Skocz do zawartości

Dziwna sprawa..

ka2myk

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pierwsze pytanie: który jest bardziej optymalny ? 1 a może 2 ?

1. <meta name="description" content="tekst tekst tekst" />

2. <meta http-equiv="description" content="tekst tekst tekst" />

Zadaje owe pytania tylko i wyłącznie ze względu na to, że szanowny robot od pana G. Nie wyświetla mi w wynikach, descriptions, lecz za to 'zassysa' jakiś tekst z środka artykułu. Co za tym idzie tak nie może być :) Dlaczego tak się dzieję ? Title jest w porządku.

Help :)

Robot Google, mało kiedy pobiera wpisy ze description ze względu na to,że w większości właściciele stron dają ten sam opis na kilkadziesiąt-set-tysięcy podstron.W związku z tym robot zasysa fragmenty treści co lepiej wygląda w serpach :).

Z tego co się orientuję, to na większości stron, w wynikach u Pana G. 'widac' właśnie desc. a nie tekst z środka artykułu. Na prawdę źle to wygląda gdy 'zassya' mi cyfry z tabel, no tak nie może być :) Musi się dać to jakoś obejść. Dla tego zapytałem o metatag. Jakiś pomysł ?

Zapytania - bo przecież od zapytania zależy który fragment ze strony jest wyświetlany. Description jest wyświetlane, jeśli tekstu z zapytania nie znalazł na stronie.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zapytania - bo przecież od zapytania zależy który fragment ze strony jest wyświetlany. Description jest wyświetlane, jeśli tekstu z zapytania nie znalazł na stronie.

Ok kumam. Chodź uważam że z chwilą gdy jest desc. powinien z niego 'ssać'. No ale Pan G. wie lepiej.. :)

Za krótki nie jest, moim zdaniem 2-3 konkretne zdania do 200 znaków to optimum.

Specem nie jestem, ale Twój description jest moim zdaniem mało trafny. Rozpoczynanie pierwszego zdania od "Jeśli szukasz ..." to takie flaki z olejem. Użytkownik szuka konkretu.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Człowiek pytał o to, który tag będzie prawidłowy (składnia) a wy tu zaczynacie dysputy o długości opisu...

Jeśli chodzi o pobieranie przez Google opisu strony z meta - to chyba zależy od zapytania? Jeśli więcej słów z zapytania znajdzie się w meta to opis będzie z meta, a jeśli więcej będzie w treści to opis będzie generowany z treści. Nie macie podobnych obserwacji?

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Google pobiera sobie do opisu strony w wynikach wyszukiwania zawartość najbardziej odpowiednią dla poszczególnych zapytań. Meta Description bardzo często po prostu pomija i jeśli zawartość strony bardziej pasuje do specyficznego zapytania to wyświetli właśnie część zawartości strony.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Niech destription bedzie zróżnicowane, odpowiednie dla treści, i wtedy wszytko bedziesz miał ok.

Ew. czasem google wyświetla opis o dziwnej treści, a po jakimś czasie sie to wszystko stabilizuje i opis jest ok.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności