Skocz do zawartości

EsPress.pl - Automatyczna dodawarka do WordPress OnLine!

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 360
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dobre...
Niestety przez tego typu oprogramowanie dodające które systemowo nie prowadzi żadnej walidacji chociażby co do długości tekstu wpisu te "publiczne precle" stają się zaspamowanymi śmietnikami które szybko wylatują z indeksu google :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

może ktoś by się skusił na napisanie specjalnego serwisu na wzór czegoś takiego:

tworzyłoby się grupę pół zamkniętych precli, do których rejestracja byłaby możliwa jedynie za pomocą jednego serwisu przydzielającego globalną nazwę i hasło,

w grupie precli obowiązywałby ścisły regulamin co do jakości i unikatowego contentu

gdyby jakiś z użytkowników łamał zasady i zostałby zgłoszony przez któregoś z właścicieli precli byłby usuwany z całej grupy

dzięki czemu autorzy tekstów mieliby gwarancję że ich praca nie wyląduje na śmietniku a właściciele precli nie musieliby się obawiać banów i DC.

czyli wymyślam na nowo koło :)

edit

tylko że syrop jest na roczną receptę (abonament)

a ja z kolei myślałem o bardziej przystępnym systemie, który by pobierał jedynie opłatę (10-20zł premium sms, dotpay etc.) za pośrednictwo w rejestracji i trzymanie precli w "kupie"

taki komplet półprywatnych precli mógłbym wrzucić do Publikera albo Omni i cieszyć się wypiekami bez większych kosztów

Przed stworzeniem EsPress'a dużo o tym myślałem. Pomysł sam w sobie nie jest trudny do zrealizowania... Pozostaje jednak problem przydzielania odpowiedniej ilości punktów (w zależności od jakości posiadanych precli), wiarygodności użytkowników, sprawdzania czy artykuł nie jest spamem itd.

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Pozostaje jednak problem przydzielania odpowiedniej ilości punktów (w zależności od jakości posiadanych precli), wiarygodności użytkowników, sprawdzania czy artykuł nie jest spamem itd.

po co punkty? każdy by dodawał arty we własnym zakresie czy to dodawarką czy ręcznie - bez różnicy. Nad samą jakością precli czuwaliby właściciele blogów, autor wpisów narusza regulamin, raport do systemu i taki delikwent znika wraz ze wszystkimi swoimi artami z całej bazy i na odwrót autor precli przegląda blogi znajduje jakiś w którym właściciel przegina z SWL, podcina linki w notkach, raportuje go i system usuwa bloga z listy.

tylko że syrop jest na roczną receptę (abonament)

Leki bez recepty łatwo przedawkować ;)

a jak zapłacisz to już nie? chyba że nie starczy kasy na śmiertelną dawkę...

Ja na problem patrzę z perspektywy drobnego usera, który by chciał dobrze, tanio a najlepiej za darmo i bez myślenia...

no... ale takie rozwiązania z waszej strony wymagają sporej pracy i wiedzy w temacie a tego nikt za darmo raczej nie odda

Możliwe, że niedługo pojawi się konkurent dla syropka z serii eS... ;) Kwestia tylko, czy mimo wszystko pozostać przy WordPress'ie, czy stworzyć autorskiego precla :) Wyjdzie w praniu, o ile projekt nie umrze w zarodku...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Nad samą jakością precli czuwaliby właściciele blogów, autor wpisów narusza regulamin, raport do systemu i taki delikwent znika wraz ze wszystkimi swoimi artami z całej bazy

widzisz, Lenny, to jest największe zagrożenie Espressa: wszystko jest publikowane na jednym loginie w preclach, zatem bardzo łatwo jest wszystko usunąć i stracić godziny ciężkiej pracy tylko dlatego, że ktoś zrobi tak śmieciowe posty, że właściciele blogów się wkurzą...

zmieniło się coś w tym temacie, BlackSEO? niestety nie mam ostatnio czasu na śledzenie wszystkich wartościowych wątków...

dymna.jpg

I jak zwykle wszystkiemu są winni ludzie, a nie system. To nie wina systemu że niektórym nie chce się napisać paru tekstów z synonimami tylko wrzucają wszystko jak leci do dodawarki.Co do tego że wszystkie arty są pod jednym loginem to mam poważne obawy czy niedługo właściciele precli go nie zbanują i wytną wszystko jak leci bo nie sądzę że będzie komuś się chciało przeglądać czy jeden tekst jest dobry, a drugi już be.

Do EsPress'a postaram się jak najszybciej wprowadzić wymóg 800 znaków po zsynonimizowaniu tekstu. Mam nadzieję, że da to do myślenia pozycjonerom urwanym z choinki :D

Do EsPress'a postaram się jak najszybciej wprowadzić wymóg 800 znaków po zsynonimizowaniu tekstu. Mam nadzieję, że da to do myślenia pozycjonerom urwanym z choinki ;)

Myślę, że nawet mógłby być limit 1000 znaków, chociaż ja sam jak piszę precle to i tak na przynajmniej 1500 znaków, dzięki czemu ryzyko odrzucenia jest minimalne. U mnie na niemoderowanym preclu, który jest w Waszej bazie, mam ustawioną akceptację dla wpisów powyżej 1200 znaków, chociaż z artów dodanych z EsPress tylko kilka było krótszych, za to 34 są opublikowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności