Skocz do zawartości

Test IP

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

Jest dużo kontrowersji w kwestii: linki z tego samego ip, czy z innych ip. Zaplanowałem test i proszę użytkowników forum o pomoc.

Test by wyglądał tak:

1. 10 nowych domen, wszystkie na tym samym hostingu co pozycjonowana, linkujące do pozycjonowanej. Żadnych linków wzajemnych. Pozycjonowana to też nówka.

2. Po ustabilizowaniu pozycji, po jakimś miesiącu zmiana hostingu 10 domen na np. hosting Omni z 10 różnymi ip.

3. Po następnym miesiącu zmiana 10 domen na różne ip u różnych osób.

I tu prośba:

Krok 2. Nie mam konta u Kojotka, czy udostępnił by jakieś Free, tylko do testu.

Krok 3. Kto by udostępnił na jakiś miesiąc swoje konto hostingowe. (założenie katalogu i wrzucenie tam strony)

To na razie plany, można pozmieniać dużo rzeczy. Kto by się pisał na coś takiego? Jakieś sugestie? Co zmienić, żeby test był bardziej miarodajny? Może ktoś robił taki test, może się podzieli wynikami?

Zaraz wpadnie Irek i napisze: Co test IP bez IP ? i wątek poleci do kosza ale zanim to nastąpi zapoznaj się z dyskusjami jakie były na PIO prowadzone :

- Wpływ adresu IP na pozycjonowanie strony

oraz

- Wpływ IP na pozycjonowanie stron

Pozwolą Ci się odpowiedznio przygotować do testu

Marketing internetowy dla firm

Akurat wypowiedzi Xanna , ktory jak wszyscy wiedza ekspertem od seo nie jest niewiele wnosza.

Moge ci Oki podpowiedziec jak w dosc ciekawy sposob mozna sprawdzic czy linkowanie z 1 ip cos daje czy nie.

Na webs.com - jest kilka tysiecy subdomen - mozesz na kazdej z nich wrzucic swoj link. Ja wynik testu znam ale chetnie zobacze Twoj wynik.

I tu prośba:

Krok 2. Nie mam konta u Kojotka, czy udostępnił by jakieś Free, tylko do testu.

Krok 3. Kto by udostępnił na jakiś miesiąc swoje konto hostingowe. (założenie katalogu i wrzucenie tam strony)

Kikasek udostępnisz hosta? To napisz tu, że tak. Uzbiera się dziesięć osób i test ruszy.

sam jestem ciekawy.

a może trochę rozwiniesz test ?

sprawdzisz jaki wpływ i czy ma to że różne IP są z tej samej klasy C czy nie ?

na potrzeby testu mogę udostępnić Ci konta i IP, napisz na pw.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Panowie i Panie, test na razie w powijakach (brak chętnych), jak ktoś chce go kontynuować to proszę bardzo, ja udostępnię jeden hosting w home pl. Na razie mam trochę roboty, jak nic się w tym temacie nie ruszy to wrócę do niego za parę miesięcy.

może zapytam wprost czy ktoś testował i zna odpowiedź na pytanie czy jest różnica w linkach które znajdują się :

1. 10 linków ze stron o tym samym IP

2. 10 linków ze stron na różnych IP ale w tej samej klasie C

3. 10 linków na stronach z różnymi IP , różniących się minimum klasą C ?

ja osobiście widzę różnicę jeżeli chodzi o zróżnicowanie adresów IP, ale jeżeli już chodzi o różne klasy C to nie zauważyłem,

zresztą uważam że było by to bez sensu, zwykle na serwerze jest od 1 do 5 adresów, więc dlaczego niby

adresy : AA.BB.C1.10 i AA.BB.C1.200 miały być gorsze niż AA.BB.C1.10 i AA.BB.C2.200 ?

jeżeli ktoś testował i ma swoje wnioski zapraszam do podzielenia się z ogółem

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

to już coś wiemy więcej, chociaż bez testów

kilka tysiecy linkow z subdomen na 1 adresie ip nic nie daje.

Zapomniałeś dodać, że to z subdomen jednej domeny nic nie daje, aczkolwiek do indeksowania się da tego użyć.

@Oki, przeniesienie 10 domen z jednego na 10 różnych IP nie wpłynie na serpy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności