Skocz do zawartości

Usunięcie linków z SWL a pozycja strony

japek

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że to mój pierwszy post na forum chciałbym wszystkich powitać. Czytam forum od jakiegoś czasu, ale dzisiaj nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie i dokonałem rejestracji, licząc na pomoc.

Przejdę do sedna sprawy.

Jest sobie strona którą podlinkowałem SWL'em na dane słowo kluczowe. Strona uzyskała jakąś tam pozycję załóżmy 5. Teraz pytanie, jak szybka i czy w ogóle będzie reakcja google na usunięcie linków z SWL? Jak szybko może spaść strona, jeżeli nie była niczym innym linkowana na dane hasło? Zaznaczę jeszcze że linki statyczne.

Pozdrawiam

D.

OK, dzięki za odpowiedź. W takim razie będę obserwował sytuację. Jeszcze jedno pytanie czy jeżeli strona na której znajduję się link jest już zindeksowana przez google, czy jest to jednoznaczne z tym że link jest już brany pod uwagę przy ustalaniu pozycji? Cały czas mówię o stałych linkach s SWL.

Jeszcze jedno pytanie czy jeżeli strona na której znajduję się link jest już zindeksowana przez google, czy jest to jednoznaczne z tym że link jest już brany pod uwagę przy ustalaniu pozycji? Cały czas mówię o stałych linkach s SWL.

nie do konca.

googiel posiada pewne algorytmy, wykrywajace tzw. "kupione linki" (jest to bardzo szeroka definicja, w której zawierają sie takze SWL-e), przez ktora takie linki moga tracic prawie cala swoja moc.

dlatego kazdy przypadek nalezy traktowac indywidualnie, gdyz nie sadze, aby ktos znal dokladnie algorytm, ktory g. stosuje do wykrywania tych linkow.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Dobrze czyli sprawę linków mam wyjaśnioną. Zapytam o jeszcze jedno. Zapewne zdarzyło wam się że zaszła potrzeba zdepozycjonowania strony, oczywiście takiej którą wcześniej sami promowaliście. Co robić w takiej sytuacji? Czy zdejmujecie wszystkie linki, artykuły i co tam się jeszcze da się wycofać, czy tylko po prostu zaprzestajecie działać zostawiając w bieżącym stanie i licząc że g. samo zadziała spychając stronę?

Dobrze czyli sprawę linków mam wyjaśnioną. Zapytam o jeszcze jedno. Zapewne zdarzyło wam się że zaszła potrzeba zdepozycjonowania strony, oczywiście takiej którą wcześniej sami promowaliście. Co robić w takiej sytuacji? Czy zdejmujecie wszystkie linki, artykuły i co tam się jeszcze da się wycofać, czy tylko po prostu zaprzestajecie działać zostawiając w bieżącym stanie i licząc że g. samo zadziała spychając stronę?

Zamiast depozycjonować, lepiej zająć się pozycjonowaniem naszej drugiej strony :)

O ile dobrze pamiętam jest tag który umożliwia "przekazanie" pajączkowi informacji o "tetminie przydatności" strony - ale tego nie próbowałem - tyle, ze musisz mieć dojście do FTP-a danej strony żeby to wkleić w kod.

Jednak nagłe usunięcie linków + zastopowanie dodawania nowych powinno lekko stronę "ubić".

A najlepiej jeśli masz stronę w narzędziach - wtedy możesz ją całkowicie z indeksu wywalić.

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

zaszła potrzeba zdepozycjonowania strony, oczywiście takiej którą wcześniej sami promowaliście. Co robić w takiej sytuacji?

Jesli to twoja strona, to mozesz zrobic odpowiednie wpisy w robots.txt, dodac metatad noindex, nofollow, a na dokladke jeszcze cała strone wywalic z serwera lub chociaz zahaslowac ;)

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

U mnie na stronie firmowej po usunięciu jej z systemu linków stałych odnotowałem 4 razy więcej odwiedzin i wyższe pozycje w google. Inna sprawa że większość linków była na gównianych stronach. Największe efekty mi dało kilka artykułów unikalnych napisanych w formie poradnika i wrzucenie na stronę główną serwisu.

Markowe okna energooszczędne oferuje firma Galio okna wrocław salon firmowy Eurocolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności