Skocz do zawartości

Strategia na top3

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

FRAZA

Zakopane noclegi

oki : www.noclegowo.pl/noclegi/zakopane/

BACKLINK : 1700

z publikera + katalogi seo zyskasz więcej linkow

+ 50 precli

+ 5-10 zaplecz daje Ci szanse na większą pozycje

ta ma np. ma 2000 backlink

www.zakopane.noclegi.strefa.pl

zobacz sobie jak są strony zrobione i zoptymalizowane (wiec nie gadaj ze nie ma szans)

jeśli strona była by na WP to była by jeszcze bardziej faworyzowana niż te strony...

dla tych, którzy nie mają czego się czepiać :)

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ilość linków to nie wszystko - przykładowo: pozycjonowanie ;)

top1: forum.optymalizacja.com - BL = 45 958

top2: se2007.de - BL = 850

top3: inhead.pl - BL = 109 842

Wiele czynników na to wpływa, więc sama ilość zdobytych linków

nie gwarantuje dobrego wyniku - ale o tym pewnie wiesz :)

Pozdrawiam :)

wiem, ma rowniez wartosc tych linkow

ale akurat

top3: inhead.pl - BL = 109 842

nie ma wszystkich haseł na pozycjonowanie :)

hehe

se2007.de (przekierowanie)

pokazałem mu strony, gdzie są linki praktycznie na te frazy ;)!!! popatrzcie a nie podrzucacie rodzynki, które mają po 50k gdzie na tą frazę jest np. 30% linków!

edit myślałem GRIM, że o tym wiesz :)

:) hehe

do tego wziąć pod uwagę stronę na czym stoi, zagęszczenie fraz i ile podstron powtarza frazę pozycjonowanie

z tego 13k fraz umieszczone ma POZYCJONOWANIE :(

więc się nie ma co dziwić, że jest wysoko (*gdyby to był inny cms było by niżej)

edit: kończę ten temat, bo tu jak zwykle każdy ma swoją rację :)

miłej nocy i czekamyyy na Adamka ;)

O curde, że mi to umknęło :) ... trzeba dodać całe 12 tyś. linków ( e: 13 tyś. ) ;)

Pozdrawiam :)

A nie wiesz Grim czy na poprzedniej nie było 301:)

Dobra zróbmy test i tyle fraza noclegi zakopane - publiker + dodawarki 5 stron zapleczowych bez swli i 301, bez sb i xr, bez lfe i bez inncyh wynalazków. Zobaczymy co wyjdzie:)

nie wszystkie linki widać w wyszukiwarce, nie można tak generalizować. Nie wiesz jak mocno dopalane są zaplecza, ile jest przekierowań, jak mocno podlinkowane one są. Yahoo nie pokazuję wszystkich linków. Optymalizacja strony, budowa, treść etc. Wielość zależności i czynników wpływa na pozycję - więc podawanie gotowych przepisów na pozycję to żart.

2. krok: dwustronna wymiana linków między zapleczami danych stron:
Zapleczówki linkują do strony pozycjonowanej, żadnej dwustronnej wymiany linków. Zapleczówki to dobre, normalne strony, robione specjalnie pod 301.

o robieniu zaplecza pod 301 to jeszcze nie czytałem, macie linka do opisu tej metody? Pozycjonuje się zaplecze pod frazę i potem ustawia 301 i niby ta moc frazy idzie na stronę docelową?

Tomaan, po co tworzyć całą masę zaplecz i z nich linkować stronę pozycjonowaną, jak chyba lepiej wypozycjonować 4, 5 porządnych zaplecz i po osiągnięciu np. top 15 puścić 301. Wymyśliłem to sobie, obserwując co się tu dzieje. Ja jeszcze tego nie testowałem, ale myśląc logicznie, tak chyba wyjdzie taniej i lepiej. Jedyny problem to z przekazanej przez 301 mocy, który moim zdaniem wynika z tego, że zanim G zajrzy ponownie na stronę z linkiem i załapie to 301 mija trochę czasu. Oczywiście zależy od tego gdzie są linki. Ale można to łatwo rozwiązać np. przepingowując, czy jak teraz to się mówi przetwiterować wszystkie linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności