Skocz do zawartości

Najlepsza tematyka w AdSense

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się jaka tematyka stron jest najlepsza, jeżeli chcemy zarabiać przede wszystkim na AdSense. Przez "najlepsza" rozumiem najwyższe zarobki, czyli duża wartość kliknięć, generowanie dużego CTR (nie wiem czy zależy to od tematyki).

Wiadomo, że generalnie najlepsza jest tematyka finansowa. Ale jaka konkretnie? Kredyty? Inwestycje? Konta bankowe? Słyszałem, że z tych trzech najlepsze są inwestycje, a oprócz tematyki finansowej - turystyka.

Sam nie mam wielkiego doświadczenia w AdSense więc proszę o pomoc tych, którzy zbijają tam kokosy :)

pozdrawiam

Michał

Myśl sobie co chcesz. Jeśli sądzisz, że ktoś za darmo podzieli się z Tobą cennymi informacjami szkodząc samemu sobie (tworząc sobie nowego konkurenta), to jesteś w błędzie. Nikt nie ma w tym interesu, ja też nie.

Faktycznie tak sądziłem, bo wiele osób udziela na tym forum takich właśnie "cennych" informacji, mimo, że ten kto je otrzymuje, jest potencjalnym konkurentem. I chyba między innymi po to jest to forum...

Ty sam w stopce deklarujesz pomoc, a jak masz okazję jej udzielić to mówisz "spadaj". Dla mnie jest to dziwne, ale masz do tego pełne prawo. Przy okazji - blog ze stopki całkiem fajny, z pewnością poczytam.

W każdym razie temat do zamknięcia.

moody - chyba nie do konca zrozumiales, wg. mnie informacje na forum moga Cie tylko nakierowac lub dac jakies ogolnie informacje typu: dobra branza w adsense jest bankowosc, kredyty w okresie wakacji - turystyka, a w okresie zimowym/swiatecznym - prezenty/sklepy/upominki.

Ale konkretnej informacji nie uzyskasz. U mnie to jest tak, zarabiam na bankowosci, ale sprecyzowanej do konkretnych slow kluczowych.

Zapewne sam byś nikomu nie zdradzil "swoich sekretów" internetowego zarabiania :angry:

A swoja droga LIS pomógł bardzo wielu osobom na tym forum i często dzieli sie bardzo cennymi wskazówkami, wystarczy przejrzeć jego posty. Dla mnie to duzo :)

No taka mentalność w kraju rodząca sytuację pomagania ale nie za bardzo. Może i dobrze przynajmniej tym większa satysfakcja z ewentualnego sukcesu. Trzymaj się w każdym razie tematyki związanej z pieniędzmi.

Mentalność? Nie wiem do czego bijesz, ale to chyba normalne, ze ludzie nie chca zdradzac do konca swojego przepisu na sukces? samo nakierowanie/wskazanie drogi wydaje mi sie byc wystarczajace. Zeby zdobyc informacje ktos musial przeprowadzic kilka/klikanascie miesiecy testy, proby, zestawienia. Wlozyl w to mase czasu, czasami i pieniedzy i teraz ma sie tym dzielic - podac komus na tacy zupelnie za darmo?

Nie pisze tego zlosliwie, ani nie chce na nikogo naskakiwac - to jest po prostu moje zdanie.

odnosnie kategorii, dobrze płatnych słow kluczowych wystarczy założyc jedna kampanie google i sprawdzić ile kosztuja dane slowa kluczowe. Wiem, ze byla taka stronke, gdzie nie trzeba bylo zakladac konta zeby sprawdzic sredni koszt slowa kluczowego,ale nie jestem na swoim komputerze i nie moge jej wskazac (to stronka od googla).

Powinno wystarczyć, że finanse są najlepiej płatne i już. Samemu trzeba testować.

Nikt normalny nie poda linka do swojej strony i powie "Ona generuje mi najlepsze zyski" bo to samobójstwo :huh:

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności