Skocz do zawartości

Duże zaplecze

Rekomendowane odpowiedzi

Zabieram się za budowanie dużego zaplecza i potrzebuje kilku porad specjalistów. A więc tak mam domeny które posiadają PR 2,3,4,5 jest to prawdziwy Page Rank i domeny mają od 6 do 11 lat są to końcówki com, de, fr, net, org. Mam serwer SEO co ma 100 adresów IP z 15 klas. I teraz wam zadam pytania:

1. Czy na takich domenach warto stawiać zaplecza ?

2. Czy na takich domenach postawić precle tematyczne ?

3. Czy wykonać taki schemat że np. mam 10 tematów czyli robię 10 zaplecz tematycznych i czy dobrym rozwiązaniem będzie domena główna + 9 subdomen czy lepiej dołożyć parę zł i zarejestrować domeny z PR ?

4. Czy warto robić zaplecze tematyczne jeżeli nie pozycjonuje się strony pod tematykę zaplecza ?

5. Co wybrać stronki html czy wordpress ?

6. Czy po 15 artykułów unikalnych, 1000 znaków z obrazkami wystarczy na początek ?

Na początek tyle pytań proszę o odpowiedzi oraz propozycje. Mój cel jest taki że chce zbudować zaplecze i zająć się profesjonalnie pozycjonowaniem.

Jedne skrypty się szybciej indeksują, inne mniej ochoczo, jedne mają wbudowany system tagów szmery bajery, inne są proste i prosto się stawia 10podstronową stronkę tematyczną, więc, w zależności od potrzeb należałoby stosować różne CMS ;)

Tak jak to napisał it_management nie ma znaczenia ile będziesz miał stron np na Wordpress. Jest tego bardzo dużo i google nie pozowli na banowanie ich skoro będzie on zadbany. I możesz mieć ich postawionych całe mnóstwo. Tylko lepiej jak każdy z nich zostanie trochę zróżnicowany. A co do Php Fusion to raczej pod bloga słabo. Ale pod jakiś bardziej wartościowy serwis gdzie masz do wrzucenia np. 5k tekstów to polecam.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności