Skocz do zawartości

EsPress.pl - Automatyczna dodawarka do WordPress OnLine!

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 360
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie są to "artykuły" zamieszczone przez EsPress, więc nie wiem po co ten post? Jeśli któryś z użytkowników systemu zapragnie dodać artykuły takiej jakości zostanie ładnie poproszony o ich poprawę :)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Na podstawie moich dotychczasowych obserwacji mogę powiedzieć, że będziesz miał szczęście jeżeli w ogóle wykorzystanie tego narzędzia jakoś wpłynie na pozycje Twoich stron. Może to zbyt mało czasu na ocenę, ale korzystam z espress od ponad 2 tygodni, na 720 wpisów wysłanych, zaindeksowanych jest zaledwie kilka, mimo że kilkadziesiąt z nich dopaliłem SWL. Dodałem do espressa 10 artykułów z synonimami i uważam, że lepsze efekty by przyniosło dodanie dziesięciu normalnych artykułów do dobrych precli, ale to tylko moje zdanie...

1 sprawa: Wczoraj została przefiltrowana baza, co bez wątpienia podniesie stopień ideksacji w Google.

2 sprawa: Również używam EsPress'a do pozycjonowania moich stron i zauważam znaczny wzrost pozycji pod średnie i łatwe frazy.

P.S. @kris248 - Zapoznaj się najpierw z zasadą FIRST LINK COUNT, a potem oceniaj system :tancze: Poza tym dodając wpisy nawet do starej bazy posiadasz 67 zaindeksowanych wpisów, więc nie wiem skąd stwierdzenie "kilka"...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Fakt, może z tymi kilkoma przesadziłem - nie mniej jednak taka ilość zaindeksowanych wpisów jest w dużym stopniu zasługą dopalania ich SWL o czym wcześniej wspominałem. BlackSEO - mówisz o starej bazie jednak trudno tutaj wnioskować o którą bazę chodzi. Dodawałem wpisy przez dobra kilka dni na bazie "starszej niż stara" ,liczącej 1600 wordpressów z czego wszystkie miały być zaindeksowane, później była baza z 4700 blogów - teraz mamy do czynienia z najnowszą - 2793 wordpressy. Mówisz, że 67 wpisów to wpisy ze starej bazy jednak biorąc pod uwagę, że dodawane były przez jakiś czas te wpisy do bazy starszej z 1600 wordpressami można uznać, że zaindeksowało się 67 wpisów dodanych do pierwszej bazy i żaden z tych dodanych do drugiej. Oczywiście nie mówię, że tak jest.

Smutnym w tym wszystkim jest to, że jako użytkownik wypowiedziałem swoją opinię o Twoim systemie, Ty natomiast w odpowiedzi na to zarzucasz mi pozycjonerską indolencję, powiedziałbym starasz się mnie zdyskredytować w oczach userów tegoż forum aby obronić swój system. Jest to w tym wypadku o tyle dogodna dla Ciebie pozycja, że jestem użytkownikiem z praktycznie zerowym dorobkiem postów.

Tak czy inaczej wyobraź sobie, że wiem czym jest wymieniona przez Ciebie zasada. Przejrzałem przed chwilą 12 z zaindeksowanych wpisów i co się okazuje? W 10 na 12 wpisów owy magiczny "first link", który zgodnie z przytoczoną przez Ciebie zasadą counts to fraza na której najbardziej mi zależy, fraza średnio trudna - na którą moja strona znajduje się w okolicach TOP30 i na którą w czasie korzystania z espress pozycjonowana strona skoczyła może o jedną pozycję w górę (nie wiem czy o takich znacznych wzrostach pozycji mówisz?).

Niemniej jednak na pewno nie mam na celu oczernienie Twojego produktu, jak już wcześniej wspomniałem - mówię o moich, subiektywnych odczuciach.

Powiedz więc, czemu w większości Twoich artykułów 3 linki prowadzą do strony głównej jeśli znasz zasadę first link count?

Nie staram się Cię zdyskredytować, ale staram się Tobie wytłumaczyć czemu Twoja strona stoi w miejscu w Google. Oprócz posiadania dostępu do narzędzia trzeba umieć z niego korzystać. Podobnie jest z innymi narzędziami tego typu...

Nie wiedziałem, że to system odpowiedzialny jest za indeksowanie wpisów... System pinguje jedynie wpisy co może pomóc w indeksacji. EsPress służy do dodawania wpisów do precli co wychodzi mu bardzo dobrze. Poza tym jak już pisałem 10 razy - baza została przefiltrowana!

Może któryś z posiadaczy innego automatu porównałby stopień indeksacji w odniesieniu do EsPress?

Może warto byłoby na stronie EsPress napisać artykuł lub porady dla osób początkujących jak korzystać z narzędzia, aby efekty były zadowalające. Przyznam się, że nie znam przytoczonej zasady, ale zaraz się douczę :)

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

Zapraszam do obejrzenia krótkiej prezentacji systemu EsPress.pl: "Autor o systemie EsPress.pl"

//Proszę o połączenie tego postu z powyższym i przepraszam za kłopot.

I jak testerzy espresso? są jakieś ciekawe efekty wynikające z dodawania wpisów tym narzędziem?

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności