Skocz do zawartości

dla przeciwnikow duzej ilosci linkow wychodzacych

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz ciężej dobrze analizować linki po tych wszystkich przycinkach, czy usuwaniu pewnych operatorów z szukajek. Na pl bl super sie spisuje netsprint i jak ktos umie używać, znajdzie każdą blke - tylko że w pl.

Co do tematu - według mnie to jakoś nie ma co się dziwić. Zwykłe socjalowe linki z czego wszystkie oprócz kciuka mają nofollow. O2 ma lepsze przykłady do napisania w tym temacie.

Na pl bl super sie spisuje netsprint i jak ktos umie używać, znajdzie każdą blke

lol, absolutnie się nie zgadzam z tym

netsprint indeksuje stronę główną + kilka najmocniejszych podstron, w dodatku indeksuje raz na kilka miesięcy

przez co link: w ns znajduje mniej niż 0,5% BL

z darmowych narzędzi tylko yahoo site explorer jest sensowny i wszystko oparte na jego api

siteexplorer jest w porównaniu do netsprinta słaby - mówiąc o polskich blkach, a widać Twoją biegłość w analizie konkurencji za pośrednictwem siteexplorera Yahoo, skoro nie zauważyłeś ogromnej zmiany ograniczającej możliwości filtrujące blki w yahoo. Kiedyś było to niebo a ziemia, dzisiaj stoją w podobnym miejscu, z tym, że netsprint przy odpowiednim filtrowaniu wyświetli Ci więcej wyników :)

Sam sobie sprawdź. Nie łapie on oczywiście tak głęboko i mocno, jednak do analizy blek z polskojęzycznych stronek, jest lepszą alternatywą niż dzisiejszy explorerek od yahoo. Ucięli najbardziej przydatną opcję, która widze na pio jest wiedzą tajemną...

Edit:

Co do Twojego pojęcia 'szybkości indeksowania podstron przez netspint' złapał on tyle samo bl'ek do strony postawionej miesiąc temu ile siteexplorer ;) Więc 6 miesięcy wcale nie indeksuje.

skoro nie zauważyłeś ogromnej zmiany ograniczającej możliwości filtrujące blki w yahoo

nie zauważyłem że minus już nie działa, przez co nie można wyciągnąć pełnej listy, bo do analizy BL konkurencji używam raczej płatnego majestic seo

Kiedyś było to niebo a ziemia, dzisiaj stoją w podobnym miejscu, z tym, że netsprint przy odpowiednim filtrowaniu wyświetli Ci więcej wyników :)

yse - 75 000, nie można wyświetlić pełnej listy (limit 1 000)

netsprint - 307 :lol:

a niby skąd tata liczba? podaj źródło tego bo równie dobrze ja moge powiedzieć, że spada po 400...

z testów? nie muszę udowadniać wszystkiego

jak nie masz domen do pełnego testu, to możesz zrobić dwie, jedną z 0 wychodzących i 20 BL, drugą z 200 wychodzących i 30 BL (20 takich samych + 10 dodatkowych), zobaczysz że druga będzie wyżej

Kiedyś było to niebo a ziemia, dzisiaj stoją w podobnym miejscu, z tym, że netsprint przy odpowiednim filtrowaniu wyświetli Ci więcej wyników :)

yse - 75 000, nie można wyświetlić pełnej listy (limit 1 000)

netsprint - 307 :lol:

Widzę, że nadal nie zrozumiałeś.

Co do płatnych narzędzi - także ich używam i nie są wcale lepsze od prostych i tanich. Razem dają dobr efekt, jednak widzę, że dla Ciebie seo to nowość. Proponuję webhelp.

Widzę, że nadal nie zrozumiałeś.

nawet jak nie zrozumiałem, to yahoo > netsprint

netsprint znajduje 307 BL, więcej z niego nie wyciągnę, filtrując otrzymam liczbę <= 307, która jest mniejsza niż 1000 niezależnie co zrobię

i tak dla prawie każdej domeny liczba link: z NS jest znacznie mniejsza niż inlinks z YSE

edit - już pomijam całkowicie fakt, że większość z tych BL w NS to jakieś qlweby ostatni raz pobrane w 2007-2008 roku, które już nie istnieją

Razem dają dobr efekt, jednak widzę, że dla Ciebie seo to nowość. Proponuję webhelp.

no tak, to jest polska, za dużo wiem to trzeba się do mnie doczepić

edit 2 - pełna funkcjonalność yahoo (np. linkdomain z filtrowaniem) dalej jest dostępna, tylko trzeba użyć wersji australijskiej

Nie będe się dalej przepychał, ja korzystam z netsprinta z powodzeniem i cieszę się z takiej możliwości - tym bardziej za darmo.

@zoreander dobrze napisał - nie zawsze dobrze złapie blki, jednak ogólną taktykę seo i działalność danej strony poznasz doskonale. Przy dobrym filtrowaniu i niezbyt ograniczonej liczbie wyświetlanych wyników, można wyciągać wiele wniosków i dowiedzieć się znacznie więcej, aniżeli dzięki se.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności