Skocz do zawartości

1&1 wchodzi na polski rynek

paszczur

Rekomendowane odpowiedzi

To ja może wyjaśnię dlaczego firmy dają coś za darmo. Podstawy marketingu się kłaniają. Gdy firma wie, ile jest dla niej wart statystyczny klient wie ile może poświęcić na jego zdobycie. Tak działają banki. Dostajesz za darmo, ale potem wydasz na ich usługi, lub na usługi komplementarne.

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jest za duża firma żeby bawiła się 5 lat na zdobycie 10% rynku. Muszą więc mocno wejść. Promocja za dwa miesiące się skończy. Wtedy puszczą reklamę - "w dwa miesiące zdobyliśmy ...... klientów. Jesteśmy najszybciej rozwijającym się hostingodawcą w Polsce". I jaki będzie efekt? Kolejni ludzie sobie pomyślą - chyba faktycznie są dobrzy skoro tyle firm/ludzi skorzystało. Pójdą więc do nich po hosting - tym razem płatny.

I za 5 lat będą mieli nie 10% tylko 25% rynku. A jak nie, to zwiną interes bo to będzie dla nich nieopłacalne.

Identyczne strategie stosuje choćby PLAY. Chcąc zdobyć rynek dają często lepsze warunki (cenowe) niż inne sieci.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

• 2 miesiące temu...

Założyłem sobie tam konto, ale regulamin, faq/pomoc, panel administratora, oraz możliwości pozostawiają bardzo dużo do życzenia.

Na obecną chwilę, to mogą klientom oferować biliony terabajtów powierzchni oraz nielimitowane transfery - co z tego, skoro nie można sobie nawet swojej domeny przekierowac na ich dns.

Ze względu na marną pomoc techniczną na ich stronie, zapytałem się ich czy można przekierować swoją domenę na ich serwery. Spytałem się ich też, czy jest mozliwość zaminy rekordów mx na serwery google itp.

Odpisali:

Chciałabym Pana poinformować, iż delegacja domeny, w tym możliwość zmiany rekordów MX, w związku z pewnymi utrudnieniami pojawi się w "1&1 Pakiecie na Dzień Dobry" na początku nadchodzącego roku. Konfiguracja naszego konta nie przewiduje indywidualnej edycji parametrów technicznych.

Spytałem się też, czy jest mozliwośc indywidualnych ustawień PHP, bo z tego co zauważylem, to są spore ograniczenia z htaccess (nawet register_globals nie da się tam zmienić).

Jeżeli chodzi o konfigurację php.ini lub htaccess należy stworzyć żądany plik z odpowiednim wpisem jak np.: "allow_url_fopen=on", w folderze, gdzie ma być zastosowana reguła. Zaznaczam przy tym, iż reguła nie działa rekursywnie i każdy podkatalog wymagający do swojego poprawnego działania danej reguły, musi zawierać odpowiednio skonfigurowany plik.

Odpisałem, że wklepywanie" plików php.ini z tymi samymi ustawieniami do każdego katalogu (a jest ich bardzo dużo) i w przyszlości ich modyfikacja to trochę żmudna praca... Wydaje mi się, iż odblokowanie funkcji w .htaccess - "suPHP_ConfigPath", ze ścieżką dostępu do jednego pliku php.ini byłoby dużo prostrzym rozwiazaniem...

Odpisała:

jeżeli wspominana przez Pana opcja będzie przyjęta przez system, z pewnością ułatwi to pracę z bardziej skomplikowaną hierarchią plików.

:) heh, niestety opcja ta nie jest dostępna :-/

Wygląda na to, że szybko się tam nie zadomowie i chyba jednak zdecyduję się pozostać tam, gdzie jestem...

Uważam, że tak bogata firma hostingowa powinna najpierw odpowiednio skonfigurować swoje serwery oraz dokładnie opisać warunki pracy z nimi, a dopiero później brać się za reklamę i sprzedaż. Tak poważna firma z takimi niedociągnieciami może za dużo nie zwojojować w Polsce, zwłaszcza, że Polak nie jest przyzwyczajony do czegoś "za darmo". Jak dla mnie to falstart.

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

• 1 miesiąc temu...

Po nieudolnej odpowiedzi na moje pytania związane z konfiguracją serwera, zdecydowałem się napisać do nich jeszcze jedną wiadomość w bardzo ostrym tonie wyrażając również swoją negatywną opinię o stopniu wiedzy konsultantów. Kolejna wiadomość od nich, to przeprosiny i w bardzo szczegółowy sposób wyjaśnienia odnośnie moich pytań. Może zatem warto rozmawiać z nimi twardo...

120x20.gif

Ten serwer to pomyłka na całej linii. Niby za plecami mają dużą firmę, a konfiguracja leży. Nawet stronki na prostych CMS-ach się sypią, a ich skonfigurowanie to droga przez mękę (MySQL nie łączy, konfiguracja php.ini czy htaccess trwa lata). Dodatkowo regulamin jest niezbyt jasny, a o cenniku zapomniano.

moim zdaniem to jeden z najgorszych debiutów zachodniej firmy w Polsce, podobnie zbłaźnił się ebay...

panel klienta koszmarny (w dodatku nie działa na wszystkich przeglądarkach), w dziale FAQ nic nie ma, automatycznie instalujące się skrypty są w wersjach ze średniowiecza np. WP ~2.5 !

no ale za darmo i na dwa lata, nerwy gratis :)

moim zdaniem to jeden z najgorszych debiutów zachodniej firmy w Polsce, podobnie zbłaźnił się ebay...

panel klienta koszmarny (w dodatku nie działa na wszystkich przeglądarkach), w dziale FAQ nic nie ma, automatycznie instalujące się skrypty są w wersjach ze średniowiecza np. WP ~2.5 !

no ale za darmo i na dwa lata, nerwy gratis ;)

Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, będę musiał w końcu przetestować ich usługi, za darmo to wiadomo, obowiązek :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności