Skocz do zawartości

Mity pozycjonerskie

ghacek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dolozenie 10-20 tys linkow dla niezaindeksowanej domeny moze powodowac tymczasowe wypadanie z indeksu (...)
... wiem, czepiam się, ale o to chodzi bo fajnie to brzmi ;)

Linkowanie powinno przypominać "naturalne", szczególnie na początku istnienia domeny w indeksie wyszukiwarki - nikt nie słyszy o stronie a linkuje do niej X tyś. osób :P ... logiczna opcja na wytłumaczenie szybkiego przyrostu linków to np. promocja poza wyszukiwarką ... ale czy Google będzie na tyle logiczne :D

Pozdrawiam :)

W temacie o mitologi, znów popada się w mitologię...

każdy operuje tylko intuicją, niż wiedzą - bo ta jest na etapie przypuszczenia. Moim zdaniem duży przyrost linków nie szkodzi, nie szkodzi XR, nie szkodzą aż tak bardzo SWL,, w sumie nic nie szkodzi, czym może nas wyeliminować konkurencja. Jest jednak pewien algorytm, który pewnie działa w oparciu o różne założenia i punktuje witryny. Jednak o ile przyrost linków nie powinien szkodzić, ale nikt nie wie czy nie zapala w porównaniu z innymi czynnikami czerwonej lampki, która może zaprowadzić gościa z wajchą - na daną stronę.

Do przedmówców od 10k katów: Jaki problem? Zakład aktualny, warunki można ustalić, łatwa kasa dla Was, nie? Zaznaczę tylko, że pierdoły typu bazy addera, publikera, itp. w których odnajduję swoje porzucone 3-4 lata temu i od tylu lat nieistniejące katalogi i zaplecza mnie nie przekonują. Postawienie na szybcika kilku tysięcy katów na tej samej bazie również nie wchodzi w zakład. Za długo siedzę w branży, żeby wierzyć w bajki i pijar sprzedawców automatów.

A co do ilości katalogów: 10, 20 czy 50 to liczby umowne, ale do cholery nie 2000-5000 katów jednorazowo - to że potrafisz wypić litra z gwinta i się nie przewracasz to nie znaczy, że masz zachęcać do tego samego gimnazjalistów ;-)

A co do ilości katalogów: 10, 20 czy 50 to liczby umowne, ale do cholery nie 2000-5000 katów jednorazowo - to że potrafisz wypić litra z gwinta i się nie przewracasz to nie znaczy, że masz zachęcać do tego samego gimnazjalistów ;-)

:D Alter ale własnie ja poruszam kwestie tych katalogów do której 'młodzież' ma dostęp. Nie wymagaj od ludzi, ktorzy zaczynaja swoją przygode ze wykupia 3 dedyki, kilkanascie czy kilkadziesat adresów ip i zaczna stawiac katalogi jak leci.

Grim - w epoce web2.0 przyrost np kilku tysiecy linkow w ciagu krotkiego okresu czasu jest zjawiskiem naturalnym.
Jak najbardziej się zgadza - tylko pytanie w okresie jakiego czasu i czy te kilka tysięcy linków to kilka tysięcy adresów czy kilka adresów po kilka tysięcy stron?

Pozdrawiam :P

P.S. Teraz widzę, że głupio pytanie sformułowałem :P ... chodzi o to co będzie mniej podejrzane (bo przecież o to chodzi) w przypadku młodego seriwsu:

- zdobyć w miesiąc 5 tyś. linków z około 5 tyś. różnych adresów,

- zdobyć w miesiąc 5 tyś. linków z około 50 różnych adresów.

Bo to drugie może przypominać akcje promocyjną, a to pierwsze może przypominać akcje automat - taka jest moja opinia :faja:

1.Co do dodawania do katów. Walić można ile wlezie - najczęściej jednak tego nie robię. Wszystko zrobię w jeden dzień, a potem co będę robił ? :faja: Odpalam publikera - tu dowolna liczba, ale z półautomatu nie dodaje więcej niż 50 dziennie, po prostu wole rozłożyć sobie w czasie. Dodanie do 200 katalogów /= 200 linków w indeksie tego samego dnia. A z publikera - na indeksacje, bez dopalenia czasami przychodzi czekać długi czas, czasami w dużym procencie doczekać się nie można :P.

2. Co do SWL - nie zaobserwowałem jeszcze filtra z tego powodu, ale też nie szalałem. Zarówno e-web na domenę główną, jak i systemy stałe nie spowodowały żadnych spadków, natomiast wzrosty - zwłaszcza w przypadku e-weba były szybkie, co nie znaczy, że długotrwałe.

Co do mitów - są po to, by je obalać, temat ostatnio się pojawił na sprawnym marketingu, gdzie mity obalała lexy, tu też się przyda. Może jakieś kolejne mity ?

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Co do 10 k - publiker, dodawarka Sylwina i Kojotka + przeszukiwanie SB internetu.

Z samego publikera mam aktywnych katalogów: 9606

Czytając Twoje posty można powiedzieć ze nie masz pojęcia o czym piszesz.

Sumujesz katalogi z publikera, sylwina i kojotka zakladając że każdy z nich ma inne i niepowatalne swoje listy :faja:

Marketing internetowy dla firm

To tak troche jak z Twoimi postami Xann:) Tak się składa, że mam jeszcze 3 licencje publikera i tam ilość katalogów dochodzi do 13 tys i (mega zaskoczenie!) wwaliłem tam liste katalogów z dodawarki kojotka i z dodawarki Sylwina +sb.

Mam nadzieje, że wyjaśniłem...

Gwoli ścisłości: filtrów za używanie swl nie zaobserwowałem (co prawda nie korzystam z swl, więc osobistych doświadczeń nie mam), natomiast za zainstalowanie na firmowej witrynie - tak! Kilkukrotnie u Klientów.

A co do mitów to zainteresowało mnie co kiedyś na GL Erbit powiedział, a ostatnio na blogu potwierdzono: linkowanie z jednym anchorem jest bezpieczne, nie ma potrzeby różnicowania. Sam jakoś nie miałem odwagi spróbować ;-) Gdyby ktoś inny to napisał to olałbym, a tak to jestem ciekaw, bo to mocno osadzony mit.

@ linkowanie z jednym anchorem jest bezpieczne, nie ma potrzeby różnicowania.

Różnicuje się anchory z innych powodów. Poza tym google mogło dostosować algorytm do współczesnych reali serwisów WEB 2.0 w których działają mechanizmy wirusowe więc nagły przyrost linków jest całkiem możliwy do zaistnienia w sposób "naturalny".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No pomyśl z jakich ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności