Skocz do zawartości

1&1 wchodzi na polski rynek

paszczur

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba oczywiste, że pismo to na kartce a nie emailem.

Jakim cudem mogą Ci wystawić po dwóch latach rachunek? Masz regulamin po Polsku a nie po Angielsku, więc chyba powinieneś go rozumieć. Z usługi pewnie skorzystają setki osób, jakoś wątpię, czy będą się chcieli sądzić z masą i stracić całą i tak jak widać kiepską wiarygodność.

Tak poza tym widać, że trafiłeś tutaj najwidoczniej z wykopu i zakładasz pierwszą w życiu stronę, jeśli Cię to przerasta to może zacznij od hostingu sms, albo yoyo.pl ;)

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

www.sajuuk.pl moich danych whois narazie niema ciekawe czy sie pojawią. przy rejce ustawiałem osoba fizyczna/prywatna (rejka - rejestracja) na sttronach sie kompletnie nie znam za to umiem robić drobne modyfikacje do gry homeworld 2 ;) teraz nie wiem "co z tym zrobić" ciągnąć dalej czy zostawić.

tak jestem z wykopu

To chyba oczywiste, że pismo to na kartce a nie emailem.

Jakim cudem mogą Ci wystawić po dwóch latach rachunek?

nie wiem ile masz lat ale pewnie kiedyś zrozumiesz że to co dla Ciebie "oczywiste" dla kogoś innego ( sądu? ) może nie być :)

poza tym ta firma nie wystawia rachunków za darmowe usługi, tylko płatne, a skąd się wezmą w ciągu 2 lat użytkowania darmowego konta to pomyśl sam,

a możliwości jest wiele, tylko że Polska akurat w tej branży jest na tyle cywilizowana że rodzime firmy takich jaj nie robią.

Zwróć uwagę choćby na oferty firm "zachodnich czy usa" , oferty to sieczka marketingowa na czele z transferami unlimited, a spróbuj to pociągnąć.

I poczekaj spokojnie jak ci podrzucą jakieś oprogramowanie gratis na czas określony i nie usuń/wypowiedz tego na czas, to się dowiesz po 2 latach za co Ci rachunki będą przychodzić.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

nie wiem ile masz lat ale pewnie kiedyś zrozumiesz że to co dla Ciebie "oczywiste" dla kogoś innego ( sądu? ) może nie być

Ja po prostu czytam regulamin zanim coś podpisuję. Drogą emailową zgodnie z jego postanowieniami można by to zrobić, gdy posiadamy podpis elektroniczny (przynajmniej ja to tak rozumiem). No i szczerze w życiu nie słyszałem, o "pisemnej zgodzie", albo "pisemnym wymówieniu", lub czymkolwiek "pisemnym" przez email. To jakby Cię ktoś zwolnił z pracy przez sms.

I poczekaj spokojnie jak ci podrzucą jakieś oprogramowanie gratis na czas

Właśnie rozpocząłem oczekiwanie :)

poza tym ta firma nie wystawia rachunków za darmowe usługi, tylko płatne, a skąd się wezmą w ciągu 2 lat użytkowania darmowego konta to pomyśl sam,

a to stwierdzenie mnie przerasta i go nie rozumiem, potrzebny tłumacz. Dokładniej to nie za bardzo rozumiem o jaki rachunek za darmową usługę Ci chodzi. Jak dostaję coś za darmo to zazwyczaj za to nie płacę, ale może się nie znam.

Pozdrawiam i nie chcę tu robić śmietnika w stylu zobaczysz Polaku, że nic nie ma za darmo, więc dalej się "sprzeczać" nie będę :)

Tak wygląda końcowy e-mail po skasowaniu konta

Szanowny Kliencie,

jest nam niezmiernie przykro tracić Cię jako klienta.

Niniejszym e-mailem potwierdzamy wypowiedzenie usługi hostingowej o numerze x0x6x1x1 z 1&1 Polska z dniem 06.09.2010.

Z dniem wypowiedzenia zostaną zdeaktywowane i wyłączone wszystkie opcje należące do usługi. Następujące domeny są objete wypowiedzeniem:

xxxxxxxxx.pl - zostanie deaktywowana w dniu 06.09.2010

(rejestracja w odpowiedzialnej organizcji prowadzącej rejestr domen wygasa automatycznie po zakończeniu okresu przewidzianego na rejestracje)

Pozdrawiamy,

Zespół Hosting 1&1

1&1 Internet Sp. z o.o.

1&1 Internet Sp. z o.o., ul. Złota 59, 00-120 Warszawa, Polska Tel. 22 3974316 begin_of_the_skype_highlighting 22 3974316 end_of_the_skype_highlighting, pomoc@1and1.pl

NIP: 5252479743, kapitał zakładowy: 1 000 000 PLN, Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000361053.

A mi jeszcze nic nie odpisali, a wysłałem im wypowiedzenie poleconym 30 sierpnia, trochę to już długo trwa.

ja wysłałem 31.08 poleconym priorytetem takiej treści

Witam,na mocy przysługującego mi prawa Dz. U. z 2000 r., nr 22, poz. 217 z pózn.zm

„W przypadku zawarcia Umowy przez Konsumenta, ma on prawo, z wyłączeniem przypadków, o których mowa w art. 10 ust. 3 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzona przez produkt niebezpieczny , odstąpić od zawartej umowy bez podania przyczyny, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu (10) dni od dnia zawarcia Umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie listem poleconym oświadczenia o rozwiązaniu Umowy na tej podstawie przed opływem tego terminu. „

Oświadczam o odstąpieniu od umowy umowy nr. xxxxxxxxx,1&1 Pakiet na Dzien Dobry ,xxxxxxxx.pl,sxxxxxxx.domenastandartowa.pl

Dalej pełne dane i podpis.

Domena .pl za darmo na 2 lata? Gdzie tu jest haczyk?

https://www.webhostingjury.com/reviews/1and1

Ja tam wolę dać te 50 PLN w VEL przynajmniej jest backup i normalny cennik... i być spokojnym, że jakiejś "niespodzianki" po roku mi nie wywiną. Chociaż na spamy pewnie dobre :)

Co do samej firmy używałem kiedyś jako relay do poczty i na prosty hosting HTML (oferta UK). WWW ok, mail raczej niestabilny, często wiadomości nie dochodziły albo nie można było nawiązać połączenia z serwerem mail.

Sławek,podejrzewam ze niema haczyka to jeden z największych operatorów na świecie,przy hurtowej rejestracji domen dla nich to na pewno grosze.Dla tego rozdają za darmo, to nie są duże pieniędzy,AZ tez na rok rozdaje za darmo.Serwer bardzo słaby,właśnie żądny "normalny" spam tam nie chodzi :)dla tego zrezygnowanym.

Bo zapewne większość ludzi, która świadomie tam założyła konta ma i tak jakiś hosting gdzie postawienie wizytówki to nie problem. A dodatkowy hosting i snute tutaj przez wielu teorie spiskowe o milionowych rachunkach po dwóch latach powodują, że ludziom nie chce się po prostu o to martwić i sprawdzać, czy nie chcą po cichu czegoś wcisnąć itp.

Może niemilionowe rachunki po tych 2 latach, ale przedłużenie domeny, którą teraz oferują za darmo, będzie pewnie trochę kosztowało. W 2 lata wiele stron zakwitnie gdzieś w podświadomości Internautów, a właścicielowi będzie szkoda porzucać domenę jak już wyrobi sobie na niej markę.

Monitorowanie raportów giełdowych raporty gpw akcje giełda GPW, NewConnect

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności