Skocz do zawartości

Mity pozycjonerskie

ghacek

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie jak uznać kto ma racje jak każdy pisze co innego w tym wątku?

Popatrz na autorów - ich wypowiedzi na innych wątkach, czy gdziekolwiek wnoszą coś konkretnego, czy tylko wszędzie się spierają 'udowadniając' swoją rację. Trochę może też być istotny staż na tym forum. Poznaj ludzi, a znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@No mam kłopot z czytaniem Ci w myślach

Wiec zacznij czytać forum :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wiem, ja prosty chłopak jestem, różnicowanie anchorów miało wg. mnie jak najbardziej naturalnie odwzorowywać linki ze stron polecających, a te przecież nie umówiły się na jeden anchor. Co w teorii wprowadzało w błąd googlebota, który uznawał je za "naturalnie" pozyskiwane. No ale być może jest jakieś tajne kung-fu albo era web2.0 namieszała już wszystkim we łbach, nawet robotom ;-)

Nie wiem, ja prosty chłopak jestem

ja też, dlatego różnicuję tylko z jednego powodu..... chciałbym, żeby jakaś moja przykładowa strona pojawiała się pod wieloma frazami, a nie tylko jedną.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

niewiele wnoszą na forum.
Tak samo jak pisanie kolejny razy odpowiedzi na pytanie które dziesiątki razu już padły i już uzyskały odpowiedzi... Zamiast pytać analizuj posty archiwum, a może dojdziesz do właściwych wniosków i będziesz znał odpowiedzi na tak proste pytania jak zadałeś.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 lata później...

W sprawie mitów - nowy wątek. Pojawił się artykuł, w którym byli pracownicy Google obalają niektóre z mitów SEO. Jego streszczenie można znaleźć pod adresem: www.bycwidocznym.pl/byli-pracownicy-google-obalaja-mity-seo. Oczywiście zagadnienia, które opisują Googlarze nie są odkrywaniem sekretów algorytmu, ale jednak owe zagadnienia przewijają się w świadomości i pojawiają w pytaniach. Który z powyższych mitów wydaje się najbardziej świeży? Czy nie ten - to nieprawda że Google nie lubi specjalistów SEO?

W sprawie mitów - nowy wątek. Pojawił się artykuł, w którym byli pracownicy Google obalają niektóre z mitów SEO. Jego streszczenie można znaleźć pod adresem: www.bycwidocznym.pl/byli-pracownicy-google-obalaja-mity-seo. Oczywiście zagadnienia, które opisują Googlarze nie są odkrywaniem sekretów algorytmu, ale jednak owe zagadnienia przewijają się w świadomości i pojawiają w pytaniach. Który z powyższych mitów wydaje się najbardziej świeży? Czy nie ten - to nieprawda że Google nie lubi specjalistów SEO?

Jestem nieufny wobec wszelkich stwierdzeń przedstawianych przez aktualnych/byłych pracowników Google. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma żadnego prawnego zabezpieczenia ze strony Google przed rozpowszechnianiem "tajnych" informacji przez jej byłych pracowników.

Poza tym, widzę pewne nieścisłości:

2. spam jest zwalczany w każdym kraju tak samo. Są tylko różne techniki spamerskie do których dopasowane są działania zespołu SQT;
- Przecież to jest wewnętrznie sprzeczne. Nawet, gdyby "tak samo" oznaczało "z taką samą intensywnością" to i tak w kontekście SEO pojawia się sprzeczność.
4. strony o dużym autorytecie nie mają taryfy ulgowej w zakresie działań antyspamowych
- nie wierzę
11. optymalizacja treści linków (anchor text) wewnętrznych jest ważna ponieważ ułatwia poruszanie się użytkownika po witrynie. Googlersi w tym kontekście nie piszą nic o wartości rankingowej – czy to świadome uchylenie się od odpowiedzi? .
- jasne, że świadome

Moim zdaniem to niestety ciąg dalszy propagandy dezinformacji :)

Przecież odtajnienie decydujących czynników wpływających na ranking byłoby strzałem w kolano - każdy działałby tak samo i trzeba by było wymyślić coś innego.

Owocni.pl - co możesz zyskać? Projektowanie logo to nasza codzienna praca, potrzebujesz unikalnego logo - chętnie je dla Ciebie stworzymy! Chcesz więcej? Sprawdź nas na: projektowanie stron warszawa i przekonaj się o naszych możliwościach!

Raczej nigdy nie powiedzą oficjalnie i dla ogółu ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności