Skocz do zawartości

Nazwa.pl zwiększa transfer

piernik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest ale z zastosowaniem "myku".

Za pomoca skryptow PHP oraz pliku .htaccess mozna uzyskac funkcjonalnosc mod_rewrite

W glownym katalogu robisz plik .htaccess i w nim wpisujesz:

ErrorDoc 404 /index.php

W momencie, gdy wywolany zostanie plik, ktory nie istnieje, "sterowanie"

zostanie przekazane do pliku index.php, a w nim za pomoca zmiennej

$_SERVER['PATH_REDIRECTED'] mozna ustalic na jaki adres próbowano wejść i

wyświetlić odpowiednią stronę www.

Nie wiem jak na ten myk patrzą roboty bo serwer zwraca na początku błąd - 404.

Use Your wise mind, test imagination...

Nie wydaje mi się, żeby to było najlepsze rozwiązanie. W samym php można uzyskać funkcjonalność mod_rewrite, trzeba tylko troszkę poszperać na forum, gdzieś o tym było napisane. Ja obecnie sprawdzam, czy nie będzie problemów z linkami typu www.domena.pl/index.php/co/tylko/chcemy , ale raczej wszystko będzie ok. Napisanie takiego skryptu to 20 linijek baaaardzo rozwlekłego kodu :brawa:

Dała matka rozum? To kombinuj.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

To kontynułuję w tym wątku. Sprawdzałem czy działa na krasnalu, serwerze sieci kablowej (php z dużymi ograniczeniami) oraz na superhoście i wszędzie działa jak należy. Tyle, że nie podrzuciłem jeszcze tego wuszukiwarkom, ale sądzę, że będą łykały jak ciepłe kluski. Odpowiednią funkcję napisałem samodzielnie, nieco inaczej niż na php.pl, tak więc może dlatego działa wszędzie :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

Ehhhh - dziś o połowy dnia mysql leży prawie stale.

Mam zamiar walczyć o zwrot zapłaconej kasy i zawijam się z tego syfu.

ODRADZAM nazwa.pl!

99693[/snapback]

zawiechy kiedy ?

jakos nie przypominam sobie zadnej awari od kilku miesiecy.

Dziwi mnie to co piszecie, może nie wiem jak tak trafiliście, ja wczoraj kupiłem 2 kolejne domeny na firmę którą otwieram za kilkanaście dni i 5 godzin po zakupie domeny podpięte pod serwer.

Zawiechy :) nie było ani razu, to też może powie Kolega jaki ma serwer, i na jakiej www mu to tak pada.

Bo wiadomo, że jak ktoś ma serrwer z Downloadsem i 100.000 unikq to mysql może paść.

:D

Bo wiadomo, że jak ktoś ma serrwer z Downloadsem i 100.000 unikq to mysql może paść.

102477[/snapback]

A nie powinien... Skoro w Nazwie lezą hostingi mające 100k uniq/day to powinni zapewnić im takie serwery które to obciążenie wytrzymają. Mnie się kiedyś ich SQL położył pod naciskiem 302 206 rekordów załadowanych w około 20 minut... I leżał dobrą godzinę...

To wtedy można skusić się na odszkodowanie jak ci padło, ale naprawdę mnie to trochę dziwi może moje strony teraz nie generują po te 200 GB transferu, i tyle zapytań do sql bo wszystkie strony jakie tam stoją to nie wiem czy chociaż te 10-20K unikq.

Ale nie będę im przecież tutaj robił reklamy :) , mnie działa i tylko to mnie cieszy, + te odpowiedzi Administracji maks 1-2 H od zgłoszenia awari.

Ps. Chociaż Home.pl ma teraz 24H może się skuszę :blush:

nie polecam resellerzoom.com mam tam ciagle problemy i ciagle chca mnie sie pozbyc :)

najpierw IPB im ciagnelo 3% cpu i kazali sie wynosic (przenioslem te forum) a potem jak zostaly same leszcze ktore nie generowaly nawet 10GB to sie przywalili ze im 2% ramu ciagne ;) (punBB) przykladowy mail:

Hello,

The aforementioned account is too resource intensive for our budget reseller server. You will need to move this account to a premium reseller server at

minimum. Below is a small sample of usage:

===========================================

Wed Nov 16 03:17:11 2005: naforum using 2.10571428571429 percent Memory

================<processes>================

10310 - naforum  -  0.0 -  0.3 - 00:00:00 -       11:37 - /usr/bin/php viewforum.php

21256 - naforum  -  0.0 -  0.3 - 00:00:00 -       11:37 - /usr/bin/php viewtopic.php

30321 - naforum  -  0.0 -  0.3 - 00:00:00 -       11:04 - /usr/bin/php viewforum.php

10251 - naforum  -  0.0 -  0.3 - 00:00:00 -       11:02 - /usr/bin/php viewforum.php

28417 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       10:52 - /usr/bin/php viewforum.php

29752 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       10:50 - /usr/bin/php viewforum.php

17451 - naforum  -  0.0 -  0.3 - 00:00:00 -       10:14 - /usr/bin/php viewforum.php

9683 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       10:13 - /usr/bin/php viewtopic.php

14186 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       10:04 - /usr/bin/php viewforum.php

23001 - naforum  -  0.0 -  0.3 - 00:00:00 -       10:03 - /usr/bin/php viewtopic.php

21929 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       09:20 - /usr/bin/php viewforum.php

31452 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       09:06 - /usr/bin/php viewtopic.php

13145 - naforum  -  0.0 -  0.1 - 00:00:00 -       08:51 - /usr/bin/php viewtopic.php

If this account continues to be resource intensive we'll be forced to disable it. In the meantime please disable any necessary scripts and/or make

arrangements to move this account to a more suitable plan.

---

Regards,

Kiet Duong

Customer Support

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności