Skocz do zawartości

Pomysł na rozkręcenie forum - zaplecza a problem z linkowaniem

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką jedną stronę, dla której chciałbym zbudować zapleczowe forum dyskusyjne. Forum byłoby albo na osobnej domenie i innym hostingu albo na subdomenie i innym hostingu, raczej ta pierwsza wersja. Z forum będę oczywiście linkować do strony docelowej, tylko że ruch do forum chciałbym, żeby pochodził ze strony docelowej czyli pozycjonowanej. I tu się robi dla mnie problem, bo chciałbym uniknąć wymiany linków tzn.

link do forum ze strony pozycjonowanej - mający na celu rozkręcenie forum

link z forum do strony pozycjonowanej.

Moje pomysły są takie - zamiast linkować ze strony docelowej do forum, mógłbym zrobić jakiś baner flash do tego forum na tej stronie - to chyba nie przenosi linków, albo wrzucić reklamę w widget AdTaily.

Czy można jakoś prościej? Najlepiej żeby były link w menu na stronie pozycjonowanej do tego forum, albo zwykły baner, tylko jak przy tym uniknąć wymiany linków???

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Musisz dać linka czy tam baner w formie skryptu wywołującego stronę - forum. Niestety nie powiem Ci jak to zrobić, bo programistą nie jestem, ale może się ktoś znajdzie kto pomoże :D

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

nofollow oznacza tylko to, że robot za tym linkiem nie podąży. Ale nie oznacza, że go nie widzi, a chodzi o to, żeby nie widział wzajemnego linkowania

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

Miałem nadzieję że nofollow wystarczy ale tak myślałem, że jednak może z tym być problem. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jakiś baner w jakiejś technologi, żeby no jednak nie było uznawane za wzajemne linkowanie, choć tak szczerze to bym wolał - jakiś link po prostu w menu - a może taki mały banerek w menu, co by wyglądał jak normalny link :D

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

JS? JavaScript???

konkretnie co i w którym miejscu mam dopisać???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności