Skocz do zawartości

Mity pozycjonerskie

ghacek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja na na swojej liście mam ponad 1k (zmienia się to od 0,7 do 1k) działających, poindeksowanych, darmowych, na skryptach easy, qlweb, seokatach, afroo, autorskich, Otwartych, Hurricane, Freeblogasach i może coś jescze. Mam liste też porządnych (a z nimi troche płatnych) na poziomie około 100.

Te 10k pewnie jest, nawet jest ich dużo więcej, pewnie działają nawet w jednym czasie w tej ilości, ale ich bytność w sieci jest chyba krótka, co prawda braki uzupełnia się nastepnymi i się kręci karuzelka...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Bo go nie ma odkop sobie moj temat, ktory umiescilem - na tym forum wwierca sie ludziom opcje (i robią to ludzie, ktorzy siedza na forum od kilku lat!) "dodawaj do max 20" bzdura!

Co do 10 k - publiker, dodawarka Sylwina i Kojotka + przeszukiwanie SB internetu.

Z samego publikera mam aktywnych katalogów: 9606

Co do unikalnych opisów to po pierwsze jest to jakaś dziwna maniera właścicieli niektórych katalogów - ale ok każdy może robić co mu się podoba na swojej domenie. Ja tylko podam fakty.

1. Wpisując zduplikowane 3 zdania z opisu strony w katalogu wyskakuje mi 150 niby zduplikowanych opisów (dalej nie chce mi się szukać). I to nie jest pojedynczy przypadek.

2. Opis w katalogu to nie artykuł, recenzja i myślę, ze ludzie w Google to doskonale wiedzą a niektórzy chcą być mądrzejsi od nich. Jeśli opis jest napisany z sensem, poprawny gramatycznie i stylistycznie to nie widzę najmniejszego sensu pisania pseudo unikatów z mieszarek, które często wyglądają jak syf wygenerowany z adderka. Nie widzę też sensu pisania opisów powyżej 300 znaków poniżej itp. itd.

3. Kolejny bezsens to to, że i tak ktoś może skopiować te super unikalne wpisy.

4. Tak naprawdę odrzut za zduplikowanych wpis zdarzał mi się rzadko ale jednak... Dodaje wartościowe strony z PR z dobrą treścią nie jakieś zapleczówki kiedy ktoś mi odrzucał wartościową stronę za duplikat to nie wiem czy się śmiać nad lamerstwem właściciela katalogu czy płakać.

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

2. Unikalne opisy w katalogach. Kompletnie nie zrozumiałe dlatego, że opis w katalogu to kilka zdań jeśli ktoś dodaje kilkadziesiąt stron o podobnej tematyce do setek katalogów to nie ma możliwości żeby opis był unikalny i być nie musi co dowodzi indeksacja wielu zduplikowanych opisów.
Jestem takiego samego zdania, bo wpis w katalogu jest formą reklamy danej strony który mi się kojarzy z tradycyjną wizytówką, lub ulotka reklamową które mają przeważnie stałą treść powieloną w n egzemplarzach.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zakład, że nie ma 10k działających

Oj chyba byś przegrał ten zakład ludzie nastawiali w cholere webminiaczy, easydirów (samych webmini publiker mi pokazuje

8707 aktywnych, czyli takich do których wpisy faktycznie są dodawane). Wiele do szczęścia to to nie potrzebuje, szybko się stawia..

Ad. 1) Jak kiedyś rzeczywiście można było te 15-20 to teraz na start raczej 150-200 dziennie, mniej raczej nie ma sensu.

Ad. 2) Powiedzmy sobie szczerze wpis z mixera to nie jest opis tylko mniej lub więcej bezkształtny zlepek słów często pozbawiony sensu. Unikalny opis z mixera nie istnieje bo to nie opis tylko bełkot.

Ad. 3) Jedno jest pewne. Jest groźne dla stron na których wyświetlają się linki SWL. Dlatego nie warto się do nich przywiązywać.

...

AlterNeo nie zakładaj się, bo przegrasz, szukanie katalogów nie ograniczają się tylko do list mara itp., bo dużo ludzi nie daje tam swoich katalogów. Sam mam kilka tysięcy i to spełniających jakieś kryteria (ilość bl itp.), więc 10k spokojnie jest.

He nie przesadzajmy, milion katalogów na nową domenę.

Aniec2

- powiem tak, jeśli dodajesz od razu po 100 wpisów na dzień to też nie dobrze

- jeśli robisz to systematycznie, po 10-20 wpisów na dzień (katalogi) nie wliczając precli, efekt jest też dobry i widać do na pozycjach (może nie trafisz tak szybko jak byś dodawała 100 wpisów) ale za to potem nie musisz się męczyć i zdobywać masy linków w późniejszym etapie, bo już wykorzystałaś sposoby jak automaty czy xrumer i pozostaje Ci zaplecze...

- znając życie, nie katalogowałeś nigdy ręcznie i preclowałeś ani tym podobne (ale widzę, że sporo ludzi tak robi i osiąga dobre efekty)

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

Należy pamiętać o tym jak się sprawa z katalogami ma ... a raczej z wpisami = wpis zaproponowany, to nie koniecznie wpis umieszczony w katalogu (o ile jest moderowany), a wpis umieszczony to nie koniecznie wpis zaindeksowany :D

To że dodajesz do 100 katalogów dziennie nie znaczy, że zyskujesz tego dnia 100 linków :)

Pozdrawiam ;)

Dodanie do katalogu nie równa się natychmiastowej akceptacji (chyba, że piszemy o wszelkiego rodzaju spamiarkach), więc nie ma sensu trzymać się konkretnej liczby. Ja dla każdej nowej domeny stosuje taktykę przyrostową, zaczynam od kilkunastu i codziennie zwiększam tą liczbę. Po miesiącu (o ile ktoś jeszcze wytrzyma tyle z katalogowaniem) można już rypać praktycznie bez ograniczeń. :D Inną sprawą jest to, że z punktu widzenia pozycjonowania na słabsze frazy (swoją droga tylko dla takich da się coś katalogami zdziałać) nie opłaca się dodawać strony do tysięcy katalogów. Przeciętna fraza to 200-300 mocnych katalogów i jest top 10 spokojnie.

Z racji tego ze przez ostatni okres czasu mam okazje byc dosc wysoko na haslo pozycjonowanie i telefon robi dyn dyn rozmawiajac z wieloma potencjalnymi klientami lub nawet naszymi obecnymi stwierdzilem jak silne ugruntuwany jest mit o "naturalnym przyroscie linkow".

Oczywiscie sa pewne granice nazwijmy to bezpieczenstwa gdzie dolozenie 10-20 tys linkow dla niezaindeksowanej domeny moze powodowac tymczasowe wypadanie z indeksu czy tez tymczasowy sandbox.

Jednak na pewno nie zgodze sie z teza ze bezpieczna iloscia katalogow jest liczba na poziomie 10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności