Skocz do zawartości

Gotlink vs Eweblink

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mikeusz ja tu mówię na swoim przykładzie. Jednak teraz mogę prócz Gotlinka do podlinkowani kupić stałe pkt ( preferuje seomatik, ze względu na cenę), które pozostawiam na jakiś czas w linkowanych wpisach, efekt jest dużo lepszy niż samo dopalenie i to za kwotę jaką musiał bym przeznaczyć na smego Eweblinka. Nie mam nic do osób który używają innych systemów, każdy sam pewnie sobie to skalkulował i robi jak chce. Za te same pieniądze mamy punkty do podlinkowania + SWL stały, żeby wzmocnić wpis. Może Eweblink jest inny dobry w innych rzeczach tego nie wiem bo do niczego innego go nie używałem. Skoro dużo osób używa Eweblinka to pewnie ma on jakieś swoje plusy.

Zdecydowanie e-weblink. Efekty są dużo lepsze niż w Gotlinku (w przełożeniu na cenę punktów). Być może bierze się to z tego, że strony robione pod Gotlinka mają dużo linków wychodzących i często jest tam zainstalowany dodatkowy system.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

W Gotlinku są strony mające wrzucony seomatik gdzie jest sporo wychodzących przez co moc systemu jest słaba.

Dla mnie - osoby posiadającej firmę i zajmującej się pozycjonowaniem bardziej na poważniej niż hobbystycznie najważniejsza jest informacja kto odpowiada za dany system. W przypadku eWeba jak coś by nie było nie tak i ktoś z ekipy Xanna chciałby mi zaszkodzić to wiem gdzie zapukać osobiście.

W przypadku Gotlinka - systemu anonimowego nie mam takiej możliwości i nie wiem komu powierzam swoje dane.

Każda rozsądna firma wybiera e-Weblink.

Fikas, może wczoraj tak by było, ale dziś nie ma chyba znaczenia to, że Got jest anonimowy, zobacz ile czasu juz są na rynku i nie było z nimi "wpadek". Jak dla mnie i jeden i drugi mają swoje plusy i pewnie minusy, ja używam obu i jestem całkowicie z nich zadowolony :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jak uwazacie ktory system jest lepszy pod wzgledem .

1.bazy roznych ip

Udało się komuś ustalić ile IP jest w gotlinku?

Najwiekszym minusem gotlinka to jest to ze te same strony są jednoczenie w seomatiku, wiekszośc stron ma tam ponad 40 linków wychodzących a wiadomo im więcej wychodzących tym gorzej dla strony

Weblink natomiast jest bardziej restrykcyjnym systemem co wiadać po statstykach ilość linków wychodzących

60 tys stron do max 4 linkow wychodzących co jest jego mocną stroną, kolejnym jego atutem jest możliwośc katalogowania i preclowania wstępnie świerzych stronek które nie mają jeszcze linków adderkiem webmini

bannerxann.gif

wiekszośc stron ma tam ponad 40 linków wychodzących a wiadomo im więcej wychodzących tym gorzej dla strony
Bzdura bzdurę goni :)

Takich stron masz w:

SeoMatik - 1,3%

GotLink - 1,9%

Rozumiem że 1,3 i 1,9 to dla Ciebie większość :)

60 tys stron do max 4 linkow wychodzących co jest jego mocną stroną
Bardzo ciekawe szczególnie że nie można wyświetlać mniej a niżeli 5 linków systemowych.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Mimo wszystko wydaje mi się, że e-weblink lepszy.

Sporo tam stron, gdzie ilość linków wychodzących ogranicza się do kilku. Poza tym po ostatnich akcjach Xanna dotyczących minimalnego BL można liczyć ,że część leżących tam stron jest lepiej podlinkowanych niż w Gotlinku.

Fakt, faktem jednak, że w gotlinku łatwiej się robi punkty, dużo punktów, w e-webie według mnie trochę ciężej.

Warto mieć tu i tu punkty i nie ograniczać się do jednego systemu.

Jeśli o skuteczność, szybkość indeksacji - według moich obserwacji wygrywa e-weblink.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• 2 tygodnie później...

Ja zaś zapytam się tych, co używają dosyć mocno któregoś z systemów.

Powiedzmy, ze mam do zagospodarowania 700 subdomen - każda to strona ok. 50 podstron.

Wszystko poindeksowane. Każda ileś tam BL, oraz PR 0.

Czy e-weblink czy gotlink? Gdzie wyjdę na tym lepiej? Pod co podpiąć strony?

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności