj na efekty...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ja na 3 miesięczną domenę wrzucałem 150k na jedną frazę i na drugą 50k i nie było żadnego problemu. I tak jak pisał dawstaw, przyłóż punkty i czekaj, później jak się pozycja ustabilizuje to znowu zwiększaj ilość punktów, następnie znowu odczekaj. I tak w kółko :)

• 4 tygodnie później...

Ludzie, o czym wy mowicie?

O dopaleniu lekko docelowej strony swl?

To wystarczy 3-5k

a 80 k gotlinka na fraze w strone pozycjonowana? Takie ilosci sa zabojcze. Przeciez takie ilosci, zeby sie nie bac, mozna dawac tylko na dobre mocne tematyczne zaplecze, ale nie na strone docelowa, no nie>?

a jesli walic w strone docelowa pozycjonowana taka iloscia syfu z swl - dostaniezs filtra na bank.

info od g ze webmaster nie odpowiada za to kto do niego linkuje nie do konca sa prawdziwe, przeciez juz kazdy to wie, prawda?

Ludzie, o czym wy mowicie?

O dopaleniu lekko docelowej strony swl?

To wystarczy 3-5k

a 80 k gotlinka na fraze w strone pozycjonowana? Takie ilosci sa zabojcze. Przeciez takie ilosci, zeby sie nie bac, mozna dawac tylko na dobre mocne tematyczne zaplecze, ale nie na strone docelowa, no nie>?

a jesli walic w strone docelowa pozycjonowana taka iloscia syfu z swl - dostaniezs filtra na bank.

info od g ze webmaster nie odpowiada za to kto do niego linkuje nie do konca sa prawdziwe, przeciez juz kazdy to wie, prawda?

Teraz mam 120k na 5 fraz... Filtrów nie ma ale efekty też takie sobie jednak na +. Obecnie zmniejszam te ilości i pkt przerzucam na zaplecze, myślę że efekt będzie lepszy.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Dużą ilość gotlinka lepiej sobie rozłożyć również na podstrony serwisu.

Ja obecnie daje np 200k seomatika na dana fraze plus 20k gotlinka - mowa o stronie głównej.

Dodatkowo około 50k gotlinka daje na 5 głównych działów serwisu i jest ok !:P

Sprzedam TANIO SEOMATIKA - 35 zł 100k

kontakt PW lub tutaj

Ja na 3 miesięczną domenę wrzucałem 150k na jedną frazę i na drugą 50k i nie było żadnego problemu. I tak jak pisał dawstaw, przyłóż punkty i czekaj, później jak się pozycja ustabilizuje to znowu zwiększaj ilość punktów, następnie znowu odczekaj. I tak w kółko :)
na "jednąfrazę" ale ze zróżnicowanymi anchorami w parze tak? Jak długo przy takim zestawieniu fraz i punktów czekasz? Tak na oko..? :)
3-5k punktow to mozesz uzywac do zaindeksowania podstrony z katalogu wpisem, ale nie do dopalenia ciezkich fraz....
jak długo trzeba trzymać te 5 k punktów do zaindeksowania?

Pytanie: czy Gotlinkiem także można uzyskać "Anchor PR" dla wpisów katalogów czy takie rzeczy to już tylko linkami stałymi i dobrej jakości?

Tych własnie rzeczy jeszcze nie rozumiem !!!

• 2 tygodnie później...
na "jednąfrazę" ale ze zróżnicowanymi anchorami w parze tak? Jak długo przy takim zestawieniu fraz i punktów czekasz? Tak na oko..? ;)

Nie, dopalałem na jeden konkretny anchor. Czekałem około 7 - 10 dni i zwiększałem ilość punktów, ale lepiej dłużej poczekać.

3-5k punktow to mozesz uzywac do zaindeksowania podstrony z katalogu wpisem, ale nie do dopalenia ciezkich fraz....
jak długo trzeba trzymać te 5 k punktów do zaindeksowania?

Do zaindeksowania wystarczy 500 punktów na 5 dni.

Pytanie: czy Gotlinkiem także można uzyskać "Anchor PR" dla wpisów katalogów czy takie rzeczy to już tylko linkami stałymi i dobrej jakości?

Samym gotlinkiem bedzie ciężko. Lepiej się postarać o wartościowe linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności