Skocz do zawartości

Nazwa.pl zwiększa transfer

piernik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Poniższa rozmowa dała mi do myślenia dużo:

Ja: Dzieńdodbry chciałem umieścić w nazwa.pl serwis generujący ok 50GB ruchu miesięcznie i chcę zapytać o tą ofertę 600GB

Konsultant: Oj to nie pociągnie tego. Będą częste pady bazy. Propounje serwer dedykowany...

Wniosek: Dla mnie ta transfery to marketingowy kit

pozdrawiam

Dziwię się czytając co tutaj napisaliście. Co dotykam jakieś prasy na temat hostingu to widzę że nazwa.pl niezmiennie na drugim miejscu za home.pl

Czy home.pl jest taki dobry, że nikt nie umie go dogonić? Choć z drugiej strony obsługa klienta to tylko jeden z wielu czynników sukcesu - tu dają wała, ale gdzie indziej nadrabiają

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

ja też muszę pochwalić nazwa.pl jestem tam od dwóch lat i nie miałem problemów czy to z niedoinstalowanymi modułami, padami serwera itp.

Owszem mają restrykcyjną politykę odnośnie transferu ale support w moim przypadku jest niemal natychmiastowy...

Jak ktoś nei mieści się w 600gb to można zawsze rozszerzyć o kolejne 300 i podejrzewam, że płacac da się tak w neiskończoność...

W każdym bądź razie ja nie mogę nic zarzucić nazwa pl, może transferu dyzego nei generuje koło 20gb miesiecznie

Widać jestem na jakiejś szmatławej maszynie.

Dzisiejsze powiadomienie z VBulletin:

Database error in vBulletin :

mysql_connect(): Host 'server170043.rev.netart.pl' is not allowed to connect to this MySQL

server

/home/moj_host/ftp/_forum/includes/class_core.php on line 273

MySQL Error :

Error Number :

Date : Wednesday, October 26th 2005 @ 01:34:28 PM

Takich powiadomień dziś rano po nocy odebrałem ze 60.

I tak co 5 - 6 dni.

Często występuje błąd serwera 503.

Trudno tu winić VB (3.5) o ich powodowanie (np. przeciążanie maszyny - na forum mam może 100 uu dziennie).

Odpowiedź supportu w tej sprawie (pomijam techniczne wyjaśnienie problemu - jego genezy):

[...]

Poprosze o sprawdzenie Pańskich skryptów.

Ot i wszystko. Strona generuje 5 GB transferu w miesiącu!

EDYTA:

link

Use Your wise mind, test imagination...

Jak dla mnie nazwa.pl jest lepsza, mam u nich kilka serwerków na różne firmowe i swoje strony

Lepsza rozumiem od home.pl? A mogłbyś wskazać, w czym konkretnie? Też sobie patrzę na wyścigi rankingowe tych dwóch firm i zbieram opinie. Ciekawi mnie więc czy w jakiś sposób porównywałeś obie oferty, skoro piszesz, że nazwa jest lepsza?

Teoretycznie home.pl ma teraz 24h konsultantów więc to jest duzy +

Zależy co rozumiesz przez + a co przez - .

Dla mnie podstawa to:

1) Brak awari ( a nie to jak miałem na różnych typu li,cal, i innych takich niby serwerach)

2)Jeżeli coś będą robić, to zawsze jest e-mail kilka godzin przed tym, że np. zmieniaja oprogramowanie serwerów

3) Kontakt z adminem odpowiedzi zazwyczaj do 1-2 H

4) Nigdy się nie zawiodłem i mam nadzieję, że nigdy się nie zawiodę.

A moje strony generują teraz różnie do 50 GB.

Teoretycznie home.pl ma teraz 24h konsultantów więc to jest duzy +

Czemu "teoretycznie"?

Zależy co rozumiesz przez + a co przez - .

Dla mnie podstawa to:

1) Brak awari ( a nie to jak miałem na różnych typu li,cal, i innych takich niby serwerach)

2)Jeżeli coś będą robić, to zawsze jest e-mail kilka godzin przed tym, że np. zmieniaja oprogramowanie serwerów

3) Kontakt z adminem odpowiedzi zazwyczaj do 1-2 H

4) Nigdy się nie zawiodłem i mam nadzieję, że nigdy się nie zawiodę.

A moje strony generują teraz różnie do 50 GB.

Aha, rozumiem, informacja o tym, co się dzieje z serwerem jest generalnie ważna. Myślałem tylko, że skoro piszesz, że nazwa jest lepsza, to korzystałeś z usług jednych i drugich, i masz porównanie konkretnych elementów. Ale i tak dzięki za opinię :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności