Skocz do zawartości

Co dostane od Google za duży ruch na stronie?

paccbiz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka istotnych dla mnie pytań. Być może są to rzeczy które każdy pozycjoner wie dobrze, a być może rzeczy których kazdy może się domyślać. Mimo że od kilku lat hobbystycznie zajmuje się pozycjonowaniem i wyniki jakich potrzebuje osiągam to ciagle jest wiele rzeczy z którymi nie do końca potrafie sobie poradzić. Z tego wynika kilka moich pytań

Mam dawkę dużego ruchu (dodam ze są to czesto puste kliki w link, które nie wywołują żadnego więcej dzialania), którą mogę przekierować na dowolną stronę...

Czy to że mam na stronie duży ruch może generować jakieś działania google?

a dokładniej:

1Czy ruch na stronie może spowodować jej szybsze indeksowanie?

- czy może tylko ruch z google ma na to wpływ

2Czy ruch na stronie ma wpływ na indeksowanie stron do których dana strona z ruchem ma linki?

- czy wtedy anchory mają większą wartość pozycjonerską

3Czy częste wyszukiwanie adresu mojej strony w google "www.mojastrona.pl" ma wpływ na jej pozycje? (pozytywny/negatywny)

- chodzi o puste wyszukiwania po których nic nie jest klikane. Czy może google uzna ze wyniki wyszukiwania są nieadekwatne do pytania skoro nic nie zostało kliknięte?

- Czy ma to wplyw na jej wyniki wyszukiwania na to "haslo" czy inne pozycjonowane hasla

Co można uzyskać z dużego sztucznego ruchu, zarówno w pozytywnym względzie jak i negatywnym. Dodam ze działam w branży dość mało pozycjonowanej, gdzie kilkanaście anchor linków, kilka/kilkanaście wyszukań i 100-200 odwiedzin ustawia strona na pierwszych miejscach w google (jeśli od tego zależy jej pozycja;) bo od czego innego?)

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, nawet jesli sa to tylko wasze domysly, glosne myslenie itd. mam czas i moge sprawdzic wszystko a kazda mala pomoc mi sie moze przydac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności