Skocz do zawartości

1&1 wchodzi na polski rynek

paszczur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Cytuję:

Osoba zawierająca umowę na odległość może od niej odstąpić bez podawania

przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie 10 dni od dnia

zawarcia umowy.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Tak to już jest, ludzie rzucają się bez opamiętania do rejestracji bez czytania regulaminów, czegokolwiek etc, a potem będziemy czytać takie głupie pytania i lamenty ale w końcu wszystko za free ;)

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

"Tak to już jest, ludzie rzucają się bez opamiętania do rejestracji bez czytania regulaminów" A ty kolego czytałeś?

To może sławną firma MasterNet da na początek na 2 lata za 0 PLN #

1 domenę .PL

Narzędzie do budowy strony internetowej

10 GB powierzchni dyskowej

Pakiet 3000 GB transferu miesięcznie

100 adresów e-mail

2 GB powierzchni poczty e-mail

Możliwość prowadzenia własnego bloga

Możliwość tworzenia fotoalbumów

Zabezpieczenie przed spamem i wirusami .

I nie wmawiaj ze umowy nie można rozwiązać po 2 latach.Obserwuje poruszenie lokalnych firm hostingowych i jedyny argument jaki maja to"po 2 latach trzeba umowę trzeba obowiązkowo przedłużać".Jak nie stać was rozdawać takie usługi za darmo -trudno ale nie mijaj się z prawda. Cyatat informacja prasowa 1&1 "Po upływie okresu dwóch lat klienci korzystający z oferty promocyjnej będą mogli przedłużyć swą współpracę z 1&1 lub z niej zrezygnować bez dodatkowych zobowiązań."

Bierz przykład z Piotra Kapcio, szefa marketingu i współzałożyciela home.pl - wypowiedz konkretnie i na temat, a nie pisz niczym nie potwierdzone domysły.

Witam,

Mnie osobiści mierzi fakt, że wszystkie dane łącznie z adresem i telefonem poszły do whois pomimo rejestrowania osoby fizycznej. Chciałbym również poznać opinię na temat tych punktów regulaminu bo nie bardzo ich rozumiem :

14. Rozwiazanie umowy.

14.1.

Umowa zawarta pomiedzy Stronami ulega rozwiazaniu w przypadkach wskazanych w tresci Regulaminu. Umowa jest zawierana na czas oznaczony trzech (3) miesiacy kalendarzowego, (6) miesiacy kalendarzowych lub (12) miesiecy kalendarzowych, w zaleznosci od zamówienia („Okres poczatkowy”). W przypadku braku wypowiedzenia Umowy przez jedna ze Stron 1&1 przesyla Uslugobiorcy przypomnienie o zaplacie za kolejny okres na 14 dni przed jego zakonczeniem. W przypadku braku zaplaty w przed rozpoczeciem kolejnego okresu umowa ulega rozwiazaniu. 1&1 akceptuje dokonywanie przez Uslugobiorców przedplat z tytulu swiadczenia uslug w nastepnych miesiacach. Powyzsze nie stanowi jednakze zmiany postanowien Umowy.

14.2.

W przypadku oferowania przez 1&1 okreslonych pakietów uslug (w tym uslug hostingowych) Okres poczatkowy moze byc dluzszy niz Okresy Poczatkowe („Przedluzony okres poczatkowy”), pod koniec którego Umowa bedzie juz ulegac automatycznemu rozwiazaniu wedlug zasad okreslonych w tresci 14.1. powyzej.

14.3.

W przypadku, o którym mowa w 14.2. powyzej Uslugobiorca jest zobowiazany do uiszczenia oplaty za caly okres trwania Przedluzonego okresu poczatkowego. Modyfikacja danego pakietu uslug oznacza rozwiazanie danej Umowy i uprawnia 1&1 do pobrania oplaty za caly ww. okres (proporcjonalnie do czasu jaki pozostal do jego zakonczenia). Oplaty z tytulu Przedluzonego okresu poczatkowego nie podlegaja zwrotowi chyba, ze Umowa zostala wypowiedziana przez 1&1 (stosownie do 14.4.ponizej) lub zostalo odmiennie postanowione przez Strony do czego powinno dojsc w formie pisemnej.

pozdrawiam!

Maxpan,

nie przypuszczam aby którąś z mniejszych firm hostingowych ale stabilnie działających od kilku lat ruszyło to "wejście smoka".

poczytaj opinie osób które miały już styczność z tą firmą w innych krajach:

1i1 na wykopie

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Zanim się złapiecie na super oferty 1and1 proszę przeczytajcie mój komentarz. Nie zróbcie tego samego błędu jak tysiące ludzi w USA i UK.

Wpiszcie w google "1and1 review" - Tysiące historii ludzi nabranych w butelkę przez tę kryminogenną firmę. Nie dajcie się nabrać na ich podpuchę!

Kilka przykładów z mojego doswiadczenia (i moich klientów):

1) Kasują mnie co roku za domeny dawno przetransferowane do innego providera.

2) Rezygnacja z usług jest praktycznie niemożliwa. Dzwonie że chce ich opuścic, oni potwierdzają, a za kilka dni przychodzi kolejna f-ra.

3) Ktoś mi ukradł domenę którą zarejstrowałęm u nich (1and1 UK). Powiedzieli, ze ktoś zadzwonił do nich i kazał przetransferować do jakiejś spamerskiej firmy powiązanej z Sedo (własność 1and1).

Co dziwne, kiedy ja chciałem zmienić własność jednej z moich domen ( byłem zobowiązany wyrokiem ICANN), to 1and1 zajęło to prawie 3 miesiące. Dopiero interwencja prawników ICANN zmusiła ich do działania (też nie było łatwo).

4) Wystawiają faktury za usługi o które nikt nie prosił. Mnóstwo ukrytych opłat o których nie ma mowy w regulaminie. Dowolnie zmieniają warunki umów i ceny. Jak odmawiasz zapłaty jesteś automatycznie kierowany do firmy windykacyjnej - założyli nawet własną firmę windykacyjną w UK.

5) Ich serwery w UK i US to kompletny joke. połącznie do baz danych zawodne, pingi straszne, prymitywny i przestarzały control panel.

6) Amerykanski odpowiednik polskiego UOKiK wydał im notę F (najgorsza) za brak poszanowania praw klientów i liczbę skarg (jak i również brak prób rozwiązywania problemów)

https://www.dc.bbb.org/report.html?national...;compid=1040770

Mnie to przekonało, trzeba im w poniedziałek wypowiedzenie wysłać.

Witam,

Mnie osobiści mierzi fakt, że wszystkie dane łącznie z adresem i telefonem poszły do whois pomimo rejestrowania osoby fizycznej. Chciałbym również poznać opinię na temat tych punktów regulaminu bo nie bardzo ich rozumiem :

Chyba czas zacząć grozić donosem do Giodo?

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

marcin777 Jak na jednego człowieka i jego klientów dużo problemów :)Typowy PR

Czytałeś ile jest negatywnych opinij na temat nazwa.pl i home.pl?A wiesz czemu? bo kontrolują 50% polskiego rynku.

A ja mam u jednych i drugich konta już 3 rok .Nie mam zastrzeżeń,mam zrezygnować bo maja najwięcej negatywnych komentarzy?Poczytaj temat hosting i domeny na PiO.

Nie dziwi was fakt ze negatywne wypowiedzi piszą ludzie w sygnaturkach mające usługi hostingowe?

ależ to od samego początku widać - wszyscy jak jeden mąż.

Osobiście jednak nie aktywowałem usługi (nie odpowiada mi), ale to nie oznacza, że muszę od razu najeżdżać na ofertę i osoby, które skorzystały z tej darmowej usługi.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności