Skocz do zawartości

Filtr + dziwne zachowanie robota

arek29

Rekomendowane odpowiedzi

Moze rozpoczne od poczatku . 1,2 roku temu wykupiłem sobie kolejna domenę i osadziłem ją na kilku moich stronach , dodałem unikalna treść .... i mi się odechciało z nią cokolwiek robić . Po roku dostałem fakture proforma aby zapłacić za ta domenę , i wtedy zorientowałem się że ma ona PG=2 i około 100 wyświetleń , i wtedy postanowiłem ją wykorzystać .

Nie chciało mi się robić jakiegoś wielkiego pozycjonowania ,bo chciałem zeby strona skoczyła tylko na pare pobocznych fraz . Zrobiłem 3 blogi ,podlinkowałem je ( każdy wpis indeksuje się sekunde po kliknięciu Publikuj) , i zacząłem dodawc unikalne artykuły z linkami do podstron . Te blogi to nie jest zaden spamerski syf tylko fajne blogi pisane dla ludzi . Zasada blogów jest prosta i działa wg. zasady " Napisze wam co fajnego znalazłem w sieci " - i w tym momencie zaczynam opisywać podstrony . Efekt był bardzo dobry , bo przez miesiąc ruch na stronie zwiększył się 10 krotnie ... Teraz pytania :

1 . Czy filtr moze byc w wyniku pisania tych 3 blogów ?

Czy może filtr jest nastepstwem zbyt dużego linkowania ,bo z tego co naliczyłem to przez miesiąc liczba linków prowadzących do róznych podstron wzrosła o 250 . dodam ,ze nie ma zadnej frazy głównej ,i do każdej podstrony prowadzą max. 3 linki z anachorem .

Dziwne zachowanie robota . . .

Skrypt na którym stoi strona nie jest doskonały , i liczbę osób przeglądających daną podstrone zlicza na zasadzie wyświetleń , a co za tym idzie jak jakis robot przeglada stronę to równiez te wejścia są zapisywane . Patrzcie na statystyki :

df5076ff80d57d6dad87263c8d8c803f.jpg

Legenda:

W pierwszej rubryce jest data, dzienna liczba wyświetleń ,wszystkie wyświetlenia, luczba użytkowników, wszystkie podstrony

Ruch zmniejszył się 27 sierpnia a od wczoraj posypało sie praktycznie wszystko i liczba wejśc spadła do 50 uu . Czy to nie jest dziwne ,że spadek moich podstron z indeksu google jest wprost proporcjonalny do działania robota . ? Dzisiaj już praktycznie nie ma ludzi ,a na stronie jest tylko robot google który ok 300 podstron przegladał już ponad 2000 razy

Tylko czy to jest filtr ,bo jak wpisuje w google nazwę domeny to jest ona w TOP 1 ,a jak wpisuje description to domeny nie ma - podobnie jest z podstronami ?

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

widzę ,ze nie otrzymam odpowiedzi na powyzsze pytania .

Spotkał się ktoś z was z czymś takim ,ze Z TOP 1-5 spadają tylko podstrony ,a strona główna ma się całkiem dobrze ? U mnie własnie tak jest z wyszukiwarki poleciały wszystkie podstrony (w każdym razie w TOP 100 nie ma zadnej ) ,a w ich miejsce wskoczyła strona główna , tylko wiadomo podstrona była podlinkowana i była bardzo wysoko ,a strona główna na ta sama fraze jest duzo nizej

bardzo dziwna sytuacja, podaj adres strony, jak nie możesz tutaj to na pw, postaram się pomóc.

? To jest kwestia tego czy ktos miał z czymś takim do czynienia czy tez nie , i jak widać jestem pierwszy który został przez google nagrodzony filtrem na podstrony . Strona główna ma się całkiem dobrze ,a kazda nowa podstrona zara po zaindeksowaniu spada w TOP 100 + , a wczesniej to było przynajmniej TOP10. Teraz mam jakieś 100 uu dziennie , zrobię przekierowanie i powinno byc dobrze

Witam!

Mam pytanie, może powiązane z pytaniem arka... Czy znacie przypadek spadku strony na różne anchor teksty o kilka pozycji?

Być może przyczyniłem się do tego poprzez nieregularne katalogowanie, gdy mam trochę czasu linkuję.

Zauważyłem, że strona którą się zajmuję spadła z pierwszego na trzecie, czwarte miejsce w ważnych dla mnie frazach. Zareagowałem w ten sposób, że w krótkim czasie powpisywałem ją do katalogów, kupiłem trochę linków. Efekt jest taki, że strona spadła o kilka dalszych pozycji na interesujące mnie frazy. Sytuacja miała miejsce miesiąc temu i utrzymuje się do dzisiaj.

Jakie jest Wasze zdanie?

Pozdrawiam :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności