Skocz do zawartości

[Startup] Start Cms

nutado

Rekomendowane odpowiedzi

Do skryptu dodałem 4 templatki - 2 darmowe z linkiem wychodzącym od ich twórcy, oraz 2 moje, które nie muszą mieć żadnych linków wychodzących.

Całość w cenie, jak poprzednio 50 zł netto. Cena będzie zwiększona do ok. 100 zł (być może już od grudnia). Przypominam, że licencja jest na użytkownika (dowolna ilość wdrożeń).

W przygotowaniu jest większa ilość templatek, zarówno tych "darmowych" z linkiem wychodzącym od autora, jak i moich bez linków wychodzących.

www.start-cms.fortnet.pl/4,kup.html

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od grudnia cena miała pójść do góry, postanowiłem jednak jej nie podnosić. Podstawowy StartCms nadal kosztuje 50 zł netto (61 brutto), natomiast za 100 zł netto (122 brutto) można kupić pakiet składający się z systemu StartCms, oraz AutoStartCms.

AutoStartCms jest to cms posiadający podobne funkcjonalności jak StartCms, ale dodatkowo, po odpowiedniej konfiguracji automatycznie tworzy nowe podstrony, oraz dodaje do nich losowe, bądź stałe komentarze z linkami do stron użytkownika. Po ustawieniu crona całość, oprócz generowania nowych podstron, tworzy też mapę strony, kanał rss, oraz jest automatycznie pingowana.

Więcej informacji dotyczących systemu można znaleźć w dziale "narzędzia" https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=109545

Fajny CMS :D ocena na 10 nie patrzac na grafike 7,5

poza tym dlaczego jeszcze nie ma solidnego CMS open z pod reki polskich tworcow... z mozliwoscia rozwoju na rynek globalny???

taki system to prestiz, uznanie w oczach innych tego swiata ,naszego narodu... wiem kasa, klienci, sami znajda jak muchy

zobaczcie na drupala tworcy dostaja zlecenia od gwiazd Hollywoodu, a nawet prezydenta USA, az chce sie pracowac... moze dozyje tych czasow hehe :D

• 5 tygodni później...

Dziś powstała prosta dodawarka/panel centralny do stron zapleczowych opartych na Start Cms-ie

Jest dostępna w pakiecie ze StartCms-em.

Wygodne dodawanie podstron do wielu zaplecz w jednym panelu administracyjnym.

Dodawarka umożliwia dodawanie nowych podstron z artykułami, do stron zapleczowych opartych na Start Cmsie, bez konieczności

osobnego logowania się do poszczególnych stron.

Dodawarkę można uruchomić na zewnętrznym hostingu, lub lokalnym komputerze z uruchomionym serwerem (wamp, xamp itp.)

Możliwości

W tej wersji dodawarka umożliwia:

1. dodanie w jej panelu administracyjnym adresów stron zapleczowych, do których później możemy dodawać nowe podstrony.

2. dodanie nowej podstrony wraz z treścią do stron zapleczowych.

3. generowanie treści z przygotowanego tekstu zawierającego synonimy.

Dodawarka nie umożliwia:

automatycznego dodawania nowych artykułów

zapamiętywania projektów, tekstów, stron i dodanych artykułów

edycji i kasowania dodanych artykułów

edycji i kasowania stron zapleczowych

Dodawarka nie jest automatem.

Bóg Ci zapłać dobry człowieku wsłuchującego się w głos ludu :D tean panel strzał w 10, niebawem przelew

Czy da się w AutoStartCms zrobić tak, by jako komentarze zaciągał linki z .txt do wpisów w katalogach?

panicznie szukam sposobu na zaindeksowanie wpisów z omniadda, w dyskusji z ludzmi z pio powstały pewne pomysły ale tak się zastanawiam czy z tym narzędziem nieda się coś więcej zwojować w tej kwestii

Czy da się w AutoStartCms zrobić tak, by jako komentarze zaciągał linki z .txt do wpisów w katalogach?

panicznie szukam sposobu na zaindeksowanie wpisów z omniadda, w dyskusji z ludzmi z pio powstały pewne pomysły ale tak się zastanawiam czy z tym narzędziem nieda się coś więcej zwojować w tej kwestii

Do kasacji, edytowałem pierwszy post

Bóg Ci zapłać dobry człowieku wsłuchującego się w głos ludu :D tean panel strzał w 10, niebawem przelew

Oczywiście, że się da.

Jest to jedna z funkcjonalności. Format linków w pliku to https://www.adresstrony.pl; anchor każdy w osobnej lini.

W komentarzach linki mogą być rotacyjne, lub stałe. Choć nie można obu wyświetlać jednocześnie.

Co do dodawarki, to działa ona wyłącznie ze Start Cms-em, użycie w przypadku AutoStartCms-a wygeneruje pewne błędy.

StartCms to system przeznaczony na zaplecza tematyczne, niewielkie strony, stronki pod linkme, statlinka itp. (teraz już z dodawarką)

AutoStartCms to system przeznaczony do autogenerowania stron nadający się np. pod systemy rotacyjne, posiada moduł indeksacji nowych linków oparty na pseudokomentarzach (podlinkowanie wpisów do katalogów, innych stron zapleczowych itp.) Linki wgrywamy na serwer w postaci pliku txt.

Dziś powstała prosta dodawarka/panel centralny do stron zapleczowych opartych na Start Cms-ie

Jest dostępna w pakiecie ze StartCms-em.

A jak wygląda sprawa dla zakupów wcześniejszych (kupiłem AutoStartCms kilka dni temu)?

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

A jak wygląda sprawa dla zakupów wcześniejszych (kupiłem AutoStartCms kilka dni temu)?

Wystarczy napisać e-mail (z tego samego adresu, na który było zamówienie), a dodawarka zostanie wysłana.

Co do templatek, w paczce z cms-em są 4 dodatkowe. W przygotowaniu są kolejne. (miały być wcześniej, ale brak czasu...)

Więcej informacji na temat dodawarki pod adresem: dodawarka - panel centralny

• 2 tygodnie później...

jak uruchomić więcej komentarzy z linkiem pod tekstem z RSSa, teraz mam po jednym

kataloguje kilkadziesiąt stron, każdą do kilku tys. katalogów, łącznie daje to konkretną liczbę wpisów do zaindeksowania,

może gdyby tak dawać po 2 albo 3 komentarze jakoś bym ogarnął ich indeksację

jak uruchomić więcej komentarzy z linkiem pod tekstem z RSSa, teraz mam po jednym

W przypadku komentarzy "rotacyjnych" wystarczy jedynie zamiast pojedynczego użycia "komentarzePokaz()"

wpisać 2,3, czy tyle ile potrzebujemy jeden pod drugim.

Należy jednak pamiętać o dobrej rozbudowanej bazie treści dla komentarzy, by uniknąć duplikatów na jednej stronie.

1. na hukk podczas uruchamiania generuj rss wyskakuje błąd że nie może znaleźć pliku lub nie da się zapisać, ale nie pisze o który plik chodzi

2. "komentarzePokaz()" nie znalazłem tego ciągu, potrzebuje komentarze stałe w liczbie 5

3. w panelu admina pożądany by był odnośnik do strony gł.

4. pomoc na stronie domowej nadal nie zrobiona, odnośnik w panelu admina odwołuje do pustej strony, może gdyby była nie miałbym pytań

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności