Skocz do zawartości

Gotlink vs Eweblink

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a ja wybieram gotlink, bo powiem szczerze że jako świeżak nie mam czasu zagłębiać się w eweba, Gotlink jest intuicyjny i prosty w obsłudze.

No to tu według mnie pojechałeś bo jest odwrotnie przynajmniej mi się tak wydaje.

Gotlinku jest wiele funkcji dodatkowych, których zazwyczaj się nie używa.

Pierwszy przykład z brzegu w ewebie dodaje link i priorytet, a niestety w gotlinku trzeba trochę więcej wykonać czynności niż dodać link.

w gotlinku trzeba trochę więcej wykonać czynności niż dodać link.

ale te dodatkowe czynności (ustawianie kategorii i liczby linków) zmniejszają liczbę filtrów i banów w google, bo linki tematyczne to nie spam, a różna liczba linków nie pozwala google na ewentualne zastosowanie algorytmu "5 linków przy sobie = strona do sprawdzenia"

.... bo linki tematyczne to nie spam,

Mega bzdura B)

od kiedy linki to SPAM ? :)

@Gugsen - dodaj do eweblinka na pewno na tym nie stracisz choć są pewne ograniczenia które mogą Ci sie nie spodobać , maxymalna ilosc subdomen na domenie to 20 na konto oraz maxymalna liczba adresów na koncie to 500

ps. testowe konto PRO przysługuje na każde nowe konto

Marketing internetowy dla firm

Oszacujcie mi proszę, jeśli możecie i macie takową możliwość liczbę punktów wygenerowaną w gotlinku i ewebie dla takiego przykładu strony www jaki podałem. Będzie można z tego wyciągnąć bardziej racjonalne wnioski.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

do eweblinka dodaję strony:

z site do 100, aby załapać się na bonus 1000pkt, i tylko linki systemowe, dodatkowe 30% pkt, plus 1site=1 pkt czyli site=58 daje okolo 1350 pkt

z site większy od 1300 aby też było około 1300 pkt, czym większy site= więcej pkt

minusy to ograniczona liczba dodanych linków, płatne konto, mało subdomen, zerowanie site i trzeba odświeżać i jeszcze parę ale ominę

plusy to webmini oraz podpinanie stron innych użytkowników;)

do gotlinka dodaję strony:

z każdym site, jednak najlepsze przeliczniki dla stron do 2000-3000 site

minusy to mało pkt przy ogromnych site oraz... hmm zielony kolor strony

plusy to multilink, bonusy za staż i lojalność, bonusy za główne domeny, brak opłaty, linki bez ograniczeń, API, dużo subdomen, hurtowa aktywacja serwisów, i wiele innych

od kiedy linki to SPAM ? ;)

Od czasu gdy Google blokuje strony za linki, czyli chyba 2007 roku?

Kilka przykładów: szuwi.com - dawniej to było największe polskie forum o zarabianiu przez internet, teraz nie da się go znaleźć w Google, admin twierdzi że to przez SWL: https://www.szuwi.com/topic/87448-forum-upa...104#entry715104.

Przemo.org bardzo popularny skrypt forum, strona nie do znalezienia w Google, przypuszczam że przez sprzedaż linków: https://www.przemo.org/phpBB2/index.php?page=reklama.

Na swoim forum wstawiłem kiedyś linkme.pl, po tygodniu strona straciła 97,5% ruchu, strona wróciła na normalne pozycje dopiero jak usunąłem system i zmieniłem subdomenę "forum" na folder na domenie głównej.

Tylko mi tu nie pisz, że "to nie jest ban, bo strona wyświetla się dla site:", bo nikt poza właścicielem strony nie szuka w ten sposób.

Ja oczywiście uważam, że linki to nie jest spam, ale Google twierdzi inaczej, przez co np. przeniosłem serwer reklam na osobną domenę z zablokowanymi wyszukiwarkami w robots.txt i banem na wszystkie IP należące do Google, żeby czasem bot nie zobaczył jakiejś reklamy na stronie.

Zastanawiam się, czy to nie są działania antykonkurencyjne (walka ze wszystkimi sieciami reklamowymi innymi niż AdSense) łamiące kilka ustaw UE.

dla mnie liczy sie dialog z uzytkownikami - tego w weblinku poprostu nie ma - jest bo tak i koniec

czesc z tych decyzji w przypadku weblinka to jak strzal w kolano (pierwszy z brzegu przyklad to 500 BL - z ktorego sie szybko tomek wycofal)

by wypracowac cos dobrego potrzeba dialogu i kompromisow nie dyktatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności