Skocz do zawartości

Google rzuca moją stroną po pozycjach...

kyrtek4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem. Otóż pozycjonuję stronę https://kyrtek4.2ap.pl/ na frazę ranking bux od początku sierpnia. Do tej pory utrzymywała się w okolicach pozycji 20. W sobotę wrzuciłem ją do kilku (około 20) katalogów (darmowych). W niedzielę strona wskoczyła na 5 pozycję na frazę ranking bux, a w poniedziałek spadła w okolice 25. Dodałem ją wczoraj i dziś do kilku katalogów, pozycja wciąż się nie zmienia... Wpisy w katalogach są w większości zindeksowane, zresztą jeden z wpisów ma pozycję 12 na frazę ranking bux, czyli jest wyżej niż moja strona. Nie ogarniam tego, nie mam doświadczenia w pozycjonowaniu, z góry dziękuję za każdą wartościową wskazówkę. Gdyby jeszcze jakieś dane/informacje były potrzebne, to chętnie je dostarczę :P

Nie chce zakładać nowego wątku, gdyż jest to zbyt błahe pytanie :) podobne, więc się podczepię - mam nadzieję że to nie wbrew regulaminowi.

Od około tygodnia dodaje stronę (sklep) do darmowych katalogów z listy topkatalogi.pl (5 dziennie), strona ma około roku. W serwisie webpozycja.pl na jedno z haseł była na pozycji 18, podniosła się na pozycję 10, 9 a dziś zerknęłam i jest na pozycji 82. Czy tak właśnie wygląda ban czy filtr w google? i czy to możliwe od dodawania 5 wpisów do katalogów dziennie?

przechwytywanienf.jpg

Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi :)

Liczby katalogów nie mogę zwiększyć bo takich stron do dodawania mam już 8 i dodanie każdej do 5 katalogów dziennie i tak zajmuje mi sporo czasu. Nie wyobrażam sobie dodawać ich do 50 ;) Zajęło by mi to pewnie cały dzień.

Pytanie z innej beczki: Czy jak dodajecie stronę do katalogów, to w każdym katalogu robicie jej inny opis? Bo mi odrzucają czasami wpisy przez to że opis nie jest unikalny.

Proponował bym małą inwestycję w półautomat do dodawania w katalogach. Cena naprawdę niewielka, a 50 katalogów to pestka.

Warto wtedy używać synonimów i problem z duplikatami powinien zniknąć. Ja robię z 10 tekstów + synonimy i jadę cały czas do przodu - starczy spokojnie na 500 katalogów.

Jeśli katalogujesz już kilka stron i zabiera Ci to sporo czasu, pomyśl nad kupieniem programu do półautomatycznego katalogowania, w który pomoże w szybkim wypełnianiu formularzy itd.

Nie unikatowy opis to częsty problem ale jest bardzo łatwe rozwiązanie: stwórz opis z synonimami, wygląda to mniej więcej tak: {Sklep|Centrum zakupów} {online|w sieci} {posiada|zapewnia klientom} {duży|kolosalny|ciekawy} {wybór|katalog|spis} {produktów|towarów|dóbr} {sportowych|przeznaczonych do uprawiania sportu}. itd.

spróbuj wkleić to do miksera https://mix.fabrykaspamu.pl/ a zobaczysz że za każdym razem będziesz otrzymywać nieco inny opis. Pół automaty oczywiście obsługują tego typu funkcję.

Kolejnym rozwiązaniem jest skorzystanie z www.Pozycjo.net albo www.e-weblink.com - w skrócie to automaty online.

A jak Cie nie stać, to Firefox i dodatek AutoFill. Stwórz kilka wersji opisów z synonimami i nie będzie problemu z dodawaniem i ze zwiększeniem liczby katalogów na dzień.

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Dzięki ;) jesteście super, naprawdę przydadzą się Wasze rady. Czy mnie stać na półautomat to nie wiem, może mi ktoś z Was jakiś polecić? To sobie sprawdzę ile to kosztuje, i będę wiedziała czy mam się męczyć z ręcznym dodawaniem czy z jakimś programem. No nie powiem, ułatwiło by mi to życie :)

Chyba że nie ma znaczenia który, to sobie wyguglam jakikolwiek.

Z tymi synonimami widziałam nawet linki w katalogach, ale nie wiedziałam jak tego używać, dziękuję za wyjaśnienie ;)

edit:

pogmeralam na forum i sprobuje seolight albo seobohater na poczatek w wersji demo B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności