Skocz do zawartości

Gotlink vs Eweblink

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
....Proste i logiczne po co wam liczby domen,ip jak Eweb trzykrotnie został uznany za najlepszy SWL na rynku ?...

Jasne.... na tym forum co niektórzy mają po 20 kont, wobec czego opieranie się na wynikach ankiety, co do której pewne kwestie zostały nie wyjaśnione do dziś to totalny idiotyzm.

@dawstaw test mówi sam za siebie. Bez znaczenia liczba domen ip itp, jesli wyniki przyblizone i połowe tańsze, każdy kto potrafi liczyć na pewno nie wybierze weblinka w tej sytuacjii.

Test to tez rzecz wzgledna, z naszych testow na przyklad wynika ze weblink ma wieksza moc od gotlinka, nie jest to moze zdecydowanie mocniejszy system, ale wedlug nas w tej chwili nadal najmocniejszy.

Słusznie, wobec czego zależnie od szczęścia raz będzie ciut lepszy raz ciut gorszy. Ale jedno pozostanie niezmienne - 2x droższy.

Wszystkie te systemy działają w/g takiego samego schematu, żadnych innowacyjnych rozwiązać w dziedzinie seo, wobec czego każdy z nich ma podobną skuteczność.

Site poniżej 100

Gotlink - redukuje punktacje docelowo o 50%

E-weblink - premiuje, bonus małe jest piękne

Bl ponizej 100

Gotlink - redukuje punktacje o 50%

E-weblink - brak redukcji

Linki wychodzące - do 4 obcych

Gotlink - 119 888

E-weblink - 65 551

Wielkosc paczki z linkami

Gotlink - średnia 110

E-weblink - 250

Kiler, o jakich testach piszesz? - chętnie się z nimi zapoznamy. Również jesteśmy ciekawi dzięki którym jeszcze innym parametrom, poza tymi które wyżej wypisałem, system rotacyjny może uzyskiwać taką moc aby być silniejszym jednocześnie negując powyższe kryteria.

Oczywiście szanujemy Twoją i innych opinię którzy mają odmienne zdanie od naszego oraz wszystkich tych którzy linkują naszym systemem.

Ilość linków:

Gotlink - 626 142 + ML (1 186 992 url x 477 928 anchorów)

E-weblink - 127 194

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Co do moich testow, to kilka miesiecy temu linkowalismy nowe zaplecza tematyczne 3ema systemami: seonetem, gotlinkiem i ewebem.

Oczywiscie nie przeprowadzalismy tych testow jakos strasznie dokladnie, ale z BL oraz pozycji wynikalo ze dla podobnych fraz domeny linkowane weblinkiem mialy najlepsze rezultaty. Byc moze od tamtego czasu nadgoniliscie temat, ale wtedy mielismy takie wnioski :)

Site poniżej 100

Gotlink - redukuje punktacje docelowo o 50%

E-weblink - premiuje, bonus małe jest piękne

Linki wychodzące - do 4 obcych

Gotlink - 119 888

E-weblink - 65 551

Wielkosc paczki z linkami

Gotlink - średnia 110

E-weblink - 250

Ilość linków:

Gotlink - 626 142 + ML (1 186 992 url x 477 928 anchorów)

E-weblink - 127 194

Nie wiem co to zestawienie daje, czy ma świadczyć ze jeden jest lepszy od drugiego?? Jeśli tak to w jaki sposób??

Gotlink jest słabszym systemem. Bo jaki jest cel używania systemu? Uzyskanie lików z większej ilości domen/ip niż posiadamy we własnym zapleczu.

A osiągnięcie tego celu jest o wiele słabsze w przypadku podziału na kategorie(nawet uwzględniając rotacje kategorii).

Poza tym oba systemy zmierzają w tym samym kierunku więc jakiejś wielkiej różnicy pomiędzy nimi być nie może(>nie będzie<).

Może jak vseo trochę podrośnie to będzie jakiś poważniejszy konkurent dla w/w.

nihil fit sine causa

Poprzez znajomość mechanizmu rozdziału niestety podział na kategorię nie mogę uznać za tak istotny czynnik decydujący o mocy systemu. Bardziej jest to argument w styl że jeśli cena spadła o 75% w ciagu roku to system musiał stracić 75% mocy - a chyba nie tędy droga bo podstawowym czynnikiem w tym przypadku jest wsysanie wszystkich site=1 i bl=0 które w szczegołności są promowane przez konkurencyjny system, tylko w imię czego, pozyskania mocy z kilku dodatkowych ip?

Trotyl, jakie jest prawdopodobieństwo trafienia google na link w paczce (250) o site=1 i bl=0?

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Ja nie chcę się bawić w demagogię. Możemy merytorycznie ...

Poprzez znajomość mechanizmu rozdziału niestety podział na kategorię nie mogę uznać za tak istotny czynnik decydujący o mocy systemu.

Czyli co system ma kategorie ale je olewa? :) Rozwiń myśl bo to zdanie nie neguje mojego argumentu.

Bardziej jest to argument w styl że jeśli cena spadła o 75% w ciagu roku to system musiał stracić 75% mocy - a chyba nie tędy droga bo podstawowym czynnikiem w tym przypadku jest wsysanie wszystkich site=1 i bl=0 które w szczegołności są promowane przez konkurencyjny system, tylko w imię czego, pozyskania mocy z kilku dodatkowych ip?

Ja nie staje po stronie żadnego z w/w systemów. Dobrze wiesz że na cenę składa się wiele różnych czynników, nie tylko sama moc systemu. Powiedz mi ile jest w weblinku takich stron o "site=1 i bl=0 " i ile pkt ich właściciele dostają. Ja myślę że to jest bardzo znikomy %.

Trotyl, jakie jest prawdopodobieństwo trafienia google na link w paczce (250) o site=1 i bl=0?

O ilę się nie mylę to gotlink wysyła paczkę raz na 3 dni a weblink raz na dobę więc można rzec że wychodzi na to samo. A jeżeli chodzi o słabe strony w systemach to do niedawna gotlink promował mini stronki które pewnie nadal są w systemie.

nihil fit sine causa

Dokładnie, jest to zależne od ilości przydzielonych linków i wybranej kategorii - opcja rotowania kategorii przydatna jest w określonych sytuacjach. Należałoby rozpatrzeć przypadki dla wielu sytuacji, mało punktów na link/dużo punktów na link vs mała ilość stron w kategorii/duża ilość stron w kategorii - w każdym przypadku użycie dodatkowej opcji rotacji kategorii tylko przyspiesza/wspomaga... ale długoterminowo nie ma takiego znaczenia jak sugerujesz.

Z tym wysyłaniem paczek nie wiem skąd masz takie informacje bo po raz pierwszy spotykam się z taką informacją właśnie od Ciebie. Odnośnie znikomego procenta... skwituję to w ten sposób, że skoro nie mogę Ci tego udowodnić to niech będzie tak jak stwierdziłeś.

Dane, które podałeś są mało warte, bo nie napisałeś o ilości stron w systemach. Wtedy to się trochę inaczej rozkłada. Używałem przez jakiś czas Gotlinka. Żeby uzyskać ten sam efekt co w E-webie, trzeba przeznaczyć większą ilość punktów. Link pojawia się na większej ilości stron i wtedy % udział takich linków dla całego serwisu może okazać się za duży.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności