Skocz do zawartości

Blokada Konta Google Adsense

djoles

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1 dzien czy lata świetlne

Lata świetlne to jednostka odległości :*

Nie mogłem się powstrzymać ;)

trafna uwaga ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja rozumiem twój bol po stracie konta Google , wiele osób tutaj stroaciło konta z tego czy tamtego powodu. i nic na to nie proadzisz. masz bana i tyle. sprawa zajmie Ci lata - chcesz tego ?

A co google obchodzą jakies pozycje alexa ... złamałes prawo i otrzymałes o tym informacje.

Jaka mentalność ludzi - kiedy to jest naga prawda !

Co do czasu prowadzenia strony: dla G nie ma to znaczenia czy prowadzisz strone 1 dzien czy lata świetlne ... może dac banana w dowolnym momencie - Ty akurat dostałeś teraz.

nie ma co płakac - trzeba zakasac rekamwy i znaleźc inne źródło dochodu - obawiam sie tez że żadnego konta w A$ już na siebie nei zalożysz.

Czas i alexa - tu chodzilo o statystyki bo alexa przeklada sie na strone...

Co do piractwa.. tak zaprzeczam, nie jestem piratem jedynie na stronie zbieramy linki...i przekierowujemy je do innych portali... ew jak dajemy na nasz serwer to posiadamy mp3 od wydawcy, autora itp... Wiec co do tej kwestii prosze zapoznac sie z regulaminem na stronie... a nie pisac poraz kolejny jakies wlasne wypociny nie poparte faktami.... Prosze zapoznac sie z prawem autorskim i potem pisac.Piszac tu mam jeszcze jedno pyt czy ma ktos nr faxu do google bo wszystkie podane nie dochodza:/

468x60.gif

pobieranie z wrzuty Pobieranie mp3 z wrzuty bez limitów

darmowe mp3 Darmowe mp3, download mp3

imprezy Imprezy, kluby i dyskoteki w Twojej okolicy

a co mnie po alexie - ona nie daje pełnych statystyk i można ją sztucznie nabić :)

tak zaprzeczam, nie jestem piratem jedynie na stronie zbieramy linki.

tak tak odsiebie.com tez sie tak tłumaczyli przecież ja tylko daję linki... już niedługo za takie serwisy mam nadzieje będzie orzekana kara więzienia i słone odszkodowania.

pośredniczysz w przestępstwie choć na razie nie można ci tego udowodnić.

polecam kilka wątkow odnośnie adsensa i pokrewnych:

https://www.google.com/support/forum/p/AdSe...c24fd&hl=pl

https://forumprawne.org/prawo-autorskie/409...gry-online.html

https://www.nowemedia.home.pl/nuke/modules....page&pid=26

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred

To samo chciałem napisać. Niedługo powinien się pojawić jakiś paragraf na "pomaganie" w piractwie, jakieś nowa odmiana słowa paserstwo :rolleyes:

Więzienie za takie usługi to przesada zdecydowanie, ale np zapłacenie 500% wartości każdego pliku do którego prowadzi link ochłodził by co niektórych.

Drogi djoles, mimo całej mojej sympatii dla Ciebie, muszę Ci napisać, że wybrałeś po prostu złe forum.

Spodziewałeś się, że zostaniesz poklepany po plecach, pocieszony, że podrzucimy Ci kilka przypadków podobnych witryn, które wróciły do AdSense i dalej zarabiają mnóstwo kasiory. Niestety, tu na forum tak nie będzie.

My tu na forum naprawdę wiele przypadków zawieszonych kont AdSense przedyskutowaliśmy. Ja osobiście nie pamiętam żadnego przypadku, w którym konto było zawieszone niesłusznie. Niemal w każdej sytuacji zaś właściciel konta twierdził, że ban jest niezasłużony. Niestety nikt nie był w stanie tego udowodnić a pobieżna analiza strony szybko pokazywała, że zasłużony był jak najbardziej a autor po prostu nie zna regulaminu AdSense.

W Twoim przypadku, mam wrażenie, jest podobnie. Google zabrania nie tylko publikowania treści pirackich na stronach gdzie jest AdSense (czy raczej zabrania umieszczania AdSense tam, gdzie są treści naruszające prawa autorskie), ale także tam, gdzie pojawiają się odnośniki do takich serwisów. Niewykluczone, że sformułowanie w wiadomości, którą otrzymałeś, jest niepoprawne, nielogiczne czy nawet niezgodne z prawdą. Fakt niepodważalny jest jeden -- Google miało prawo przerwać współpracę z Tobą w dowolnym momencie. To ich program, oni tu rządzą, wyraziłeś na to zgodę zapisując się do programu.

Chcesz walczyć? Walcz, proszę Cię bardzo. Tylko nie porównuj swojej walki z wiatrakiem Google do walki powstańców z zaborcami, bo to jest niepoważne. Żaden z powstańców nie zapisał się dobrowolnie pod "opiekę" zaborcy aby później przeciwko jej warunkom (przez siebie zaakceptowanym) się buntować. To jest troszkę inna sytuacja, nie sądzisz?

Koledzy dobrze już Ci radzili, możliwości masz tak naprawdę dwie:

1) zacząć zarabiać w AdSense na witrynach nie naruszających regulaminu tego programu,

2) zacząć emitować na tej witrynie reklam innych serwisów, może sprzedawać jakieś własne produkty, promować jakieś programy partnerskie, co tylko serce Ci dyktuje.

Nawet jeśli uda Ci się wygrać w batalii z Google, to i tak potrwa to na tyle długo, że będziesz musiał znaleźć inne źródło dochodu.

To, czy zarabiałeś dużo, czy bardzo dużo, tak naprawdę ma niewielkie znaczenie. Google zarabia dzięki reklamodawcom. My, wydawcy, też im jesteśmy potrzebni, ale bez nas też będą zarabiać pieniądze. Nie mając żadnych reklamodawców już nie. Logiczne jest więc, że mając do wyboru dobro reklamodawcy albo dobro wydawcy, wybiorą to pierwsze. Mnie nie dziwi, że Google usuwa z programu AdSense witryny słabe, witryny naruszające prawo albo choćby poruszające się na granicy bezprawia. Google chce w ten sposób eliminować witryny, które mogłyby odstraszyć reklamodawców od programu AdWords. A bez reklamodawców Google nie zarobi.

Podsumowując mój przydługi elaborat: daj sobie spokój i zarabiaj sobie na czymś innym, co ma mniej restrykcyjny regulamin. :rolleyes:

nie pamiętam żadnego przypadku, w którym konto było zawieszone niesłusznie

kiedyś pisałem o swoim przypadku, uważam że zdecydowanie niesłusznie:

dostałem ostrzeżenie że wyświetlam reklamy na stronach bez treści (pliki login.php, register.php, search.php w phpbb2) i mam 3 dni na usunięcie kodu z tych stron

nie wiedziałem jak w template phpbb2 wstawić instrukcję warunkową i mi zbanowali konto

bo 5 lat temu nie blokowali pojedynczych stron tylko konta

a można znaleźć adsense na stronach z alexa top 100, czy z rankingu gemiusa, gdzie reklamy wyświetlają się na wszystkich podstronach, także na formularzach

nawet na stronach linkowanych z adsense.blogspot.com widzę takie implementacje kodu

i tłumaczenie "oni mają specjalną umowę" mnie nie interesuje, bo albo wyświetlanie reklam w szablonie includowanym na wszystkich podstronach jest dobre albo złe, a nie na zasadzie "jak masz duży portal to jest dobre, inaczej jest złe"

znanym na świecie przypadkiem niesłusznego bana w adsense jest digitalpoint: https://blogs.digitalpoint.com/entry.php?b=192

mając do wyboru dobro reklamodawcy albo dobro wydawcy, wybiorą to pierwsze

google i dobro reklamodawcy...

dalej trzymają te śmieciowe fora o grach z 20-30 userami, niemoderowane katalogi stron, pseudowyszukiwarki (wyszukiwarki kopiujące wyniki innych wyszukiwarek), strony z wielkimi napisami "proszę o klik w reklamę"

google i dobro reklamodawcy...

dalej trzymają te śmieciowe fora o grach z 20-30 userami, niemoderowane katalogi stron, pseudowyszukiwarki (wyszukiwarki kopiujące wyniki innych wyszukiwarek), strony z wielkimi napisami "proszę o klik w reklamę"

I o czym to według Ciebie świadczy? Bo moim zdaniem wyłącznie o tym, że nikt na te strony jeszcze nie doniósł i nikt z pracowników Google'a tam nie zajrzał.

A może mają jakiś algorytm, który uwzględnia wielkość strony i zarobki z niej i podejmuje decyzję, czy stronę należy zbanować czy nie?

nie wiedziałem jak w template phpbb2 wstawić instrukcję warunkową i mi zbanowali konto ...

Wystarczyło użyć rozpoznawanie adresu url:

if(basename($_SERVER['REQUEST_URI'])=='search.php') {}

else if(basename($_SERVER['REQUEST_URI'])=='login.php') {}

else if(basename($_SERVER['REQUEST_URI'])=='register.php') {}

else { KOD ADSENSE }

Szkoda tylko że już za późno... :)

• 2 tygodnie później...

Dzieki za wszystkie pozytywne jak i negatywne opinie... Wiecie co wam powiem to wam powiem ale dzieki naglosnieniu w niewielkim stopniu tej sprawy okazało sie, że samo w sobie google narusza własne regulaminy... Odszedłem całkowicie od google pozew wysłany ( niestety nie faxem gdyz nie ma takiego faxu jak podało google do kontrzawiadomienia, napisalem do nich maila czy jest inny sposób odpisali po holendersku.. wyslalem na jaks ich czerwona linie prosto do stanów, no i bede czekał na wynik) na youtubie w profilach userów pod filmami jest mnustwo tresci zakazanych - a to strona gogole. dalem filmik napisalem pod nim ze mp3 mozna pobrac tu i tu na serwer ich nakierowalem potem znajomy wyslal do google info o tym to odpisali ze oni za to nie odpowiadaja tylko userzy i te dane są utajnione <ZAL>PL> gdyż wszedzie userzy daja materialy a nie administratorzy... Walka nie ma sensu.. uwazaja sie za monopolistów.... no i w praktyce tak jest... nie mamy zadnej polskiej firmy takiej jak google a tym samym zadnej alternatywy...

468x60.gif

pobieranie z wrzuty Pobieranie mp3 z wrzuty bez limitów

darmowe mp3 Darmowe mp3, download mp3

imprezy Imprezy, kluby i dyskoteki w Twojej okolicy

Odszedłem całkowicie od google

ekhm, raczej zostałeś wyproszony.

I większość ludzi, która w zgodzie z prawem ma na swoich stronach AS jakoś nie narzeka. Ty miałeś po prostu pecha, że ktoś zgłosił Twoją stronę.

okazało sie, że samo w sobie google narusza własne regulaminy

A można wiedzieć w jaki sposób google łamie swój regulamin?

Zgłosiłeś piracki link na youtube - pewnie usuną i na tym się to opiera, że nie są w stanie przecież kontrolować milionów linków prowadzących do każdej mp3, bo to nie leży w ich gestii, tylko wytwórni muzycznych, czy autorów. U siebie nie zamieszczają żadnych pirackich treści - spójrz na przykład na blokowanie utworów na youtube dla Polski, wyłączanie fonii w filmach itp. U Ciebie to wygląda tak, że mp3 leżą na Twoich serwerach, a nie na jakimś rapidshare i pisanie w regulaminie, że autor strony nie odpowiada za to, że jest pośrednikiem w piractwie jakoś do mało kogo trafiają.

Moim zdaniem możesz sobie więcej krzywdy zrobić tymi pozwami niż mieć z tego pożytek. Wysyłasz pozwy, które w zasadzie nie mają sensu, bo nie masz żadnego argumentu, który by świadczył o Twojej racji.

Aczkolwiek walcz i napisz co Ci ciekawego odpowiedzieli, pewnie się zbytnio nie przejmą.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

pozew wysłany ( niestety nie faxem gdyz nie ma takiego faxu jak podało google do kontrzawiadomienia, napisalem do nich maila czy jest inny sposób odpisali po holendersku.. wyslalem na jaks ich czerwona linie prosto do stanów, no i bede czekał na wynik)

Pozew? mailem? do google?

A pozwu się przypadkiem nie składa w sądzie?

Ja i tak nie wierze w (ex)zarobki tej strony, nie przy takiej tematyce, ale to już moja sprawa chyba :D

Jakieś dwa lata temu prowadziłem taką szukajkę mp3 i przy ok 5-7k uu dziennie nie miałem miesięcznie z adsense nawet 4 stów... Za klika dostawałem coś na poziomie 2-3 centów przy dobrych wiatrach. Więc też nie chce mi się wierzyć w przyzwoite zarobki strony tego pana.

A co do pozwu mailem (zwłaszcza jeśli nie jest po angielsku) to wywołasz jedynie salwę śmiechu w google (o ile w ogóle będą sobie zaprzątać głowę tym mailem). No chyba, że złożyłeś pozew w sądzie i wysłałeś im jego kopię mailem żeby mogli już się z nim zapoznać - bo zanim przyjdzie list z sądu do USA to minie trochę czasu.

Serdecznie polecam profesjonalny serwis drukarek Katowice.

Chłopaki, daliście się wciągnąć w gadki z człowiekiem, który opowiada bzdury, nie umie pisać poprawnie po Polsku i składa pozwy mailem :P Ban mu się należał i nie ma tu nawet dyskusji.

Dodam jeszcze od siebie, że Pan djcośtamcośtam to drobny cwaniak, który ma też jakiś hosting zdjęć i potrafi ludziom, którzy tam hostują banery podmieniać na swoje, które promują jego stronę. Generalnie to taki "poważny Pan" od zagrywek poniżej pasa.

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności