Skocz do zawartości

mocno zoptymalizowana strona :)

szmergiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na hasło "noclegi nad morzem" na pierwszej stronie onetu wyskakuje stronka e-nocleg . pl . Zajrzałem do kodu i znalazłem "nadzienie" jakiego jeszcze nie wiedzialem ;) Rysunki umieszczone są w katalogach o nazwach składających się z samych słów kluczowych np.

"noclegi nad morzem, noclegi w górach" itp

w sumie nie mozna zarzucić, ze coś z tym nie tak (każdy może nazwać katalog jak mu się podoba). Zastanawia mnie tylko inna optymalizacja , atrybuty alt w znacznikach p. Nigdy nie stosowałem takiej konstrukcji. Czy według was takie coś jest OK ?

Kolejna sprawa to czy stosowanie konstrukcji <p><h1>jakiś tekst</h1></p> nie jest niepoprawne. Nagłówek jako taki powienien chyba występować samodzielnie. Poprawcie mnie jeśli się myle :(

pozdrawiam

Rysunki umieszczone są w katalogach o nazwach składających się z samych słów kluczowych np.

tez robilem takie numery ale nie zauwazylem, zeby to przynosilo jakies swietne efekty ale sprubowac zawsze mozna byle nie przesadzic ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Bez przesady, przecież nie to stanowi o obecności strony w ONET, a raczej słowo kluczowe w tytule i jego występowanie w treści strony.

Tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie widzisz :

Rysunki umieszczone są w katalogach o nazwach składających się z samych słów kluczowych np. 

"noclegi nad morzem, noclegi w górach" itp

Napewno znalazłeś to na e-nocleg.pl ?

ja chyba wiem z kad mu sie to wzielo:

zapisujac strone internet explorer jako nazwe pliku bierze tytul strony a z regoly tytul=slowa kluczowe, czyli jak bedzie np. tytul "tani wypoczynek" to plik bedzie sie nazywal tani wypoczynek.html a katalog z plikami tani wypoczynek_pliki i moze stąd to stwierdzenie...

ja tez daje slowa kluczowe w katalogach z plikami ale - jak juz mowilem - nie widzialem zadnych pozytywnych tego skutkow...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Właśnie tak, bo zauważyłem że dziwnie podgląd źródła spod IE jest zablokowany.

Patrząc przez np. Avant Browsera nie doszukałem sie tych "anomalii" ;).

Mimo wszystko, nawet gdyby tak było, to jest to jakieś rozwiązanie - ze względu na obecność słowa w adresie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności