Skocz do zawartości

Wewnętrzny SWL - który najlepszy?

Witgo

Rekomendowane odpowiedzi

Linksystem, Omni czy Linkarz?

Który wewnętrzny SWL jest wg Was najlepszy? Który jest najpewniejszy w działaniu i przede wszystkim bezpieczny? Najlepiej żeby był instalowany na własnym serwerze, żeby autor oprogramowania nie miał dostępu do zaplecza. Który nie wywala błędów jeśli serwer zaliczy Pada? Proszę o Wasze opinie co do jakości i funkcjonalności, jakie są za i jakie przeciw każdego. A może są jeszcze jakieś inne? Cena/Jakość jest bez znaczenia bo za dobry produkt warto i więcej zapłacić.

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

A jak się sprawuje ta dotychczasowa wersja? Linksystem przekonuje mnie tym, że jest instalowany na serwerze i w razie pada linki na zapleczu nie znikają ani nie wyskakują błędy - tzn wg specyfikacji na stronie. A jak jest na prawdę?

A jak jest na prawdę?

Tak właśnie jest. Dla niektórych wgrywanie instalacji na kolejne strony było męczące ze względu na ilość plików do wgrania - tego ma dotyczyć aktualizacja, mini paczka na zaplecze.

Jednak jeżeli chodzi o przydzielanie linków i wydajność to 5 z plusem. Mam kilkaset tysięcy przydzielonych linków.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

nowa wersja linksystemu jest już przez nas testowana, jest sporo udogodnień i mała paczka instalacyjna (2 pliki).

Fakt, że trochę się przedłuża - wynika to z dodatkowych funkcjonalności, których nie zakładaliśmy od początku (m.in. monitoring pozycji, site, pr), a przed upublicznieniem nowej wersji chcemy ją dobrze przetestować - obecnie na zapleczu rozlosowanych mamy ponad milion linków i około 5tyś fraz w monitoringu pozycji.

edit: literówka

Ja z kolei zapraszam do przetestowania Omni v2 teraz i tylko teraz masz szansę sprawdzić wszystkie możliwości systemu.

Oczywiście wspomniane przez Ciebie "problemy" tutaj nie występują - więcej możesz na temat OmniMAX poczytać: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=87475

Nowy OmniMAX występuje w pełnym panelu v2 z którym można się zapoznać tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=101852

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Linksystem sprawuje się idealnie i nie chodzi tylko o rozdawanie linków, u mnie , już kilkaset tyś rozdanych linków, nie ma strony na której były by problemy, aktualnie skupiam się na "mniejszych stronach z cmsem już zgranym z Linksystem z baza txt. Kurcze jeśli masz cmsa opartego na bazie txt to chyba wszędzie go postawisz , nawet w zeszycie=D.

Nadaje się świetnie na linkowanie nie tylko stron pozycjonowanych ... Tzn mam na myśli linkowanie spamów, dla podbicia site i YBL, nawet na bananach ....

Prosty i funkcjonalny, automat do aktualizacji, cena Bardzo godna jak na taki program. Tym bardziej że mam go postawionego , mowie o Panelu do zarządzania stronami (w końcu się przekonałem i dobrze ) na serwerze na którym rzadko coś działało :angry: a to Hula- :)

ilość wpiętych stron tysiącpińcetstodziwińcet ;P / działa świetnie chyba na wszystkich cmsach. bo nie spotkałem się z takim na którym by nie działał, chyba że nie potrafiłem wymedytować odpowiedniego ;)

tak w skrócie, z tego co wiem ( głosy w głowie ) właściciel, pracuje nad dużo doskonalszym "uaktualnieniem" tego programu.

E - Osprey napisał co ma zawierać aktualizacja widzę ^

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Witaj.

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od wewnętrznego SWLa. Od tego zależy, co warto wybrać. Ponieważ nie mam pełnej informacji o Twoich pełnych oczekiwaniach postaram się opisać najważniejsze aspekty Linksystemu jako jego autor.

Przede wszystkim LinkSystem (poza bajerami) jest stworzony dla osób, które mają spore zaplecze i wysokie wymagania co do wydajności i bezpieczeństwa. Te założenia czynią LinkSystem produktem rozbudowanym. Tu nie "wyklikasz" wszystkiego w 3 krokach. Za to masz możliwość bardzo precyzyjnej konfiguracji, kazdą ze stron możesz indywidualnie dostosować do całości. Inaczej powinna wyglądać konfiguracja dla małej stronki, inaczej dla potężnych spamów z wielkim site - i tu masz bardzo szerokie pole do popisu. Sposób, w jaki Linksystem potrafi "wysycić" stronę zapleczową linkami moim zdaniem jest aktualnie bardzo dopracowany - włożyliśmy w to bardzo dużo pracy i jesteśmy przekonani, że nie ma innych, równych rozwiązań tego typu (nawet wśród otwartych SWLi). Linksystem ma mieć minimalne wymagania dotyczące strony zapleczowej - i słusznie zauważył Pies, że chodzi praktycznie na wszystkim, nawet na darmowych hostingach co doklejają swoje reklamy do kodu.

Bardzo dużą uwagę przykładamy do wydajności i bezpieczeństwa. Na testowym środowisku jeden panel obsługuje nam kilka tysięcy stron zapleczowych, rozdał dobrze ponad milion linków i aktualnie monitoruje kilka tysięcy pozycji w google plus pr i site stron zapleczowych. Ze względu na rozproszoną strukturę systemu, linki losują się nawet, gdy Panel Centralny jest niedostępny. Mieliśmy nawet sytuację, że jednemu z naszych klientów "wyparował" Panel wraz z całą bazą. Postawienie nowego panela i ponowne podłączenie stron zapleczowych spowodowało odbudowanie systemu nawet bez kopii zapasowych (dane zostały zassane ponownie ze stron zapleczowych i na tej podstawie panel odbudował sobie strukturę). Były małe problemy, ale 95% linków (mimo takiego katalkizmu) pozostało nienaruszonych na swoich miejscach. Takiego bezpieczeństwa nie zapewni Ci żaden inny system.

W przypadku gdy masz mniej niż 300 stron lub szukasz uproszczonych rozwiązań - wybór masz większy. I tu konkurencja opisze Ci w czym ich produkt jest lepszy od naszego. Bez wątpienia warto się nad tymi różnicami pochylić.

Chciałbym teraz opisać sprawę supportu i rozwoju. W tej chwili nie jest mi znany żaden przypadek, w którym Linksystem by nie działał (mówimy tu o błędach grubych, nie o incydentach czy małych niedociągnięciach). Za to oczywiście jest wiele życzeń co do nowej funkcjonalności. @Djurek - chcę Cię zapewnić, że nowe funkcjonalności o które prosisz w wątku Linksystemu (eksport/import stron zapleczowych do pliku i inne) już są zaimplementowane w nowej wersji. Nie piszemy o tym na forum, bo nie chcemy obiecywać na przyszłość, implementujemy zmiany i ogłosimy je wraz z wydaniem nowej wersji. Nie są mi natomiast znane problemy, które zgłosiłeś a ich nie rozwiązaliśmy. Jeżeli takie masz, proszę o info (może lepiej w wątku LinkSystemu lub na adres bok@linksystem.org), debug załatwiamy w pierwszej kolejności. Co do tego, że od pół roku nie ma nowej wersji - no cóż, takiego kombajnu nie da się przetestować w miesiąc. Przez te pół roku wnieśliśmy już kilkaset poprawek poprawiających wydajność (mniejsze wymagania co do ilości pamięci, mniejsze obciążenie procesora, wydajniejsze rozdawanie linków). Niektóre z naszych stron zapleczowych mają do rozlosowania kilka tysięcy fraz po kilkudziesięciu tysiącach podstron- nawet przy takim ogromie system nie wywala błędów o braku pamięci i nie przeciąża hostingu. Dlatego nie podajemy na stronie linksystemu oficjalnych ograniczeń co do ilości stron zapleczowych, czy fraz - jeszcze na teście nie osiągnęliśmy limitu, przy którym Linksystem przestaje działać.

Zatem już od 3 tygodni trwają bardzo intensywne prace nad domknięciem nowej wersji (zajmuję się aktualnie tylko tym). Przygotowywana równolegle jest nowa dokumentacja, niedługo premiera.

Pozdrawiam,

Radek.

Edycja:

błąd w adresie mailowym

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• 2 tygodnie później...

A jak jest z bezpieczeństwem takich systemów? Wiadomo, że niektóre strony dostają bany za swl typu weblink czy inne. Czy warto i czy można bez obaw instalować wewnętrzny swl typu linksystem czy swl kojotka na bardzo wartościowych stronach?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności