Skocz do zawartości

Dopalanie bezpośrednie strony pozycjonowanej SWL'em

kikas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam kilka stronek którymi chciałbym dobić do top 3 na interesujące mnie frazy.

Strony są już pozycjonowane (niektóre od roku, niektóre od 6 miesięcy)

Zaczęło się od intensywnego katalogowania, później poszło kilka wykupionych linków na stronach, oraz kilka sygnaturek na forach.

Tym sposobem dobiłem do top10-20.

Następnie zamówiłem na każdą z tych stron blasta xRumerem od Cenzura, po których to wbiłem się w top5 (ku memu zdziwieniu, nie sądziłem że to będzie taki boost!)

Obecnie kończą mi się techniki i zastanawiam się ruszyć coś, co zawsze raczej unikałem, a mianowicie SWL'e :)

Pytanie jest proste, którym SWL'em polecacie mi dopalić teraz stronki żeby wbić się w top3?

Rotacyjny? Stały? Przypominam że cały czas mi chodzi o bezpośrednie linkowanie.

Po głowie mi chodzi GotLink, lub E-weblink z rotacyjnych, natomiast Seomatik, oraz Statlink ze stałych. Co Wy o tym sądzicie?

Na stronie Xann'a przeczytałem że strony dobrze podlinkowane można bezpośrednio traktować SWL-em, więc może sam Xann się wypowie? :)

Postanowiłem kilka stronek potraktować rotacyjnym, kilka stałym, a jeszcze inne tym tym, zobaczymy jakie będą efekty, może się czegoś nauczę :P

Na stronie Xann'a przeczytałem że strony dobrze podlinkowane można bezpośrednio traktować SWL-em

Prawda. Jeśli strona jest już chwilę w sieci i prowadzi do niej dużo wartościowych backlinków to podpięcie pod główną SWL nie powinno w żaden sposób zaszkodzić.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Zerknij sobie na przeprowadzony przeze mnie test - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry729972. Strona była w top 20 na główne frazy i można ją było spokojnie e-weblinkiem dopalić.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Uważasz, że w innym przypadku linki mogą zaszkodzić?

Tak w innym przypadku linki z SWL mogą zaszkodzić.

Mam stronkę, która przeszło 2 lata działa nieprzerwanie, strona jest dodana do bardzo wielu katalogów, do tego dochodzi wymiana linków z innymi serwisami i linki zamieszczone w naturalny sposób przez właścicieli innych stron. Od przeszło 3 miesięcy nic nic nie robiłem w kierunku dalszego pozycjonowania strony. Od połowy czerwca pod stronę mam podpięty SWL i pozycja stopniowo rośnie.

Gdybym pod dajmy na to dwutygodniowy ledwo zaindeksowany serwis serwis/domenę podpiął SWL to wystarczyły by 2/3 tygodnie i strona wpadła by w filtr - sprawdzałem :D

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności