Skocz do zawartości

[Startup] Start Cms

nutado

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli zostawiłeś desc i key puste, to ja proponuje przy pisaniu arta dać dwa pola odpowiadające za desc i key i będzie po problemie :D

jak napisałeś to ma być do małych zaplecz i stron firmowych, to takie rozwiązanie było by według mnie najlepsze

ps. może nie rozumiem działania, ale teraz wchodząc na stronę i patrząc w kod strony to desc i key są puste

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@SilverT Przecież wcale nie ma tagów keywords i description w sekcji meta.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jeśli zostawiłeś desc i key puste, to ja proponuje przy pisaniu arta dać dwa pola odpowiadające za desc i key i będzie po problemie ;)

jak napisałeś to ma być do małych zaplecz i stron firmowych, to takie rozwiązanie było by według mnie najlepsze

ps. może nie rozumiem działania, ale teraz wchodząc na stronę i patrząc w kod strony to desc i key są puste

Są puste celowo, osobiście nie używam ich w zapleczach. Description może mieć sens jeśli chcemy dokładnie sobie "na sztywno" określić jego zawartość. Przypomnę tylko, że nie ustawione description skutkuje tym, że w wynikach wyszukiwania google pod tytułem strony pojawia się opis (description) dynamicznie dostosowany do frazy którą szukamy (np. pobiera z treści danej podstrony ten fragment tekstu, który zawiera szukaną frazę).

Pomyślę jednak, by dorobić możliwość wpisania description i keywords dla każdej podstrony.

wersja po zmianach www.startcms.webd.pl

administracja: www.startcms.webd.pl/admin haslo: demo123

Zmieniłem zarządzanie kategoriami, dodałem możliwość ustawienia description i keywords dla podstron, ckeditor z możliwością dodawania zdjęć i kilka innych drobnych poprawek i zmian, oraz poprawa wyglądu administracji.

Proszę o testy i ewentualne uwagi

Ckeditor w obecnej wersji jest mało czytelny IMHO powinien znaczeni szerszy. Teraz po jego rozszerzeniu chowa się częściowo pod prawym menu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ckeditor poszerzony, menu uporządkowane;

W panelu administracji znajduje się link do "pomocy" - instrukcja uruchomienia, oraz konfiguracji skryptu.

Skrypcik wymaga php5, obsługi pdo, modrewrite

Wersja ostateczna: www.startcms.webd.pl

www.startcms.webd.pl/admin

hasło: demo123

Skrypt został ukończony. Pozostało przygotowanie strony sprzedażowej. Cena to 50 zł netto (61 zł brutto). Licencja na użytkownika (dowolna ilość domen). Licencja zabrania odsprzedaży, lub darmowego przekazywania skryptu osobom trzecim.

Widoczność: możemy daną podstronę ukryć - nie będzie widoczna w menu.

Zacytowałem kawałek POMOCY. Zrozumiałem to tak, że strony są niewidoczne w menu, natomiast będą widoczne po wejściu w kategorię do jakiej należą.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Licencja zabrania odsprzedaży, lub darmowego przekazywania skryptu osobom trzecim.

a ile kosztuje licencja abym mógł to wdrażać u klientów? bo powiem szczerze, że takie wyłączenie odsprzedaży to duży minus dla tego rozwiązania bo można się dokopać darmowych rozwiązań o podobnej funkcjonalności... np snews, trochę przeróbek i jest prawie, że identyczny i za free

a ile kosztuje licencja abym mógł to wdrażać u klientów? bo powiem szczerze, że takie wyłączenie odsprzedaży to duży minus dla tego rozwiązania (...)

Zmieniłem nieco licencję.

Jeśli wykonujesz stronę internetową dla klienta, to zezwalam na integrację tej strony z cmsem i sprzedaż jako całości. (Tutaj cms jest dodatkiem do gotowej już strony którą oferujesz dla klienta).

Nie zezwalam jednak na sytuację odwrotną, czyli sprzedaż cmsa, nawet po zmianie jego wyglądu, czy integracji z jakąś templatką itp...

No to teraz jest ok, tylko jeszcze małe niedopracowanie. Jeśli można sprzedawać stronę klientowi gdzie Twoje oprogramowanie jest podczepione jako cms to ten punkt w wielu przypadkach wyklucza tą możliwość:

Licencjobiorca może kopiować, oraz używać oprogramowania na dowolnej ilości domen, których jest właścicielem.

wbrew pozorom, nie wyklucza B)

licencja zezwala na instalowanie skryptu na dowolnej ilości domen których jesteś właścicielem.

Licencja zezwala także na integrację skryptu ze stronami jaki wykonujesz dla klientów. (Domeny tych stron nie muszą być Twoją własnością)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności